Friday, February 22, 2013

Horoskop za Mart 2013



OVAN (21.3. - 22.4.)
Posao-Početak perioda počinje konjukcijom Sunca, planete koja je veoma moćna u vašem znaku i Neptuna, planete zanosa. Mnogi vaši planovi nisu realni, bar ne u ovom momentu a idealizam i maštanje o uspehu nisu dovoljni.Sve do 17.marta, planeta vladalac vašeg astrološkog polja biznisa, posla, kontakata, naročito poslovnih, Merkur, u retrogradnom hodu donosi nevolje. To će se najviše odraziti na vaš nervni sistem jer ćete naročito u vreme punog Meseca 25.februara biti nestrpljivi,nervozni i neprilagodljivi.Bićete skloni da preuveličavate probleme jer će i Venera, planeta novca, kada je posao u pitanju, boraviti u vašoj astrološkoj kući kako tajni, tako i tajnih neprijatelja.U stvari imate veliku podršku mnogih i samo treba da se drugačije organizujete ali slab Mars, vladalac vašeg znaka, planeta akcije, takođe u Ribama vas čini kolebljivim. Moguće da ćete biti mnogo bolećiviji, neisgurniji i skloni da drugi utiču na vas što inače nije karakteristika vašeg znaka. Ako vaš previše rigidni stav nije u prethodnom periodu doneo uspeh, bilo bi dobro da iskoristite ovaj tranzit planeta i promenite kurs. Jedan od boljih dana je 4. mart kada u vreme poslednje Mesečeve četvrti, kao i u vreme mladog Meseca možete obaviti razgovore o ulasku u nov posao, naravno u tajnosti.

Ljubav- Ovo je sjajan period za one tipične Ovnove koji vole avanture, tajne veze ili su već u tajnoj vezi. Velikog udela ima godište, ako ste rođeni krajem 60tih npr. ili početkom 70tih možete biti u nekoj vrsti krize bilo bračne ili krize identiteta. Manjkavost ovakve pozicije a i retrogradnog Merkura je što možete previše analizirati svoj ljubavni život i to najverovatnije na svoju štetu. Mnogi neće znati kakvo rešenje treba da donesu i bolje da ga ne donose. Treba sačekati bar do 17. marta da krene diretnim hodom Merkur, simbol komunikacije. To se  naročito odnosi na one koji su u haosu kada je u pitanju organizacija porodičnog života u zrelim godinama,pomalo depresivni ili nedovoljno autoritativni za partnera i članove porodice  jer bi bilo dobro da pokušaju da sagledaju svoju poziciju iz drugog ugla. Mlade dame željne uzbuđenja mogu provocirati gospodu u  godinama na način koji će imati neizvestan ishod kako po njihovu vezu tako i po njihovu reputaciju. Muškarci Ovnovi će biti spremni da mnogobrojne „žrtve“ a to moguće znači da će ipak biti spremni da naprave ustupke na koje inače, pod nekim drugim planetarnim kretanjima ne bi bili u stanju niti bi želeli. Sada je momenat da se pozabavite sobom, svojim greškama i promašajima, možete iz njih nešto naučiti.

Zdravlje- Moguća prehlada, pad imuniteta ili povremena melanholija.



BIK (21.4.- 21.5)

Posao- Predstavnici vašeg znaka vole Ribe i vole društvo, društveni život, nove kontakte, poznanstva, velika društva, posebno umetnika, osoba prisutnih u medijima. Ovo bi mogao biti jedan od meseci koji se pamte ako ništa drugo po oduševljenju koje može vaš rad izazvati kod onih koji inače cene vaš rad. Moguć je rad na projektu koji će vas nečim nadahnuti, muzičari i glumic će posebno biti u sjajnoj poziciji dok će novinari, pisci, ekonomisti imati zastoj u radu zbog nekih trivijalnih problema koji se neće tako lako rešiti. Možete ih i vi prouzrokovati zbog kašnjenja u izvršenju obaveza, radićete nekoliko paralelnih poslova i to bi moglo da vam donse prilike probleme, posebno kasnije kada bude došlo vreme za isplatu. U vreme punog Meseca 25.februara neko vas može nagovoriti da pristanete na nešto od čega nećete imati mnogo materijalne koristi i zato nemojte biti naivni, mnogi će se okoristiti o vas ili će pokazati želju za zajedničkim radom da bi od toga profitirali. Mlad Mesec 11. marta donosi ponudu prijatelja koji moguće često boravi u inostranstvu i sa kim ćete imati o čemu da pričate. Dobra saradnja sa Škorpijom i Jarcem može se izrazito povoljno odraziti na vašu karijeru, posebno ako se radi o nekom ko je mnogo iskusniji i na višem položaju od vas.

