Tuesday, October 23, 2012

Horoskop za Novembar 2012



OVAN (21.3. - 22.4.)
Posao- Za mnoge predstavnike vašeg znaka ovo je veoma značajan period jer Venera, planeta koja kada je posao u pitanju simbolizuje vaše radno mesto i novac, već 28. oktobra ulazi u Vagu u vaše astrološko partnerskih odnosa, između ostalog i poslovnih zbog čega ćete biti više nego angažovani na mnogim delatnostima. Poslovi koji imaju veze sa javnoću mogu biti za vas pravi izazov ali ako ste na bilo koji način povezani sa medijima, pazite šta kome pričate ili šta izjavljujete posle 6. novembra, naročito ako radite sa strancima. Retrogradni Merkur, simbol reči, posle tog datuma u Strelcu mnogima može doneti odlaganje puta, nemogućnost sklapanja povoljnih ugovora, posebno što će 13. novembra biti totalno pomračenje Sunca u Škorpiji pa su i vaše finansije prilično nestabilne. Oni koji žele da u to vreme sklope bilo kakvu vrstu ugovora koji podrazumeva ulaganje novca, trebalo bi da odustanu i sačekaju prvu Mesečevu četvrt 20. novembra kada bi poslovi mogli da krenu u pozitivnom pravcu. Ulazak Marsa, vladaoca vašeg znaka u Jarca 17. novembra donosi vam, posebno ako ste rođeni početkom znaka pojačanu ambiciju, a onima koji su rođeni krajem znaka, mnogo povoljnije mogućnosti za kontakte sa osobama na položaju. Ovo nije vreme za neke veće finansijse rizike, bez neke veće potrebe.
Ljubav- Ni polje ljubavi nije naročito stabilno, naporitiv, pomračenje Sunca u astrološkoj kući koja simbolizuje ljubomooru, posesivnost i neprijatne dijaloge sa partnerom oko 13. novembra nagoveštava zahlađenje odnosa kod onih koji su imali već nekih ozbiljnijih nesuglasica tokom proleća i leta, posebno u junu a zatim se situacija prividno stabilizovala. Ulazak Merkura, planete komunikativnosti u znak Strelca 29. oktobra u kome njegova svojstva ne dolaze do punog izražaja može značiti da ste spremni da napravite poneki „izlet“ i da se maksimalno posvetite osobi koja će možda već od 6. novembra postavljati pred vas prevelike zahteve. Nećete biti naročito kooperaitvni jer je od proletos Uran, planeta promena u vašem znaku i najviše pogađa rođene u prvoj dekadi, donoseći mogućnost neočekivatnih obrta u ljubavi. Oni malo romantičniji a nestalni Ovnovi mogu posle 13.novembra ući u tajnu vezu sa nekim ko pripada krugu lekara, umetnika ili sportista. Malo ko će biti spreman da vas razume, čak ni neki Lav na koga uvek računate. Jarac bi mogao pokazati dosta tolerancije prema vama ako se radi o strastvenoj tajnoj vezi, međutim ako ste u braku sa predstavnikom ovog znaka, predstoje prilično naporni razgovori u kojima se nećete najbolje snalaziti.Oni kojima se dopada neka Vodolija ili Blizanci, moraće da računaju na hirovitost ovih znakova baš kao i kada je reč o Strelcu ili Devici. Ulaskom Marsa, vladaoca vašeg znaka u Jarca od 17. novembra uzimate stvar u svoje ruke kada je u pitanju porodični život.
Zdravlje- Moguć pad imuniteta.




BIK 
(21.4.- 21.5)

