Tuesday, January 22, 2013

Horoskop za Februar 2013


OVAN (21.3. - 22.4.)
Posao- Period počinje tranzitom Merkura, planete koja simbolzuje biznis i puovanja preko vašeg astrološkog polja javnosti zbog čega ćete imati vervatno ne samo mnogo svojih ideja u vezi sa poslom nego i neke nove ponude koje nećete želeti da proputite.Druga planeta koja ima velikog uticaja na vaš znak Sunce, u dobrom aspektu sa Uranom u vašem znaku donosi pravilnu procenu mogućnosti da napravite zaokret na poslu u pravcu koji bi mogao doneti satisfakciju i adekvatnu zaradu. Do prvih dana februara mnogo ste racionalniji, sposobniji da pravilno procenite poslovne mogućnosti. U vreme punog Meseca 27.januara treba da budete oprezni u radu sa Jarcem ili Škorpijom jer mogu opstruirati realizaciju neke vaše ideje, moguće pod uticajem Riba ili Strelca. Finansijska situacija može značajno da se popravi ako budete započeli samostalan projekat u kome vam pomaže jedna iskusna Vaga ili Jarac koji je po rangu iznad vas. Kada početkom februara Mars, planeta energičnosti, vladalac vašeg znaka uđe u Ribe bićete skloni donošenju zaključaka na osnovu subjektivnog mišljenja, skloni empatiji, preteranoj bolećivosti i popustljivi prema onima koji možda ne zaslužuju to. Energija će biti u padu u februaru i uspeha mogu imati umetnici, naučnici, psiholozi, lekari.

Ljubav- Izuzetno zanimljivi period za ljubavni život, posebno ako ste romantični predstavnik ovog znaka, ako volie komplikovane ljubavi ili ako ste u tajnoj vezi. Oni koji iz bilo kog razloga izbegavaju da se previše eksponiraju u javnosti do prvih dana februara, biće, naprotiv, na neki način u centru pažnje, što slobodnim Ovnovima može doneti neko novo poznanstvo ili susret koji bi vrlo brzo mogao da donese početak veze koja će biti prilično komplikovana, naročito ako se radi o poznanstvu preko posla.U januaru su mogući romantični susreti sa Strelcem, Blizancima, a u februaru sa Vagom, Bikom, Lavom, Ribama.Moguće je veza sa osobom koja nosi neku vrstu uniforme na radu, bilo da se radi o lekaru, sportisti, pripadniku vojske. Mnogi Ovnovi će biti prilično uzdržani i nepoverljivi kada je u pitanju novo poznanstvo ali mnogi koji su u braku mogu lako „pasti“ na čari nekog umetnika, javne ličnosti i ući u tajnu vezu. U vreme  poslednje Mesečevečetvrti 3.februara ili u vreme mladog Meseca 10.februara moguće je poznanstvo ili susret sa nekim ko živi u inostranstvu ili je zbog posla često na putu. Situacija se komplikuje za one koji su po prirodi nepoverljivi i ljubomorni. Sredina februara donosi haromonične odnose sa Škorpijom , Blizancima i Jarcem, posebno ako se radi o ljubavi na daljinu.

Zdravlje- Pazite se u saobraćaju.





BIK (21.4.- 21.5)

Posao- Tranzit Sunca preko Vodolije donosi pojačane ambicije većini predstavnika vašeg znaka a prepun znak Jarca, Vodolije i Riba preko kojih će tranzitirati najveći broj planeta donosi mogućnost zaokreta na poslu i spremnost da uđete u projekat koji bi na duže staze mogao značiti početak nove faze u vašoj karijeri. Poslovni odnosi sa onima koji žive u inostranstvu, prekookeanskim zemljama se značajno poboljšavaju i vi ćete verovatno već u vreme punog Meseca 27. januara dobiti potvrdu nečijih ozbiljnih namera. U to vreme vaše ambicije u vezi sa proširenjem pslova su izuzetno velike, vaše samopouzdanje takođe, jedino vas u realizaciji vašim planova mogu zakočiti Škorpija, Jarac .Krajem januara neki Jarac može praviti problem a vi možete biti uvereni da se iza svega kriju loše namere Blizanaca.Ulazak Marsa,u znak Riba donosi neočekvanu podršku dugogodišnjih prijatelja sa kojima ste možda u poslednje vreme iz nekih razloga prekinuli saradnju. U vreme mladog Meseca, da biste dobili podršku sardnika, potrebno vam je mnogo taktičnosti, posebno ako radite u medijima, turizmu ili poslujete sa strancima. Možete biti previše rigidni u kontaktima sa onima od kojih ipak na neki način zavisite, posebno obratite pažnju na odnose sa Jarcem ili Škorpijom. U vreme prve Mesečeve četvrti u vašem znaku 17. februara, ponovo uzimate kormilo „broda“ u vaše ruke.

Ljubav- Ne bi trebalo da se previše opterećujete onima što čujete na svoj račun a u poslednje vreme vam je izuzetno bitno kakav utisak ostavljate u javnosti, šta prijatelji o vama pričaju, naročito ako ste mladi, od nedavno u vezi. Oni koji su emotivno vezani za neki zemljani znak, posebno za Jarca ili nekog drugog Bika mogu biti spokojni što se tiče njihove veze, ona je stabilna. Tokom januara, bogat društveni život donosi mogućnost susreta sa onima koji su već afirmisani u društvu ali vaše nestrpljenje i želja da partneru nametnete svoju volju mogu biti razlog za nesuglasice. Očekujete poziv od jedne Škorpije koja je odvno zainteresovana za vas i ako se radi o osobi koja često putuje u inostranstvo, susret je moguć u februaru. Tada će biti prepuno astrološko polje prijatelja, ljubavi, vaše želje se mogu ispuniti ako ste spremni da prihvatite način komunikacije koju vam nameće partner. Ovo je period u kome ćete sretati mnoge, vama drage osobe i imaćete malte ne mogućnost da birate s kim želite da budete.Posle 10. februara kreće malo naporniji period u ljubavi posebno ako spadate u one tipične predstavnike svog znaka, svojeglavni i posesivni. Veza sa Ovnom, Ribama, Strelcem ili Blizancima može biti stresna ali zato Devica i Škorpija mogu biti pravi izbor za vas.