Ljubav- Jedan od perioda koji se pamti, mnogo toga dobrog moglo bi da se dogodi kako slobodnima tako i onima koji su u vezi. Dugogodišnji parovi rešiće da uđu u brak, monge će obradovati vest o uvećanju porodice. Ovo je za predstavnike vašeg znaka period u kome zadobijate poverenje partnera i oni koji su na početku veze, imaće dovoljno mogućnosti da se na delu pokažu, koliko su lojalni, spremni da mnogo toga učine za partnera.Ako spadate u slobodne predstavnike vašeg znaka, idite na mesta gde se pušta dobra muzika, moguće klasična ili na koncerte, negde tamo „čeka“ vas srodna duša. Prijatelji će odigrati značajnu ulogu u životu slobodnim Bikova. Svaka vrsta provodadžisanja od klasičnog, onog koji se primenjuje na Internetu donosi rezultate. Spremite se za burno proleće. Povoljni aspekti u vreme Mesečevih mena, posebno u vreme punog Meseca 25. februara i mladog Meseca 11. marta donosi u vaš život osećajnu ali i preosetljivu, prilično zahtevnu osobu koja će, ako budete spremni da joj ugađate, umeti da ceni sve što dobija od vas, a to neće biti malo. Sredovečni, slobodni Bikovi, posebno mušarci, biće na meti lepšeg pola ali i oni koji su u braku, moraće da pripaze da se neko ne umeša u njihov život na veoma strastven način.

Zdravlje- Pazite se povrede na ulici.



BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Posao- Ovo je period za velike poslove ali i za veliki oprez. Kada je Merkur, vladalac vašeg znaka u retrogradnom hodu preko astrološkog polja karijere u tajnastvenim, planetama prebukiranim Ribama, niti znate vi gde pre da usmerite energiju, niti znaju vaši poslodavci kako da iskoriste vaše talente i sposobnosti. Oni malobrojni koji imaju sreću dobiće nekoliko paralelnih ponuda za kraktoročne poslove i to već krajem februara i to će tako trajati sve dok Sunce ne uđe u znak Ovna. Ipak, bilo bi dobro da pazite šta potpisujete i kakve ugovore sklapate, možete vi sebe da „prodate“ i po višoj ceni. Sve što započnete samostalno, samoinicijativno, trebalo bi da „overi“ neko stariji, bilo iz firme, iz kruga porodice, ne uzdajte se previše u svoj entuzijazam, neće biti dovoljan. Dame Blizanci koje se bave novinarstvom, predavaštvom, prevođenje, imaće pune ruke posla. Svaka vrsta uniforme donosi neku interesantnu ponudu bilo da sa radi o poslovnim partnerima koji se bave sportom, glumom ili rade u policiji, pri vojsci ili u medicinskim ustanovama. Smisao za biznis bića naglašen a u vreme mladog Meseca 11. marta sledi konkretna ponuda za dobro plaćen posao. Sledeća će uslediti kada Mesec bude u prvoj četvrti upravo u vašem znaku 19. marta i tada ćete pokazati drugima kako se rešavaju problemi.

Ljubav- Verovatno ste, nezavisno od uzrasta, do sada shvatili važnost i ulogu porodice zbog čega ćete biti mnogo tolerantniji prema njima, naročito ako ste mladi, bunotvni, uspešni i uvereni da možete da donosite odluke samostalno. Potrebno je da vam neko odredi koordinate i bićete sjajni jer ćete biti skloni preterivanju, spremni da izađete iz okvira dozvoljenog zbog čega možete biti previše strastveni u borbi za svoje mesto pod suncem uvereni da to što ste u pravu vama obavezno garantuje sreću. Stalni partner, naročito ako ste u vezi duže od dve godine, neće uvek imati dovoljno strpljenja za vas, ma koliko da mu imponujete ili mu značite. Poželeće nešto više, bilo da više vremena posveti svojoj karijeri ili da sa vama organizuje život na način na koji to njemu odgovara. Budite spremni na kompromise, to je jedini način da svoj ljubavni život držite pod kontrolom. Sa Ovnom, Škorpijom, Jarcem i Ribama možete imati komplikovan odnos, čak i sa jednim Lavom. Strelac vam ostaje jedini zaista lojalan znak koji će biti spreman da svoje planove i želje podredi vašim. Poslovni sastanci, skupovi i druženje sa osobama koje su poznate u javnosti donosi mogućnost novih poznanstava koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Postoji ozbiljana mogućnost da budete skloni ulasku u paralelnu vezu.