Posao- Kao „dete“ Venere, jedva ćete dočekati ulazak ove planete hedonoizma, novca i uživanja u drugo svoje sedište u znak Vage pa će u najboljoj situaciji biti oni koji se bave modom, koji imaju veze sa umetnošću, medijima ili nameravaju da započnu privatan biznis. Ako planirate prelazak na novo radno mesto ili želite da unesete nekakve novine u svoj posao, Venera vam je naklonjena i donosi manje svota novca u prvih deset dana perioda. Pun Mesec 29. oktobra može doneti uvećanje prihoda a direktan hod Neptuna, planete zanosa i umetnosti, inspiracije, biće vam naklonjen onda kada nikom to neće biti baš povoljan period, u vreme pomračenja Sunca 13. novembra. Vi baš u to vreme možete poželeti da uđete u neki nov posao sa Škorpijom, Lavom ili Ribama ali bilo bi bolje da ipak ne iskušavate sudbinu nego da se držite ustaljenih poslova i da se posvetite onome što vam najbolje ide od ruke. Poslovi sa strancima dosta će se čudno odvijati jer 17.novembra Mars ući u znak Jarca u vaše astrološko polje inostranstva što bi moglo da donese neke nove poslovne ponude i da vam proširi krug saradnika. Prva Mesečeva četvrt 20. novembra predstavlja takođe ulazak u nov period u kome ćete bez obzira da li ste dama Bik ili ozbiljan biznismen Bik, biti više nego sposobni da se uklopite u neku novu sredinu i da se postavite autoritativno.
Ljubav- Veoma uzbudljiv period predstavljaće poslednjih nedelju dana oktobra u toku koga možete doći u iskušenje da uđete u vezu sa nekim ko nije slobodan. Ako ste dama Bik i radi se o osobi koja je na položaju, ili dođete u iskušenje da uđete u paralelnu vezu, budite oprezni ako je neko od vaših simpatija Škorpija ili Rak. Ni Lav vam se naročito ne preporučuje kao partner jer će Sunce, vladalac ovog znaka biti u fazi pomračenja u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa. Svaka vrsta flerta na poslu ili ulazak u ozbilju vezu sa nekim ko vam je dugogodišnja simpatija, mogao bi značiti prilično naporan period za oboje, naročito ako je partner osoba kojoj je na prvo mesto karijera. Predstavnike vašeg znaka privlače ambiciozne osobe i ulaskom Marsa u znak Jarca 17. novebra, može vam se svideti neko ko nosi neku vrstu uniforme na radu ili osoba koja je zbog posla često u inostranstvu. Druga polovina novembra postaje veoma uzbudljiva ako budete u vezi sa kolegom sa kojim često idete na put, naročito u inostranstvo.Romantični aprilski Bikovi mogu biti u vezi sa isto tako romantičnim nekim drugim Bikom ili Ribama kao sa nekim Jarcem koji će očekivati od njih mnogo više postojanosti i spremnosti da im se posvete u svakom pogledu. Sa Devicom, predstavnikom znaka koji vam po mnogo čemu odgovara u ovom periodu nećete se tako sjajno slagati kako je to inače običaj zbog relativno loše postavljenog Merkura, vladaoca ovog znaka pa je moguća nešto veća nervoza u međusobinim odnosima.
Zdravlje- Moguća manja prehlada.




BLIZANCI 
(22.5.- 21.6.)
Posao- Ne bi se moglo reći da ulazite u sjajan period osim ako niste pravi tip radoholičara, spremni da se maksimalno posvetite poslu nezavisno od toga da li ćete biti uspešni ili ne, da li će vam doneti očekivanu ili nešto manju dobit. Spremni ste da se posvetite nekom novom projektu, ali bi bilo dobro da sve dok Merkur, vladalac vašeg znaka ne krene retrogradnim hodom preko astrološke kuće partnerskih odnosa regulišete pitanja ugovora, plaćanja i svih pitanja koja se tiču zagarantovanih prihoda. Posle 28.oktobra možete očekivati da budete u mnogo boljoj poziciji što se tiče podrške žena iz vaše okoline, bez obzira da li se radi o koleginicama, saradnicama, članovima porodice. Bilo bi dobro da budete oprezni u vreme pomračenja Sunca 17. novembra ako u to vreme budete zaključivali bilo kakvu vrstu ugovora ili ako budete morali da prisustvujete pregovorima na nekom kraćem putu jer ćete najverovatnije biti izloženi nekim manje više neprijatnim pritiscima da pristanete na neke uslove koji vam u suštini ne odgovaraju. Totalno pomračenje Sunca ne pogoduje ni vašim kolegama ni vama pa nikakav dogovor u to vreme neće dati dobre rezultate. Pun Mesec 29. oktobra može označiti period pojačane želje da što pre uđete u nov posao ali to ne znači da ćete biti spremni da to zaista i učinite. Ako se bavite umetnošću ili radite u medijima posle 13. novembra možete očekiveti interesantne ponude od osobe rođene u znaku Riba.
Ljubav- Period je uzbudljiv za one predstavnike vašeg znaka koji maštaju o strastvenoj avanturi ili o vezi sa nekim ko ih je već u prethodnom periodu u priličnoj meri fascinirao. Moguće da ćete biti u stanju da se prilagodite potrebama jednog Ovna ili Škorpije ali oni će biti ipak za vas previše naporni ili previše zahtevni, naročito ako ste muškarac Blizanci. Dame Blizanci naprotiv, mogu biti fascinirane nekim ko im najverovatnije neće biti veran. Moguća romansa sa Vagom jedino pruža šansu za srećan ishod i mogućnost harmoničnog odnosa. Ako krajem oktobra nameravate da idete na put i to u okviru tajne avanture ili da u vreme poslednje Mesečeve četvrti 6. novembra pokušate da se udvarate nekom Strelcu, veza neće dugo trajati a o njoj će se dugo pričati. Veoma mladi Blizanci, ili oni rođeni sredinom 80tih uglavnom neće znati šta žele i kakvu god odluku da donesu mogu biti nezadovoljni i mogu kriviti partnera, naročito ako se radi o Lavu, Raku ili Škorpiji da je kriv za njihov osećaj nezadovoljstva u vezi. Blizanci koji su u braku najbolje će ostvariti dobru komunikaciju sa partnerom ako ih budu podsticali da pričaju o poslu, nezvisno ko je kog pola ili koje profesije.
Zdravlje- Pazite se povrede.



