Saturday, October 20, 2012

Talenti Zodijaka


Poznato je da su vatreni znaci skloni sportu jer je vatra toplina, energija kretanja, zemljani su na primjer nadareni za konstrukcije i konkretne poslove, jer zemlja je ona koja daje i stvara, zračni su uvijek talentovani za ljude i odnose, kao i komunikacije, jer su to neopipljive stvari poput zraka, a vodeni su nerijetko povezani s umjetnošću, suosjećanjem i brigom za bližnje, jer voda je ona koja njeguje, čisti, potrebna je za život.
No ovo su samo početne odrednice. Krenimo malo dublje. Svaki znak ima svoju specifičniju prirodu i ona ga daruje nekim predispozicijama.
OVAN
Ovnovi su talentovani za brzo reagovanje u trenutku. Odlično prolaze tamo gdje treba donositi odluke na mah i gdje se traži snalažljivost, pa i improvizacija. Osim većine sportova, stoga im leže i sva bavljenja koja se odvijaju ovdje, sada, koja su jednostavna i čija primjena može relativno brzo dati rezultate. Odlični su i kao pokretači i inicijatori svega, ali obično nemaju strpljenja izgurati projekt do kraja, pa ga rado prepuštaju nekom drugom, dok su oni već u nekoj novoj ideji koju treba oživjeti.
BIK
Bikom vlada zemaljska Venera, pa su ovi estete okrenuti prema zemaljskim lijepim stvarima. Bik će uvijek gledati da što više ima i da to sačuva. Njihov dar je u tome što odlično barataju s nekretninama, znaju zaraditi i oploditi novac, a kao umjetnici su konkretni. Poseban talent ovog znaka jesu pjevačke sposobnosti. Nerijetko se baš među njima nađe izvrsnih pjevača i pjevačica. To je zato što Bik kao znak vlada vratom i grlom. Kad se tome doda i vladajuća Venera, eto glas za pamćenje.
BLIZANAC
Ono što je dato Blizancima, to je sposobnost širenja informacija i povezivanja ljudi. Sve je to zbog Merkura koji vlada ovim znakom. Kao se radi o zračnom Merkuru, usmjerenost je na ljude i kontakte. Blizanci su snalažljivi, a nerijetko se iz njihovih komunikacijiskih talenata razvije tolika sposobnost izražavanja da napišu cijele knjige, scenarije ili se pretvore u sjajne govornike. Nadareni su i za poslove s rukama. Vole dnevne stvari koje (doduše) brzo prođu, pa su dobri i u modi.
RAK
Emocija je njihov talent. Šta god radili, uspjeće unijeti osjećaje i njima oplemeniti područje. Vrlo su meki, ali nisu bez ambicija. Njihov talent najčešće se manifestuje kroz razne umjetnosti, a posebno su dobri kao slikari. Opušteno stvaranje u ozračju doma njihov je ideal. Znaju prekrasno urediti interijere jer ih ljubav prema domu nadahnjuje. Ponekad se sve usmjeri na patriotizam, pa postaju narodni političari koje mase vole. Tu pokazuju osjećaje prema domovini za koju se iskreno bore.
LAV
Lavov talent sastoji se u tome da zablista kao Sunce koji mu je vladar. Stoga su odlični u prezentacijama pred publikom. Njihova ličnost zrači, a često i dramatizira, pa se mnogi razviju u dobre glumce. Lako im je privući pažnju drugih, pa se kod nekih to manifestira kroz uvjerljivost u situacijama kad treba pridobiti osobe ili sredstva za neki projekt. Dobri su i kao organizatori i manageri koji vole vladati. Lavovi takođe odlično znaju s djecom, jer se njihov znak ekvivalent 5. kući koja se povezuje s mladima.
DJEVICA
Postoji niz sitnica i hobija za koje Djevice pokazuju iznimne talente. Teško bi ih bilo sve nabrojati, ali radi se o tipu koji je najveći perfekcionist i koji pazi na svaki detalj. Oni će uvijek ići do kraja kad nešto treba usavršiti, ali će zato ponekad izgubiti iz vida cjelinu. Ovo jeste znak pravih malih specifičnih talenta, pa tu možemo naći i one rijetko viđene, jedinstvene u svijetu. Sjajni su kao zanatlije, a talentirani su i za svako bavljenje gdje treba pokazati uslužnost. Spremni su učiti cijeli život.