Zdravlje-  Moguća briga za člana porodice.



RAK (22.6.-22.7.)

Posao-  Period počinje veoma burno, punim Mesecom u astrološkom polju komunikacije već 25. februara. Ipak, ne mora da znači da ćete se snaći u situaciji koja može biti veoma izazovna. Pun Mesec u Devici koja je sitničava i retrogradnim Merkur, vladalac vaše astrološke kuće podsvesti, neprijatelja i komunikacije. Možete sami sebi iskomplikovati život bez potrebe. Sa tranzitnim Suncem u astrološkoj kući javnosti i partnerskih odnosa, ma koliko da imate godina, ma čime da se bavite, poslušajte one sa kojima radite. Neko drugi, mudriji, intuitivniji, obavešteniji, zna šta treba da uradite. Ne možete sve sami, potrebna vam je pomoć. Mladi Rakovi koji žele da se istaknu na poslu, kojima se pruža prilika da zablistaju, treba dobro da paze šta rade. Nikakva improvizacija ili površnost neće se tolerisati. Saradnja sa strancima, posebno sa onima iz dalekih prekookeanskih zemalja doneće vam satisfakciju kako profesionalnu tako i moralnu ali će vas to koštati. Potrebno je verovatno da se nečega lišite ili da uložite dosta sredstava u nov projekat i uspeh vam je zagarantovan. U vreme poslednje Mesečece četvri 4. marta možete dobiti poslovnu ponudu u četiri oka koju ne bi trebalo olako da odbacite. Pre nego što bilo šta potpišete,konsultujete se sa kolegama i pretpostavljenim.

Ljubav- Ljubavni partner, naročito ako ste dugo u vezi ili braku, više se bavi vašom karijerom ili brine za vas, nego vi sami.Oni koji su slobodni, mogu očekivati  poznanstvo koje će označiti početak nove veze i to sa nekim ko je ne samo sličnog senzibiliteta nego i izuzetno požrtvovana osoba na koju će moći da se oslone. Zajednički hobi ili ako se bavite umentošću ili sportom, neki zvanični skup, moguće i simpozijum biće povod za susrete najverovatnije veoma česte koji će rezultirati uzajamnom simpatijom. Oni koji su u srećnom braku ili vezi, mogu očekivati vest o uvećanju porodice. Ovo je povoljan period i za one koji žele da zajedno odu u inostranstvo ili ako zbog posla budete često putovali, pružiće vam se mogućnost da upoznate dve, po mnogo čemu slične osobe koje će vam se dopasti. Vi ćete takođe izazazivati interesovanje u društvu zbog čega najverovatnije nećete moći da se odlučite kome da date priorit jer će mnogi želeti da budu u vašem društvu. Retrogradan Merkur u Ribama može doneti konfuziju u odnosima sa Devicom ili Blizancima ali se u stvari mnogo više odnosi na vašu lošu procenu situacije u kojoj se nalazite. Možete biti skloni da sve previše primate k srcu, naročito bilo kakvu kritiku na vaš račun. Možete neočekivano stupiti u vezu sa nekim ko je mnogo mlađi od vas i ko neće biti načisto šta želi od te veze.

Zdravlje- Rasejani ste.




LAV (23.7.-23.8).

Posao- Naporan period kao i uvek kada mnogo planeta tranzitira preko znaka Riba.Lav i Ribe se ne razumeju iako mogu da se uzajamno uvažavaju ali na vatrenog Lava previše elementa vode što znači osećajnosti i empatije, nesigurnosti i bolećivosti može da deluje frustrirajuće. Osim Urana iz takođe vatrenog Ovna koji deluje pozitivno naročito na julske Lavove malo šta može da im donese dobre poslovne ponude osim ako nisu spremni da rizikuju. Oni Lavovi koji shvate da se napor uvek isplati i da je došlo vreme da obnove odnose sa nekadašnjim kolegama, da plate račune ali i da ih polože kome treba, imaju šanse da naprave pomak. Mnogi će tapkati u mestu imajući osećaj da im je naneta nepravda. Pred vama je mogućnost da birate put a Saturn iz Škorpije ni malo vam ne pomaže, čak i ni Pluton iz Jarca. Ako volite da probijate sve barijere, u igri ste. Pitanje je šta ćete postići time. Prijateljska ruka nekog Strelca ili Vodolije za vas može biti pravi spas. Naučni rad, posebno u domenu medicine, farmacije, hemije može doneti uspeh. Ovo nije period za bilo kakvo ekperimentisanje sa novcem ili ulaganje u nedovoljno sigurne poslove.Povoljan period su dani oko 4. marta u vreme poslednje Mesečeve četvrti i pred sam kraj, 19. marta u vreme prve Mesečeve četvrti kada možete sklopiti dobar posao sa strancima ili započeti neki nov projekat.