RAK (22.6.-22.7.)
Posaao- Za predstavnike vašeg znaka period počinje relativno povoljno jer će Mesec, vladalac vašeg znaka biti u fazi prve četvrti što uvek nagoveštava mogućnost napredovanja na poslu a zatim 29. oktobra pun Mesec u Biku, vama srodnom znaku, donosi veliko zadovoljstvo i mogućnost dobre saradnje, naročito sa ženama. Žene će svakako biti uspešnije u ovom periodu, ma čime da se bave jer će totalno pomračenje Sunca 13. novembra značiti da će Mesec biti dominantna planeta i time će ženski princip dominirati. Ipak, ne preterujete u želji da dominirate niti bi muškarci trebalo da se ponašaju pasivno, naprotiv, mnogo toga vam ide naruku, naročito muškim predstavnicima znaka Raka a to je obnavljanje saradnje sa uniformisanim licima. Ako vam je prošlost „čista“ ako nemate ničega da se bojite, naprotiv ako ste zaslužili napredovanje u službi, verovatno ćete ga i dobiti i to na preporuku neke osobe na položaju.Ulazak Merkura, planete koja je odgovorna za vaš mentalni sklop, način razmišljanja i način komunikacije u Strelca a zatim od 6. novembra ova planeta kreće retrogradnim hodom i donosi vam priličnu konfuziju u radu sa istim takvim saradnicima.Nekome može poći za rukom da vas pokoleba ili da vam nametne svoju volju ali vi ćete imati podršku jakih uticajnih osoba koje će štiti vaše interese. U finansijskom pogledu svakako nemojte rizikovati naročito ne u vreme pomračenja Sunca 13.novembra jer ova planeta vlada vašim finansijama, mada oni koji su skloni igrama na sreću mogu baš tog dana da budu obradovani nekim neočekivanim dobitkom.
Ljubav- Romansa sa posla donosi probleme i zato dobro pazite šta kome pričate, kome se poveravate, naročito ako imate simpatiju u vidu šefa koji nije slobodan. Dame Rakovi će biti i te kako izložene raznim vrstama izazova od strane veoma markantnih muškaraca koji često putuju, najverovatnije iz poslovnih razloga, bave se politikom ili su na nekom visokom položaju. Ako ste u vezi sa sportistom ili veoma ambicioznim partnerom, nakon 17.novembra morate biti spremni da u nečemu popustite i da budete mnogo prilagodljivji nego do tada.Ovan, Škorpija i Jarac kao i neko rođen u znaku Riba može biti za vas i te kako interesantan partner, naročito ako spadate u dinamične,energične i jake ličnosti. Vašem partneru će imponovati vaša spremnost da mu po mnogim pitanjima popustite ali mana će vam biti neorganizovanost i nesposobnost da se držite dogovora, kasnićete na sastanke, bićete prilično nepouzdani posle 6. novembra kada Merkur krene retrogradnim hodom preko znaka Strelca. Ako vam se dopada osoba koja se bavi umetnošću, posebno ako se radi o slobodnom umetniku ili o lekaru, naročito ako ima privatnu praksu, ne oklevajte nego napravite prvi korak, bićete više nego zadovoljni odzivom one druge strane.
Zdravlje- Moguća povreda u sportu.



