Saturday, October 20, 2012

Najbolji Lazljivci Zodijaka


Ovan 
Ovnovi se lako naljute i postanu agresivni, a razlog tome je što su oni, u osnovi, vrlo plašljive osobe. Ovaj vatreni znak koji je uvijek spreman za akciju zapravo je nevjerovatan plašljivac, što objašnjava i njegov temperament koji mu služi i kao oružje i kao zaštita. Nikada neće priznati, ali svaki Ovan je svjestan da bi mu uveliko pomoglo kad bi  naučio da kontroliše svoj bijes.. Ako se namjeravate upustiti u romansu s ovim usijanim glavama, budite sigurni da znate da zastupate sopstvene  interese. Osim toga, moraćete se potruditi biti im interesantni, jer dosadu liječe svađom.
Bik 
Nikada vam to neće reći, ali svaki Bik želi da se neko o njemu brine. Potajno žude za sigurnošću, a zbog te svoje sklonosti znaju biti i pohlepni. Veliki su hedonisti. Za njih u teškim trenucima mogu postati sponzoruše najgoreg tipa. Osjećaj nesigurnosti čini ih zgrtačima novca i materijalnih stvari. Srećom, veoma su osjetljivi, pa mogu spoznati da sigurnost proizlazi iz njihovog vjerovanja u sebe, a ne iz materijalnih dobara. Ne trebate se iznenaditi ako ispod njihovog dušeka pronađete novac koji će sakriti od vas.
Blizanci 
Blizanci su prikriveni šizofrenici. Imaju podvojenu ličnost, nikada nećete biti u potpunosti sigurni s kojom od njih provodite vrijeme – je li to rezervisani činovnik čija vas je stidljivost i rastrešenost privukla ili pomahnitali divljak koji urla i izbacuje višak energije. Osim toga, sami sebi su ‘đavolji advokati’ jer nikada ne znaju kako i šta odabrati. Svaka prekretnica na njihovom putu zbunjuje ih.
Rak 
Dodajte mu maramicu, zvučna kulisa neka budu violine: Rakovi su veliki plačljivci. Ovaj vodeni znak bavi se isključivo ispunjavanjem vlastitih emocionalnih potreba, što je i uzrok njihove velike nesigurnosti. Osim što su plačljivi, znaju se ponašati kao pijavice prema partneru, dosađuju i zahtjevaju da ih  neprestano uvjerava u njihovu sopstvenu vrijednost. Zato telefon i zvoni češće nego što biste htjeli. Da biste to izbjegli, pustite ih da se oni brinu o vama ili im kupite psa.
Lav 
Ako iko može uljepšati loše vijesti, onda je to Lav. Njihove su laži bezazlene, a priče koje pričaju trebate prihvatiti s dozom rezerve – Lav voli preuveličavati i mijenjati redosled događaja, da bi se stvari činile glamuroznijima i uzbudljivijima. Osim toga, vole se hvaliti, a to je osobina nad kojom nemaju kontrolu. Stoga, pomazite njihovu grivu (tačnije, ego) i prepustite se uživanjima. Sa njima nikada nije dosadno.
Djevica 
Problem je s Djevicama u tome što nikada nisu zadovoljne. Pripadnici ovog znaka uvjereni su da ništa nikada nije dovoljno dobro. Težnju perfekcionizmu ne mogu ublažiti, zato i jesu toliko pedantni. Osim perfekcionizma, mana im je što analiziraju svaku, pa i najmanju sitnicu. Zato njihove kritike ne uzimajte zdravo za gotovo, nego pustite da riječi uđu na jedno uvo, a na drugo izađu. Ne samo što ćete očvrsnuti u emocionalnom smislu, nego ćete se i naviknuti da vam neko uglavnom govori istinu, ma kako bolna bila.
Vaga 
Vaga uvijek izgleda kao da ne može dočekati da vam postane ljubavnik, a to može biti privlačno za drugu stranu. Razlog njihovog ponašanja je taj što vole biti u vezi, ali istovremeno imaju problem s vezivanjem jer je ‘trava uvijek zelenija negdje drugdje’. Što je još gore, nikada nećete biti sigurni da nešto nije u redu jer se ovi urođeni diplomati umilno smiješe i kada iznutra kipe. Vage su pasivni agresivci koji istovremeno plijene šarmom i ljepotom. Ako volite Vagu, stvorite ravnotežu i trudite se ne ‘zaljepiti’ za nju.

Škorpija
Tajna Škorpija je u tome da imaju mnogo tajni koje vam nikada neće otkriti. Oni obožavaju svoju privatnost. Ali, ukoliko im pokažete vlastitim primjerom – što se više otvorite, Škorpija će se osjećati sigurnije, te će se i sam početi otvarati. Zabadanje nosa u njihove stvari neće vam nimalo pomoći da otkrijete šta smjera i kakvi su mu planovi. Ili bacite karte na sto ili pronađite pogodniju osobu. Ne zaboravite, Škorpije su izrazito ljubomorni, partnerov flert teško podnose i ne zaboravljaju, a nevjeru nikada ne praštaju, nego raskidaju čim saznaju.
Strijelac 
Strijelčevi ne kriju ništa o sebi. Oni su otvorena knjiga i iskreni do bola. Ponekad se zbog tih njihovih karakteristika može učiniti da su bez takta. Kada im se nešto ne dopada, često zabiju glavu u pijesak i tako se štite od neugodnosti. Objašnjenje je jednostavno – ovaj znak i inače ima problema s disciplinom i pažnjom, tako da im problemi nikako ne odgovaraju. Često se ponašaju kao sebična i neodgovorna bića. Skloni su nevjeri, koju od partnera vješto kriju, ali prijateljima se hvale ljubavnim uspjesima.
Jarac 
Jarčeve ponekad doživljavamo kao osobe ledenog srca, ali njih potajno veoma brine što o njima mislimo. Da bi ostvarili svoje želje, spremni su naporno raditi i rijetko će dopustiti da saznate na koji su način uspjeli ostvariti to što su sami sebi zacrtali. Rijetko kad se otkače, ipak su to ozbiljne osobe kojima se sve iz čega ne mogu nešto naučiti čini frivolno i glupo. Znaju biti zahtjevni ljubavni partneri, a kada tako odluče, znaju uzvratiti emocije.

Vodolija
Njihov je problem što vole čovječanstvo, ali ne vole ljude. Pomalo su snobovi, ali to skrivaju, ponašaju se samo onako kako su sami zamislili da bi trebalo. Iz navike viču ‘ne’, ne očekujte da budu sretni ako ih pokušate zarobiti. Vodolijama vlada Uran, koji ih čini rođenim buntovnicima. Ukoliko započnete ljubavnu vezu s Vodolijom, znajte da oni, osim prema vlastitim, ne funkcionišu ni prema kojim drugim pravilima.
Ribe 
Često se događa da Ribe ne uspjevaju postići harmoniju duhovnog i fizičkog. Više od drugih predstavnika zodijaka, Ribe su sklone bježanju. Takođe, često se događa da su ovisne, bilo o hrani, knjigama, televiziji, drogama, seksu ili samodopadnosti. Izrazito su osjetljive osobe, sklone umjetnosti. Vjernost partneru teško im pada, a od njega zahtjevaju potpunu vjernost, no rado su nevjerne kad im se ukaže prilika. Vlastite greške s lakoćom  opraštaju.


No comments:

Post a Comment