Ljubav- Ako spadate u one predstavnike ovog znaka kojima je erotika na prvom mestu, na pravom ste putu da doživite mnogo toga uzbudljivog ali veze koje budu počivale samo na fizičkoj privlačnosti vrlo brzo mogu da se završe. Ipak vas Saturn iz Škorpije opominje da su tradicionalne vrednosti poput vernosti i porodičnog života bitne a Pluton u Jarcu može simbolizovati nekog ko bdi nad svakim vašim korakom, možda stalni partner ili neko ko ga informiše o vašem kretanju. Mnogo toga neprijatnog možete doživeti ako budete želeli da previše eksprimentišete u ljubavnom životu, naročito ako je partner posesivan i u poslednje vreme ne preterano tolerantan.Mladi Lavovi, krajem osamdesetih i početkom devedestih posebno će biti skloni da budu neverni dok oni rođeni sredinom 60tih mogu pomisliti da im se dešava mnogo toga čudnog i nepredviđenog. Moguće da će se zaljubiti kao da su u ranoj mladosti ali partner verovatno neće biti slobodan. Tajne ljubavi će biti uzrok mnogih rasprava i nemilih scena. Ovaj period je za mnoge pravi ispit za njihovu spremnost da mnogo toga tolerišu ili da se uzdrže od reakcija koje bi mogle dovesti do raskida. Mars i Venera, dve planete ljubavi, uz Sunce, vladaoca vašeg znaka i uz retrogradnog Merkura ( sms poruke poslate na pogrešnu adresu ili u pogrešno vreme) u Ribama donose prave španske serije, dosano vam sigurno neće biti.

Zdravlje – Moguć pad imuniteta.


DEVICA (23.8. - 22.9.)

Posao- Odličan period ako umete da procenite kada je momenat da nastupite, šta treba da kažete, kad da prećutite. Većina Devica to zna zbog čega retrogradni hod Merkura, planete komunikacije, vašeg vladaoca u astrološkoj kući javnosti i partnerskih odnosa ne bi trebalo da donese neke veće štete. Možete biti u prilici da razmišljate o nekim novim ponudama koje bi mogle da znače početak nove saradnje ili obnovu nekada veoma dobrih odnosa posebno sa Ovnom, Škorpijom, Ribama, Blizancima. Pun Mesec 25. februara u vašem znaku donosi mogućnost prosperiteta u finansijskom pogledu, iznenadnu šansu da negde „zablistate“ i da vaš talenat izbije u prvi plan. Situaija slična onoj od pre nekoliko godina kada ste bili verovatno mnogo aktivniji ili veoma uspešni u nekom poslu sada će se ponoviti, okupljanje starog društva za vas može značiti i početak odlične saradnje.Umetnici će posebno biti u sjanoj poziciji kao i sportisti, posebno oni koji se bave vaterpolom. Naglašen znak Riba uvek odgovara vašem znaku jer ćete imati senzibline saradnike koji će pokazivati razumevanje za neke vaše slabosti ali i za vaše ideje. Možete dobiti neočekivanu finansijsku podršku od nekog ko je duže vremena odolevao da vam izađe u suret ali sada se situacija povoljno odvija po vas. Dobar aspekt Saturna i Plutona ojačava vaše pozicije u društvu i stanje na bankovnom računu, posenbo uz pomoć poslovnih partnera ili uz sugestiju osobe koja vam je draga.

Ljubav- Predstavnici vašeg znaka spadaju u one koji imaju najviše šanse da se zaljube, uđu u novu vezu, ako su slobodni, upoznaju nekog ko će im se dopasti ili da, ako su već u vezi, planiraju brak. Izuzetno romantičan period je pred vama u toku koga ne samo da može neko vas da fascinira nego ćete i vi biti u stanju da ostavite sjajan utisak na mnoge. Dobijaćete pozive za izlaske, susrete, moguće i u tajnosti, imaćete velikog uticaja na partnera i njegove odluke koje se tiču posla. I pored mogućnosti da preko posla dođete u iskušenje da uđete u vezu sa nekim koga ćete sresti na poslu ako ste u dužoj vezi ili braku, oni neće biti dovedeni u pitanje jer imate veliku zaštitu Saturna i Plutona. Pun Mesec u vašem znaku donosi već 25. februara mogućnost iznenadnog susreta sa nekim vatrenim znakom koji vas neće ostaviti ravnodušnim i najverivatnije ćete nastaviti da se i dalje viđate u tajnosti. Mlad Mesec 10.marta donosi takođe novu mogućnost na ljubavnom planu, poznanstvo sa osobom poznatom u javnosti koja najverovatnije neće biti slobodna ali će za vas biti veoma zainteresovana.