LAV (23.7.-23.8).
Posao- Prvih sedam dana su relativno povoljni, između ostalog i pun Mesec u Biku 29. oktobra donosi razgovore sa prilično svojeglavim i zahtevnim saradnicima ali vama će njihovo društvo prijati jer će to za vas značiti promenu nabolje i mogućnost započinjanja novih poslova u kojima će vaše ambicije moći da budu zadovoljene. Privatni poslovi mogu biti povod za kolebanje, sumnju u svoje vrednosti, bićete podozrivi prema starijim kolegama kojima će smetati vaša preterana ambicija. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 6. novembra u vašem znaku moći ćete da obavite razgovor sa nekim ko vam je veoma bitan za dalji nastavak saradnje, moguće da će se raditi o nekom drugom Lavu, Raku, Biku ili Jarcu i verovatno će poverljiv razgovor doneti željene rezultate.Za predstavnike vašeg znaka prilično naporan period počinje posle 10.novembra, jer će doći do pomračenja Sunca, vladaoca vašeg znaka 13. novembra zbog čega možete imati utisak da vas neko opstruira, mogu iskrsnuti neki novi problemi na koje niste računali. Sve što budete u to vreme započeli može ići sa mnogo više napora nego u neko drugo vreme. Do 17. novembra tranzit Marsa, planete akcije, vladaoca vašeg astrološkog polja inostranstva u Strelcu donosi odlične mogućnosti za nastavak studija, usavršavanje ili za bilo koji oblik saradnje sa strancima.
Ljubav- Pomračenje Sunca se takođe može loše odraziti na one koji su na početku veze ili zaljubljeni a i na one koji su duže u vezi ili braku. Ova pojava u kojoj dominira Mesec,pa samim ti i žene, dogodiće se u vašoj astrološkoj kući doma tako da period oko 13. novembra nije pogodan ni za kakve dogovore u vezi se preseljenjem, ulaskom u brak, započinjanjem zajendičkog biznisa.Sve što se tiče zajedničkog života može u to vreme biti povod stresu a kao istog dana Neptun planeta koja vlada astrološkom kućom ljubavi, zanosa, erotike ali i ljubomore kreće direktnim hodom, sve što se tiče ljubavi kod vas će biti prenaglašeno, vi ćete biti previše okupirani razmipšljanjima na temu vernosti kako partnerove tako i vaše. Lako vam se može dogoditi da uđete u avanturu koja može biti povod skandala pa zato dobro razmislite, naročito posle 17. novembra da li treba da ulazite u romansu sa nekim Ovnom ili nekom Škorpijom koje upoznate na poslu. Ulazak Venere u znak Vage krajem oktobra kada i Merkur kreće retrogradnim hodom može značiti da ćete biti veoma zaljubljivi i skloni da to verbalno iznosite na način koji vam može napraviti prilično štete, utoliko pre ako ste javna ličnost ili ako o svojim osećanjima budete pisali na Facebooku ili nekoj sličnoj društvenoj mreži.
Zdravlje- Mogući problemi sa kolenom ili zglobovima.




DEVICA (
23.8. - 22.9.)
Posao- Period tranzita Sunca preko znaka Škorpije većini predstavnika vašeg znaka i te kako odgovara ali iako je Sunce vladalac astrološke kuće intuicije u fazi pomračenja može doneti neke manje probleme u komunikaciji sa šefoima.Vi ćete međutim biti superiorni i pored retrogradnog Merkura, simbola reči, vladaoca vašeg znaka. Imaćete podršku jedne Vodolije ili nekog Ovna što vas može u priličnoj meri začuditi jer to nisu znaci na koje možete da se oslonite. Trudite ćete se da u prvoj sedmici ovog perioda postignete maksimum u okviru posla kojim se bavite i verovatno ćete biti u prilici da obnovite saradnju sa onima koji međutim najverivatnije neće biti od reči. Predstoji vam naporna „borba“ubeđivanje i pokušaj da jednog Jarca ili Škorpiju uverite u svoje dobre namere. Kreativni poslovi mogu doneti dobru zaradu, naročito u domenu građevine, arhitekture, investicionih radova ili poslova sa inostranstvom. Pomračenje Sunca 13. novembra značiće za vas pokušaj da nekome nametnete svoju volju ali ako se to i dogodii biće to Pirova pobeda, bolje pokušajate da kompromisom dođete do željenih rešenja. U finansijskom pogledu situacija bi mogla da se značajn poboljša čak i preko igara na sreću ili će oni koji se bave sportom uspeti da sklope dobre poslove.
Ljubav- Ljubavni život predstavnika vašeg znaka u ovom periodu može biti pomalo stresan ako ne budete spremni da prihvaite udvaranje osobe koja vam se duže veme udvara. Moguće da se radi o Ribama, Biku ili Devici. Loša komunikacija, naročito verbalna i pokušaj da u drugoj polovini novembra ispravite ono što ćete u prvoj polovini u priličnoj meri sami pokvariti, značiće da ćete u ljubavi ići korak napred, dva koraka unazad. Nekome će biti veoma bitno da sa vama bude u vezi i ako ste slobodni jedna Škorpija neće prestati da se interesuje za vas i da vas „opseda“ na način koji će vam najverovatnije imponovati. Da biste zaista uspeli u onome što želite, veroatno da povratite svoj mir i svoju slobodu, moraćete da taktizirate.Jarac, Škorpija i Ovan biće znaci koji će pokazivati najviše interesovanja za vas. Povoljni datumi za vas, posebno ako ste zainteresovani za jednog Bika biće u vreme punog Meseca 29. oktobra i u vreme prve Mesečeve četvrti 20 . novembra kada vam se može udvarati osoba poznata u javnosti neko ko se moguće bavi umetnošću ili je prisuan u medijima.Tranzit Marsa preko znaka Strelca sve do 17 .novembra donosi dosta tenzije u domu a nakon tog datuma oni koji su slobodni, mogu očekivati veoma interesantan susret, posebno će dame Device biti na „meti“ uniformisanih lica ili osoba na položaju, moguće uticajnih muškaraca.
Zdravlje- Pazite se u saobraćaju.