VAGA
Ako treba pomiriti dvije zavađene strane, pozovite Vagu da to učini. Ona će uvijek naći kompromis. Njen talent je u tome što na fin način zna povezati i uravnotežiti ljude. To je zbog zračne Venere i prirode 7. kuće koja uvijek gleda kako je i drugome. Stoga su Vage nadarene za diplomaciju, pravo, pregovore, dogovaranja, ali i umjetnost. Njihova je kreativnost povezana s neopipljivim, pa su nerijetko izvrsni muzičari koji duboko osjećaju svaku notu. Ponekad su i odlični filozofi koji znaju pojednostavniti stvari.
ŠKORPIJA
Sva područja u kojim se traži provokacija ili borba, prilike su da Škorpije pokažu svoje talente. Izvrsni su kao stratezi, dobri su i kao seksolozi. Nerijetko se tu nađe i odličnih hirurga koji imaju dovoljno hladnokrvnosti i sabranosti za složene operacije. Kako je ovo znak prirode 8. kuće, ima tu i bankara koji izvrsno znaju baratati tuđim novcem. Imaju šesto čulo, koje neke usmjere u detektivske sposobnosti. Stoga se mogu razviti i u dobre kriminaliste, a nekad se to okrene na duhovno, pa istražuju dušu kao psiholozi.
STRIJELAC
Ove plemenite duše najtalentiranije su za uzdizanja iznad banalnosti. Šta to znači? Znači to da će uvijek naći načina za generalizaciju stvari i nalaženje opšteg univerzalnog koda. Zato su oni sjajni kao filozofi, pokretači i upravljači idejama koje će uticati na druge. Ponekad odu u sveštenički poziv koji je kod nekih iskrena potreba. Zbog prirode 9. kuće koja nadilazi sve granice, mnogi razviju talent povezivanja različitih naroda i kultura šireći ideju mira. Dobri su i kao fotoreporteri, dopisnici, pomorci ili istraživači.
JARAC
Jarac je nadaren za složene sisteme i konstrukcije. Stoga svoj talent mogu razviti kroz upravljačku djelatnost gdje treba u svakom trenutku znati ko šta radi, gdje sve to vodi i šta učiniti u rezervnom slučaju. Jarci su sjajni direktori, redatelji, arhitekti, inženjeri. Zbog velike odgovornosti koja krasi ovaj znak, talentovani su i za područja gdje treba garantovati sigurnost, pa se nađu u poslovima gdje treba podmetnuti leđa, nekog spasiti ili zaštititi. Uvijek su maratonci na duge staze. Sve izdrže zbog svog planeta Saturna.
VODOLIJA
Kao znak koji je uvijek ispred svog vremena, Vodolijin talent nerijetko biva prepoznat tek kasnije. On je onaj koji otvara čovječanstvu nove puteve stremeći u visine koje mnogi još niti ne naslućuju. Sve što je novo i još nepoznato, njegovo je područje. Danas je to informatika ili umjetnost stvorena pomoću novih tehnologija, sutra već nešto drugo. Odličan je i kao istraživač, naučnik, ali i humanist. Mnogi će se istinski posvetiti drugima pomažući u humanitarnim akcijama.
RIBE
Zbog vladajućeg planeta Neptuna Ribe su talentovane za većinu umjetnosti. Kod njih to ide samo po sebi jer i život oplemenjuju nježnim i lijepim stvarima. Osjećajnost koju posjeduju odličan je temelj za umjetnička bavljenja, a priroda 12. kuće iznjedriće mnoga nadahnuća. Sjajne su kao plesači, jer Riba vlada stopalima. Zbog svoje suosjećajnosti nađu se i u samaritanskim profesijama. Imaju sposobnost zapetljati stvari, ali i raspetljati, pa se zna razviti dar za čitanje između redova ili dešifriranje zagonetki.


No comments:

Post a Comment