Zdravlje – Dobro se osećate.











VAGA (23.9. - 22.10.)

Posao- Tokom ovog perioda vredi se posvetiti karijeri čak i ako budete imali osećaj da radite kao mrav dok cvrčci oko vas uživaju, samo radite. Isplatiće vam se. Saturn je tek počeo da vas „muči“ u astrološkoj kući posla i novca zbog čega da biste ostvarili pristojnu zaradu morate da ulažete velike napore. Ipak, imate solidan oslonac u saradnicima u koje imate beskrajno poverenje i koji vas stalno motivišu da ne posustanete ili da krente u neke nove, originalne projekte. Što imate veću slobodu u okviru posla kojim se bavite to je moguć veći uspeh.U vreme poslednje Mesečeve četvrti 4. marta predstoji vam konkretan dogovor o novom poslu ili o proširenju saradnje sa onima u koje imate poverenja. Bilo koji umetnički projekat ili bavljenje modom, rad u meidjima, mogu doneti uspeh i novac.Retrogradni hod Merkura, planeta koja upravlja astrološkim poljem inostranstva i vaših neprijatelja može doneti zastoj u poslovanju onima koji se bave privatnim biznisom ili će biti primorani da se mnogo više angažuju na poslu nego do sada. Ako budete uzeli kred za poslovanje, isplatiće vam se, naročito ako vam to bude savetovao neko u koga imate poverenja i do čijeg mišljenja držite. Mlad Mesec 10.marta može doneti neke nove poslovne obaveze koje će značiti češće kontakte sa osobama prisutnim u javnosti ili putovanja u inostranstvo.

Ljubav- Kada je ljubav u pitanju potrebno je da se  naoružate strpljenjem jer će Uran, planeta promena i neočekivanih događaja iz astrološkog polja partnerskih odnosa u napetom aspektu sa Plutonom na vas delovati prilično razdražujuće. Razlgo za to će biti i osećaj da partner nešto krije od vas, da nije iskren i da ste prilično nemoćni da uspostavite odnos kakav vama odgovara. Moraćete da napravite drugačiju taktiku kada je u pitanju stalni partner ili da jednostavno izdržite ovaj tranzit retrogradnog Merkura ( komunikacija) Marsa i Venere ( planete ljubavi) preko znaka Riba jer će se situaicja promeniti relativno brzo i uz razumevanje partnera koji će verovatno takođe biti opterećen raznim svojim dilemama i nedoumicama koje se tiču kako njegovog posla tako i nekih porodičnih pitanja. Očekivaće od vas da mu budete oslonac u svemu zbog čega ćete svoj život verovatno morati da drugačije organizujte. Slobodne Vage će biti sklone pogrešnoj proceni osoba koje će im se udvarati ili će olako ulaziti u flert ne sanjajući koliko problema može da im donese, naročito ako osobe koje će im se dopasti nisu slobodne. Rođeni početkom 80tih biće posebno nestrpljivi da što pre reše neke svoje emotivne dileme.

Zdravlje – Nervoza i premor.




ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)

Posao-Nalazite se u odličnom periodu tokom koga možete započeti nove poslove, utvrditi svoje pozicije a mnogi će poželeti da se oprobaju u nekim potpuno novim poslovima.Ako se ne zadovoljoljavate prosečnim, težite originalnim rešenjima, smeli ste, ne odustajte od svog plana.Mnogi predstavnici vašeg znaka vratiće se na velika vrata u punom sjaju. Naglašeno astrološko polje kreativnosti i srećnih događaja ići će vam naruku čak i pored retrogradnog Merkura koji može malo iskomplikovati finansijsku situaciju ali u stvari nemate od čega da strepite. Finansijska situaicija mnogima će se popraviti a predstavnici vašeg znaka mogu računati i u mogućnost dobitaka u igrama na sreću.Dobar aspekt između Plutona, vladaoca vašega znaka Sunca, i Venere tokom većeg dela perioda kao i Saturna u vašem znaku donosi brojne mogućnosti za uvećanje prihoda. Sve će vam ići od ruke, jedino bi problem mogli imati oni kojima je podznak u nekom od vazdušnih znakova. U tom slučaju, posebno ako vam je podznak Blizanci, ne žurite sa odlukama u vezi sa ulaganjem novca.Ako se bavite umetnošću, psebno muzikom ili slikarstvom možete očekivati lepe rezultate doke će se sportisti verovatno izlagati velikm naporima. Ekonomisti i oni koji se bave privatnim biznisom treba da oprezno ulažu novac u nove poslove.