VAGA (23.9. - 22.10.)
Posao- Venera,vladalac vašeg znaka, planeta hedonizma, estetike, novca i umetnosti, ulazi u vaš znak 28. oktobra i sve dotle vi ćete se osećati kao da se nešto sprema na vašem radnom mestu, neka vrsta promene ili ćete imati veoma razvijenu intuiciju u pogledu predstojećih događanja i bićete spremni za sve ono što će se i dogoditi. A to će biti verovatno neki nov režim rada, moguće neke nove obaveze kojim nećete biti preterano opterećeni, mnogih aktivnosti moraćete da se odrknete, naročito ako ne budete u stanju usled fizičke kondicije koja vam to neće dozvoljavati. Venera u Vagi i Mars od 17. novembra u Jarcu mogu doneti ponude od strane jakih, moćnih i uticajnim privatnih firmi koje će vam dati dobru ponudu za posao. Pomračenje Sunca pogađa pre one koji rade u velikim državnim firmama ili koji su u privatnom biznisu a nikao da stignu zaostale uplate. Novac ćete bukvalno morati da „jurite“ i da podsećate dužnike da je vreme da izvrše plaćanje. Totalno pomračenje Sunca 13.novembra može se pre odnositi na neku vrstu pogoršanja statusa nekih vaših dobrih kolega ili saradnika i to će se najverovatnije posredno odraziti i na vas i vaše poslovanja. Bilo bi dobro kada u ovom periodu ne biste započinjali nikakav privatan biznis posebno ne sa Lavom ili Rakom. Saradnja oktobarskih Vaga sa decembarskim Jarčevima može u drugoj polovini novembra biti intenzivna ali i veoma naporna. Nemojte insistirati na saradnji za koju niste sigurni da ima perspektivu.
Ljubav- Osećate veliku privlačnost prema jednom Ovnu ili Strelcu ali ako se radi o poznanstvu koje ne traje dugo ili o osobi za koju niste sigurni da li je slobodna, dobro razmislite da li vredi da ulažete mnogo nade u nastavak veze. Početak perioda može doneti prilično uzbuđenja i zanos prema nekom ko je u podjednakoj meri posesivan kao i vi i u vreme punog Meseca 29.oktobra možete, ako ste slobodni, doživeti susret o kome ste maštali.U vreme poslednje Mesečeve četvrti 6. novembra možete takođe biti u prilici da upoznate nekog ko će vam se izuzetno svideti, moguće da se radi o sportisti ili umetniku koji često boravi van zemlje. Ako ste u braku, partner je verovatno okupiran pitanjima koja se odnose na nekretnine i verovatno će vam predložiti neko rešenje u vezi sa tim. Nemojte u vreme pomračenja Sunca 13.novembra uzimati zajednički kredit da ne biste imali problema niti bilo koju vrstu privatne pozajmice. Ako je vaš partner inače sklon finansijskim rizicima, moraćete da uzmete stvar u svoje ruke da ne biste oboje imali kasnije nepotrebne dugove. Mlade Vage mogu biti emotivno zaintresovane za nekog ko se bavi umetnošću, sportom, ali i nekim ko je sklon nekoj vrsti poroka, naročito alkoholu.
Zdravlje- Moguć manji pad imuniteta.




ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)
Posao- Period kada Sunce tranzitira preko vašeg znaka donosi pojačane ambicije i potrebu da se društveno angažujete na svim poljima. Sunce je inače vladalac vaše astrološke kuće karijere i biće pomračeno 13. novembra, prvi put u vašem znaku nakon oktobra 1995.godine. Ako ste u zrelim godinama i tada započinjali karijeru ili ste bili na nekoj vrsti profesionalne prekretnice, sada se možete suočiti sa sličnim dilemama kao tada. Ovo pomračenje može biti povoljno samo za one koji intenzivno sarađuju sa strancima ili se bave poslom koji im omogućava da budu prisutni u medijma, ženama koje su istaknute u svojoj profesiji, one se mogu nadati unapređenju. Ipak, ne bi trebalo praviti kratkoročne planove jer će ako se posao ne dogovori na realnim osnovama, problem iskrsnuti za oko šest meseci. Svaka vrsta dogovora o partnerskom odnosu sa Bikom, naročito ako ste gospodin Škorpija a partnerka je Bik, eventualno Rak ili Ribe, može biti za vas nepovoljna. U slučaju da ste dama Škorpija, možete uspeti da se izborite za svoja prava u okviru radnog mesta ako budete koristili ženski šarm a čeličnu volju. Prvih sedam dana perioda donse mogućnost susreta sa nekim ko će vam predložiti dobre uslove za saradnju i moguće je povećanje prihoda. Druga polovina perioda donosi probleme i moguće konflikte ali već ulaskom Marsa, suvladaoca vašeg znaka u znak Jarca situacija se značajno poboljšava, posebno za oktobarske Škorpije.
Ljubav- Ljubavni život može biti prilično komplikovan i vi ćete biti u prilici da se pokažete u najboljem izdanju pred nekim ko vam je veoma značajan u životu ali ćete morati da budete i dosledni datim obećanjima. Ono što bi moglo da iskomplikuje vaš život je upravo sklonost ka paralelnim vezama, flert na poslu.Pun Mesec 29.oktobra u astrološkoj kući partnerskih odnosa mogao bi doneti susret sa strastvenom ali i veoma ambicioznom osobom ili ako ste u dužoj vezi, razgovore o braku. Ulazak Venere, planete ljubavi, vladaoca vašeg znaka u vaše astrološko polje partnerskih odnosa krajem oktobra donosi vam mogućnost tajne veze sa Bikom, Vagom ili Ribama. Najverovatnije nećete odoleti nečijem šarmu, dame Škorpije će imati afinitet prema svetlokosim muškarcima a muškarci Škorpije prema tamnokosim damama. Mesec pun raznih obrta i što ste slobodniji to se možete osećati usamljenijim, naročito u vreme pomračenja Sunca 13. novembra kada možete pomisliti da osoba koja vam je draga na pokazuje dovoljno interesovanja za vas.Retrogradni Merkur od 6. novembra samo podstiče kod vas sklonost ka analziama i donošenju pogrešnih zaključaka ili nepotrebne rasprave ali od 17. novembra situacija se značajno poboljšava ako ste u vezi sa Jarcem, Ovnom ili nekom drugom Škorpijom.
Zdravlje- Kontrolišite stanje bubrega.



STRELAC (22.11.- 21.12.) 
Posao- Sa Marsom planetom strasti, entuzijazma, avanturističkog duha u vašem znaku sve do 17. novembra bićete znak koji žari i pali, podstiče druge na akciju ali naglašen znak Škorpije ipak može značiti i brojne susrete u tajnosti, posebno sa onima koji su vam obećali posao a radi se o strancima ili osobama koje rade na institutima. Dobićete poziv da se sretnete sa nekim radi poverljivog razgovora između 29.oktobra i 6. novembra i verovatno ćete zaključiti posao koji će vam odgovarati. Totalno pomračenje Sunca 13. novembra može vaše saradnike sprečiti u izvršavanju datih obećanja a takođe se može dogoditi da otkrijete da uslovi nekog ugovora na kome radite nisu baš idealni i potrudićete se da to preokrenete u svoju korist. Na finansijskom planu dobro će proći rođeni pred sam kraj znaka dok će oni rođeni u prvoj dekadi najverovatnije biti u procepu između onoga što oni žele i uslova koje im postavljaju Ribe ili neki drugi Strelac, moguće i Blizanci. Ako budete dovoljno strpljivi između 17. i 20. novembra situacija se može iskristalisati i krenuti u povoljnom pravcu. Moguće da ćete biti pred velikim izazovom u radu sa uniformisanim licima ili osobama na visokom položaju. Ako u to vreme zaključite ugovor,obratite pažnju na sve odredbe i klauzule jer retrogradni Merkur donosi probleme upravo u okviru dokumentacije.
Ljubav- Situacija u ljubavi može biti sjajna samo ako ste u vezi u kojoj ste oboje zadovoljni svojim poslom. Zajednički poslovni aranžmani ne donose mnogo sreće ili ćete oboje biti u priličnoj tenziji oko toga, naročito ako ste u vezi sa Blizancima ili Devicom. Ako ste različite struke, jedno od vas dvoje može biti previše optrećen poslom a to ćete najverovatnije biti vi. Retrogradni Merkur vas od 6.novembra čini prilično netolerantnim kada je u pitanju partner i prilično nestrpljivim ako ste na početku veze. Putovanja u inostranstvo donose mogućnost flerta a već 29.oktobra prva šansa se ukazuje da na nekom zvaničnom skupu osvojite naklonost neke Vage ili Bika, moguće Raka što može onima koji su u stalnoj vezi ili braku stvoriti prilične probleme. Pomračenje Sunca, planete entuzijazma koja ima velikog uticaja na vaš znak 13. novembra donosi mogućnost tajne veze sa osobom koja je iz drugog grada ili države, iniciranje raznih priča o vama i vašem ljubavnom životu i davanje materijala onima koji se inače bave vama više nego što vam prija da se za tračeve. Strelci koji su u dugoj vezi ili braku ne bi trebalo da tokom ovog perioda planiraju brak ili iseljenje iz zemlje jer bi u vezi sa tim mogli imati određenih komplikacija.
Zdravlje- Moguć manji nazeb.



JARAC (22.12.-19.1.)