Ljubav-  Jedan od boljih perioda je pred,vama jer je su dve planete ljubavi, strasti i erotike u romantičnim Ribama.Mars i Venera, uz Neptun koji donosi sanjarenje i romantične ljubavi iz znaka Riba deluju na vas fascinirajuće. Nećete verovati da je moguće da vam se sve to događa, naročito ako vam se dopada osoba sličnog senzibiliteta ili neko ko često putuje u inostranstvo. Moguće da se radi i o strancu. Ako ste u stalnoj vezi ili braku, neka iznenadna prijatna vest koja se tiče oboje može obeležiti ovaj period ili ćete se odlučiti za neku kvalitativnu promenu u zajendičkom životu.Početkom perioda u vreme punog Meseca u Devici, 25.februara možete biti fascinirani osobom koja često putuje u inostranstvo ili ćete upoznati stranca a krajem februara kada Merkur i Mars, jedan od vladalaca vašege znaka budu u konjukciji vi preuzimate inicijativu. Vaš šarm i duhovitost predstaljaju vaše najjače oružje. Veoma uspešna osoba koja prosto „zrači“ oličena u vidu vesele, šarmantne ličnosti, moguće Lav, Ribe ili neka druga Škorpija početkom marta će vas fascinirati. Imaćete podršku članova svoje ali i partnerove porodice da ostvarite svoje planove, naročito ako ste mladi i zaljubljeni.

Zdravlje – Moguća upala mišića.



STRELAC (22.11.- 21.12.) 



Posao-Predstavnicima vašeg znaka odgovara tranzit Sunca preko znaka Riba samo ako imaju već razrađen biznis, ekipu saradnika na koje mogu da se oslone ili ako planiraju neki samostalan projekat. Inače, period može biti stresan, naročito ako ste mladi, ambiciozni a niste u stanju da se izborite sa autoritetima. Verujete da možete da nađete način kako da sa nekim obnovite saradnju. Ako se radi o nekom drugom Strelcu iz vaše generacije, saradnja može biti uspešna ako niste oboje nerealni ili imate pretenciozne ideje. Ne ulazite u rasprave sa Blizancima,Devicom Ovnom ili Lavom. Ovo može biti prilično stresan period za sujetne Strelce koji ne podnose autoritete niti bilo kakvu kritiku. Tokom celog perioda mnogo planeta u znaku Riba čini vas s jedne strane sklonim da tražite oslonac u timskom radu i u onima u koje možete imati poverenja a s druge strane prilično svojeglavim i nefleksibilnim. U vreme punog Meseca u Devici 25.februara moguć je poziv od nekog ko se bavi trgovinom, arhitekturom, dizajnom, radi u medijima, marketinškoj agenciji i verovano ćete uspeti da nametnete bar deo svojih uslova. U vreme poslednje Mesečeve četvrti u vašem znaku 4. marta možete napraviti pogrešnu procenu posla i biti skloni ekstremnom stavu, bilo da se radi o prenaglašenoj skeptičnosti ili velikom entuzijazmu. Saradnja sa Vodolijom može biti za vas od velikog značaja jer će vas na pravi način podsticati i motivisati da uspete.

Ljubav- U astrološkom polju ljubavi, Jupiter, planeta egzaltiranosti i oduševljenja, ali slab u Blizancima čini vas nerealnim u očekivanjima kada je u pitanju veza sa nekim ko vam je već dao na znanje šta od vas očekuje. Nemojte igrati na kartu  tajanstvenosti ili emocionalne manipulacije jer će partner shvatiti o čemu se radi. Slab Merkur, planeta komunikacije u retrogradnom hodu, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa čini vašeg partnera prilično nespremnim da sa vama ulazi u bespredmetne rasprave zbog čega će glavno osećanje tokom ovog perioda biti neshvaćenost. Vi ćete se osećati neshvaćenim, on takođe. Vama bliske osobe, kako prijatelji tako i članovi porodice uzalud će vam deliti savete pokušavajući da vas „otrezne“ da zauzmete realan odnos prema vezi koja, ako je došla u krizu, to je vašom krivicom. Slobodni Strelci mogu očekivati susret sa zanimljivom osobom na nekom skupu zatvorenog tipa ili u nekom restoranu, na nekoj vrsti proslave, vama bliskih osoba. Moguća je tajna veza sa Škorpijom ili Jarcem. Ovo nije period u kome treba da donosite bilo kakve radikalne odluke, naročito ne o prekidu veze.