Posao- Jedan od burnijih perioda u toku koga se može mnogo toga dešavati što nećete biti u stanju da kontrolišete, naročito u vreme pomračenja Sunca 13. novembra i nekoliko dana pre tog datuma jer vaši neprijatelji ne miruju. Ipak, Mesec, simbol popularnosti zaklanja Sunce, simbol vaših neprijatelja pa ćete tako i vi imati dovoljno manevarskog prostora da uradite ono što želite. Neće to biti neka sjajna pobeda ali svaka vrsta dogora u tajnosti čak i u vašem domu, makar se bavili krupnim biznisom ide vam naruku. Oko vas su mnogi „špijuni“ mnogi prate svaki vaš korak i pokušavaju da vas uvere u svoju lojalnost. Vi ste na oprezu a u tome vam pomaže pozicija Marsa u Strelcu pa ćete intuitivno znati ko vam je naklonjen ko ne. Retrogradni Merkur od 6. novembra ne ide na ruku vašim saradnicima, mnogi mogu biti prilično nesmotreni a ako se bavite umetnošću ili poslom preko koga ste prisutni u javnosti, moći ćete da se izborite za svoje mesto pod Suncem čak i ako vas izneveri neka Devica ili neki Strelac. Blizanci su takođe znak koji treba izbegavati zbog svoje površnosti iako će se oni truditi da da pridobiju vaše poverenje. Sa Vodolijom i Ribama bi trebalo da pregovarate o novom poslu ali prenaglašen ponos vas može učiniti previše brzopletim u donošenju važnih odluka. Situacija se poboljšava između 17. i 20. novembra kada kreće nova faza u vašem poslovanju i kada biste mogli očekivati neke nove dobre poslovne ponude koje će podrazumevati dobro plaćen posao.
Ljubav- Ljubavni život je sve samo ne izvor sreće, posebno ne za one zahtevne i sredovečne Jarčeve koji dobro znaju šta žele. Nekome je veoma stalo da se sa vama zbliži, moguće jednom Biku ili Raku i već 29. oktobra u vreme punog Meseca shvatićete do koje mere ste popularni. Vama to kao da neće mnogo značiti osim ako se ne radi o osobi koju ste upoznali preko posla, naročito ako se radi o Vagi ili Biku. Ulazak Venere, planete ljubavi u znak Vage krajem oktobra i pposlednja Mesečeva četvrt 6. novembra dnose mogućnost flerta ili početak avanture sa nekim koga poznajete iz poslovnih krugova. Nemojte biti previše zaneti čarima Raka ili Lava jer bi u vreme pomračenja Sunca, 13.novembra naročito ako ste kratko u vezi, mogli doći u prilično neprijatnu situaciju da morate partneru da se pravdate za nešto za šta ste objektivno „krivi“. Iako spadate u one znake koji svoj ljubavni život drže u tajnosti, upravo u vreme pomračenja Sunca možete nesmotrenošću dati povod za priče što bi moglo u velikoj meri narušiti vaš lični mir i odnos sa stalnim partnerom. Slobodni Jarčevi rođeni krajem 70tih i početkom 80tih mogu računati na udvaranje od strane Škorpije, Riba ili nekog Raka kojima neće moći da odole. Sve vreme biće vam za petama ambiciozna osoba koju ćete često viđati u poslovnim krugovima ili sa kojom ćete imati česte nezvanične susrete ili razgovore.
Zdravlje- Moguća manja infekcija.




VODOLIJA (20.1.- 19.2.)
Posao- Tranzit Sunca preko znaka Škorpije predstavlja u stvari tranzit planete energičnosti i optimizma preko vašeg astrološkog polja karijere.Kako je Sunce u vašem znaku inače slabo, vi u „deci Sunca“ tj. u Lavovima i Ovnovima tražite oslonac i podršku. Tokom ovog perioda dolazi međutim do pomračenja Sunca pa ni vi nećete imati na koga da se oslonite. Ili će to biti samo privid jer tu je Mesec, planeta koja simbolizuje popularnost, promene i simpatije žena, mase, publike i svi oni čiji status na poslu zavisi od toga kako su prihvaćeni od strane drugih, bilo da se radi o velikom timu, grupi saradnika ili publici, mogu očekivati uspeh. Mnogo toga će se dešavati što će od vas zahtevati dobru koncentraciju i čelične nerve. Pun Mesec u Biku 29. oktobra donosi u vaš život ili na vaše radno mesto nekog ko bi mogao u priličnoj meri da vam zagorča život svojim zahtevima i uslovima koje će postavljati pred vas a vi nećete biti u stanju da ih ispunite. Ako se bude radilo o nekom Biku ili Raku, pokušajte da pokažete bar želju za saradnjom jer će se raditi o senzibilnoj osobi koja će želeti da u vama ima iskrenog saranika. Mnogo toga će izgledati drugačije nego što vam se čini jer će i Merkur, planeta komunikacije od 6. novembra krenuti retrogradnim hodom preko astrološkog polja prijatelja i javnosti. Da biste zadržali simpatije saradnika moraćete malo da glumite a u vreme pomračenja Sunca 13. novembra, budite spremni na ne baš prijatan razgovor sa nekim ko je po rangu daleko iznad vas ili će se postavljati superiorno. Nemojte odgovarati na provokacije.
Ljubav- Pomračenje Sunca, vladaoca astrološkog polja partnerskih odnosa može doneti mnogo toga neočekivatnog između ostalog „bujicu „ nezadovoljstva vašeg stalnog partnera koji će pokazati otvoreno nezadovoljstvo vama i potrebu da se objasnite oko nečega što će njemu izgledati više nego očigledno.Bižete žrtva tračeva ali će u njima biti i pomalo istine.Mnogima se dopadate i to će biti razlog zbog čega će vaš stalni partner optuživati vas da dajete lažne nade i da se ponšate kao da ste slobodni. Ako ste zaista slobodni, u vreme prve Mesečeve četvrti 6.novembra može doći do poznanstva sa nekim čije ćete pravo lice otkriti 13. novembra u vreme pomračenja a zatim sledi i ponovno mirenje, manje rasprave, strastvene scene. Ako se bude radilo o osobi koja nije slobodna ili vi niste slobodni a u naznačeno vreme dopustite sebi flert sa Rakom ili Bikom, ponekom Vagom, moraćete da pređete u „ilegalu“ jer će partner budno motriti na svaki vaš korak. Veza sa Lavom postaje za vas u pravom smislu nešto veoma opterećujuće, neka vrsta karmičke veze koju možete veoma skupo platiti ako ne budete iskreni i ako ne budete nastupali pošteno, ma kakav da je vaš status ili osobe koja vam je draga. Veza sa Vagom može biti veoma romantična i veoma lepa jer je Vaga spremna da pređe preko mnogo čega i da ne obraća mnogo pažnje na ono što bi njen život moglo učiniti na bilo koji način manje kvalitetnim, čak i ako se radi o istini koju bi mogla čuti o vama.
Zdravlje – Pazite se povrede u sportu.