Zdravlje –  Moguće stomačne tegobe.




JARAC (22.12.-19.1.)



Posao- Povoljan period u kome možete dobiti ponudu za posao u medijima u nekoj izdavačkoj kući u okviru umetnosti, u kulturnoj instituciji i najverovatnije ćete biti u prilici da iskažete svoje talente čak i ako ste veoma mladi. Naglašen znak Riba sa mnogo planeta u njemu podstiče kod vas interesovanje za intelektualne poslove, bavljenje umetnošću. Možete povremeno biti malodušni, što je uvek slučaj kada je Merkur, vladalac vaše astrološke kuće biznisa, svakodnevnih aktivnosti kao i astrološke kuće duhovnosti u tzv.padu a pri tom ide retrogradnim hodom. Ako ste već renomirani, ulazićete u polemike oko nekih pitanja na šta ne bi trebalo da trošite energiju a ako ste na početk karijere povremeno možete biti demoralisani. Oni koji studiraju ili rade u obrazovanju,ne bi trebalo da posustanu, naprotiv, mogu uspostaviti dobru komunikaciju sa profesorima i možda se priključiti nekom istraživačkokm projektu sa strancima.Postoji mogućnost da, naročito ako duže vreme tražite posao, nađete neki koji bi zahtevao od vas česta putovanja ili saradnju sa strancima. Možda neće biti tako sjajno plaćen kako očekujete ali ćete ipak biti u stanju da ostvarite solidnu zaradu i ostavite dobar utisak na pretpostavljene.

Ljubav- Naporan period za one koji su često skloni raspravama, usamljeni se mogu osetiti još usamljenijima ali nervozni i melanholični će povremeno biti skloni afektivnom ponašanju. Odustanite od prevelikih očekivanja kada je partner u pitanju, bavite se sobom, ne odgovarajte na provokacije, partner je takođe u nekim svojim ličnim dilemama i preokupacijama. Naglašeno astrološko polje nervnog stanja i slabe komunikacije, pozicija Urana i Jupitera može vas učiniti često najvećim usamljenikom Zodijaka koji želi da negde pobegne i nikog ne viđa. Srećni će biti oni koji zaista preko posla često putuju, bave se turizmom, umetnošću, njima su planete naklonjene i verovatno će moći da se sjajno provedu negde u većem društvu. Slobodni Jarčevi mogu upoznati nekog u biblioteci, na koncertu, na putovanju, na bazenu, pa čak i u ambulanti. Što manje priče i analiziranja a što više akcije može vas trgnuti iz letargije. Svaki oblik hobija, timskog rada donosi vam dobre kontakte sa osobama sličnih interesovanja i već u vreme punog Meseca 25.februara možete upoznati nekog Raka ili Lava a u vreme poslednje Mesečeve četvrti, možete ući u kratak flert u neku tajnu vezu koja nema naročitu perspektivu.

Zdravlje – Nervoza.



VODOLIJA (20.1.- 19.2.)

Posao- Ovo bi mogao biti povoljan period ako ne očekujete previše ni od sebe ni od poslovnih partnera i ako najviše volite samostalne projekte, nikako rad u nekoj velikoj firmi gde svoju volju morate da podredite drugima. Najvažnije vam je da se dobro razumete sa kolegama, da vam imponuju na intelektualnom i duhovnom planu i da ih cenite. Pun Mesec u Devici 25.februara može doneti ponudu upravo od predstavnika ovog znaka u vezi sa novim poslom ili vest o zaostaloj isplati. Veoma ste zainteresovani za zaradau ali ne po svaku cenu i pod uslovima koji vama ne odgovaraju. Dobro se razumete sa drugom Vodolijom, Lavom ili Strelcem a Ovan može biti neoubičajeno kolebljivi i nedlučan zbog čega ćete ga verovatno izbegavati. Veoma ste taktični u ovom periodu ste u fazi opipavanja terena, prikupljanja informacija, uspostavljanja kontaktata, pravite plan novih aktivnosti. Imate velike ideje i planove, naročito ako ste u zrelim godinama. Mlade Vodolije koje još uvek lutaju u tražnju svog profesionalnog opredljenja, naći će sebe u novih tehnologijama, u poslu preko Interneta ili u vezi sa Internetom.Jedan Jarac i Škorpija su prilično zahtevni i pomalo nemilosrdni prema vama ali vi shvatate da je to za vaše dobro tako da ćete pristati, ako je to u vašem interesu i da podredite svoju volju njihovoj.

Ljubav- Moguća je tajna ljubav ili veza ili imate potrebu da svoj život držite u maksimalnoj diskreciji.Sunce u Ribama, vladalac vašeg znaka u „društvu „Venere, Marsa, Merkura i Neptuna može doneti u vaš život lekara, umetnika,sportistu, nekog ko pokušava da se probije u domenu biznisa ali u nekoj samostalnoj delatnosti. Imate potrebu za vezom sa partnerom koji će da vas inspiriše i ko će biti u stanju da vam mnogo toga toleriše, iznad svega da vas ne pita ono o čemu ne želite da pričate. Ima mnogo tajni u vašem životu ili nečega sa čime još uvek niste raščistili, što vas još uvek pomalo potrese a tiče se bišeg partnera. Aspekt između Saturna i planeta u znaku Riba vam savršeno odgovara ako spas od raznih ljubavnih nedoumica ili problema nalazite u poslu. Srećni su i oni koji se bave istim poslom kao i partner ili su se upoznali preko Interneta, na nekoj zajedničkoj aktivnosti ili preko posla.Emotivne veze sa Devicama i Blizancima mogu biti prilično naporne, naročito ako ste muškarac Vodolija a vaša dama ima preterane materijalne prohteve. Ako ste dama Vodolija veoma ste tolerantni i spremni da saslušate partnera, da mu budete oslonac u poslu i da tolerišete neke njegove nepredvidive reakcije.

Zdravlje -  Pazite se povrede oštrim predmetom.




RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao- Sunce, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem posla i jako je u astrološkom polju novca prelazi preko vašeg znaka, jednom rečju, od vas mnogo toga zavisi. Kako se postavite, kakve planove imate i koliko ste istrajni u realizaciji istih tako će vam i biti. Pošto je trenutno Mars u vašem znaku, planeta akcije, ne baš jak i čini vas previše sklonim menjaju planova, oklevanju a jedino je u dobrom poziciji za sportiste i umetnike, dobro pazite da ne odlažete nepotrebno donošenje važnih odluka i početak posla. Merkur, planeta intelekta i komunikacjie slab u vašem znaku u retrogradnoh hodu čini vas osobom koja je sklona raspravama za sitnicu, nepotrebno cepidlačenje ili sumnjičavost, mogu vas navesti na pogrešan put. Saradnja sa onima u koje do skora niste imali poverenja, posebno ako se radi o osobama koje sarađuju sa nemačkim jezičkim područjem može biti ono na šta se čekali. U vreme punog Meseca 25.februara i poslednje Mesečeve četvrti 4. marta kao i u vreme mladog Meseca u vašem znaku 11.marta bićete mnogo aktivniji i spremniji da donesete odluke koje bi mogle značiti preokret u vašoj karijeri.Budite oprezni u radu sa Ribama ali se zato možete uzdati u Jarca i Škorpiju. Sa Strelcem takođe morate biti veoma taktični da ne biste došli u sukob.

Ljubav- Ljubavni život je tokom ovog perioda u drugom planu.Partner to teško podnosi iako pokušava da vas razume ali Merkur, vladalac astrološkog polja partnerskih odnosa u vašem znaku u retrogradnom hodu znači kako vaše tako i partnerove potrebe da odnosi budu usklađeni ali ćete često oboje biti skloni da kažete ono što ne mislite ili što smatrate da nije dobro a ipak ćete to reći. Impulsivnost, preosetljivost i povremena mračna raspoloženja mogu biti razlog za rasprave, čak i ako spadate u harmonične brakove. Mnogi od vas, oni slobodni, mogu nesmotreno ući u vezu koja neće doneti mnogo spokojstva u vaš život. Bićete skloni flertu, tajnim vezama, naročito ako ste rođeni početkom ili sredinom 60 tih. Rođeni krajem 60tih ili 80tih mnogo su više posvećeni karijeri nego partneru što može dovesti do emotivnog udaljavanja i partnerovog nezadovoljstva.Duge veze i prijateljstva koja su prerasla u ljubav, opstaju, oni koji su započeli vezu između 2007. i 2009. mogu biti u krizi ili će imati potrebu da naprave neku značajniju promenu u svom životu, da uđu u brak ili da ga raskinu, ili bar privremeno da se razdvoje.

Zdravlje – Nervoza i nesanica.


No comments:

Post a Comment