RIBE (20. 2. - 20. 3)
Posao – Predstavnicima vašeg znaka savršeno odgovara tranzit Sunca preko znaka Škorpije čak i kada je u fazi pomračenja. Ne postoji ništa što vas može zaustaviti na putu ka uspehu ili ciljku koji ste sebi zacrtali Jednog Lava ili Ovna ćete se lako „rešiti“ ili neke preterano ambiciozne osobe koja će pokušati da se postavi autoritativno prema vama. Pomračenje Sunca, vama, vodenom znaku i te kako odgovara jer je Mesec jak a vi ste jedno od „dece Meseca „ u Zodijaku pa ćete tako uspeti da nadmudirte jednog Bika ili Raka, naročito ako ste dama rođena u znaku Riba. Vaša potreba da uspostavite red tamo gde radite ima utemeljenje u vašem sistemu vrednosti i nećete dozvoliti nikome da vam govori šta treba da radite osim onima koji su zaista po rangu iznad vas. Poštovanje hijerarhije postaje za vas, od kada je Saturn ušao u znak Škorije veoma bitno a ako stemladi pokazujete veliku dozu zrelosti da se prihvatite odgovornih poslova ili da potražite posao u inostranstvu, da zatražite stipendiju, stručno usavršavanje ili nešto slično tome.Za sve što radite možete imati podršku jednog Strelca i neke Škorpije sve do 17.novembra, otvoreno divljenje i dobićete obećanja u vezi sa nečim što je za vas veoma bitno. Nakon tog datuma moraćete da igrate drugačiju igru da ne iznosite otvoreno svoj stav čak i kada vas neko pita jer od toga možete imati samo štete a malo koristi.
Ljubav- Ne postoji ništa što bi moglo da vas zaustavi ni na putu ostvarenja vaših snova kada je ljubav u pitanju. Ako želite da budete sami i slobodni, to je vaš izbor ako nameravate da uđete u brak ,daćete partneru otvoreno na znanje da je to vaša želja. Žene Ribe su i u ovom slučaju kao i kada je posao u pitanju mnogo direktnije, određenije i upornije. Muškarci rođeni u znaku Riba pokušaće da prave pakt sa „đavolom“ da igraju kako im drugi sviraju da pristaju na nešto što ruši njihovo dostojansto i u vreme pomračenja Sunca 13. novembra može doći do nemilih razgovora i scena. Ipak imate veliko divljenje jenog Jarca i neke Škorpije koji će to i te kako jasno dati na znanje posle 17.novembra a ako u prvoj sedmici ovog perioda uđete u vezu sa Bikom ili Rakom, pazite da krajem perioda ne doprinesete pogoršanju odnosa svojim preteranim zahtevima koje ona druga strana neće biti u stanju da ispuni. Od svih tranzita najviše vam odgovara tranzit Saturna i Marsa zbog čega će i muškarci na koje ove plante deluju pozitivno čineći ih autoritativnim i karakternim naročito od druge polovine novembra i na žene koje imaju potrebu za jakim partnerima koje će najverovatnije uspeti da upoznaju i započnu solidnu vezu.
Zdravlje – Moguća povreda u sportu.

No comments:

Post a Comment