Zdravlje- Moguća vrtoglavica.                                                                                                  





BLIZANCI (22.5.- 21.6.)



Posao- Tranzit Sunca preko Vodolije, vama srodnom znaku može doneti nove poslovne ponude ali i mnogo toga nejasnog ili nedovoljno precizno definisanog, naročito kada se radi o ugovorima, važnim dokumentima, čak je moguć i prekid saradnje. Jednom rečju, otovorite četvore oči kada su poslovi u pitanju. Što ste mlađi i samostalniji, to bolje po vas. Dobra koncentracija će biti ono što vam je najpotrebnije jer je Sunce, planeta koja vlada astrološkom kućom mentalnog stanja u tzv. padu pa možete praviti neptrebne greške u poslovanju. U vreme punog Meseca 27.januara to može biti naročito izraženo tako da bi 26. 27. i 28. januara trebalo da izbegnete donošenje važnih odluka. Majski Blizanci će početkom februara pokazati veliku dozu ambicije, želje za revanšom, spremni su da mnogo i naporno rade da bi uspeli u onome što su planirali.Od 30.januara do 10. februara mnogi će biti prilično napeti ali ništa manje ambiciozni da što pre vide rezultat svojih napora. Neočekivana pomoć od strane Škrpije ili Jarca može vam mnogo značiti.Junski Blizanci treba da budu manje lakomisleni posebno u saradnji sa Ribama, Ovnom ili Strelcem. Brzopletost je ono što će vam može doneti najviše štete kako i preterana sklonost ka ekstravaganciji, posebno ka trošenju novca ili pravljenju planova bez realne osnove.

Ljubav- Malo toga zavisi od vas iako ste uvereni da možete da vladate situacijom, naprotiv, ovo je period u toku koga ćete verovatno morati da pravite ustupke razne vrste, posebno kada je u pitanju veza sa energičnim, ambicioznim osobama koje nisu sklone popušatnju, naročito ako se radi o umetnicima, sportistima, osobama koje rade u medijima ili onima koji se bave biznisom. Mladi, ambiciozni Blizanci koji žele da stupe u brak, moći će to da učine ali samo ako budu spremni na ustupke koje ranije nisu bili voljni da čine. Porodica je mnogima na prvom mestu i oni koji su već u braku i eventualno iz bilo kojih razloga u nekoj vrsti krize, biće spremni da nešto žrtvuju da bi se odnosi popravili. Ceo period je prilično naporan za one koji nemaju mnogo strpljenja a veza sa Lavom može biti koliko dobra toliko i stresna. Želja da po svaku cenu napravite zaokret nabolje u svom životu, uključujući tu i  ljubavni, može vas učiniti impulsivnim i nerealnim. Kraj januara i početak februara donose nevolje onima koji su već zbog nečeg nezadovoljni partnerom a mnogi mogu sebi naći oduška ulaskom u paralelnu vezu ili bar u neku vrstu flerta što se neće pokazati kao mudar potez.

Zdravlje- Moguća povreda skočnog zgloba.






RAK (22.6.-22.7.)

Posao-Sunce, vladalac vašeg znaka u tzv. padu tj. slabo u Vodoliji može doneti mnogim predstavnicima vašeg znaka otežavajuće okolnosti u sferi posla. Mnogima smeta vaša popularnost, uspeh a iznad svega, oni koji su dobrog materijalnog stanja ili imaju svoj privatni biznis, moraće da nađu dobre računovođe. Neko će se potruditi da Rakovima koji imaju dobru reputaciju ili dobre prihode pomute sreću. Ako ste ambiciozni u pogledu poslova sa strancima, studirate, posebno ako ste okrenuti ka umetnosti, sportu i isključivo orijentisani na sebe i svoje sposobnosti, talente, za vas nema problema, uspećete da ostvarite bar neki od ciljeva koji ste zacrtali. U vreme punog Meseca 27. januara moguća je ponuda od Jarca, Škorpije ili Ovna u vezi sa nečim što za vas može biti veoma privlačno. Saradnja sa nemačkim jezičkim područjem takođe može biti veoma izazovna i mnogi od vas će se odlučiti za odlazak za inostranstvo ili proširenje saradnje sa strancima čak iako vam to do skora nije bilo u planu.Oko 6.februara budite oprezni da ne napravite neku grešku, posebno ako treba nešto da potpsujete, ili da idete na put radi nekog ugovora, moguće su greške. Mnogi će vas nagovarati u vezi sa nekim novim poslom, imaćete potrebu da čujete savete onih koji su iskusniji u poslu kojim se bavite, naročito ako je to što trenutno radite za vas nešto sasvim novo.

Ljubav- Vaša vera u ljubav kao da je poljuljana, naročito ako ste rođeni pred kraj znaka i doživeli u poslednjih godinu dana neku vrstu razočarenja. Trudite se da niko ne shvati kako se osećate ali u stvari prilično ste demoralisani, moguće ponašenjem nekog ko se bavi umetnošču ili zbog posla često putuje. Mnogi predstavnici vašeg znaka previše su vezani za prošlost i nikako da se otrgnu od osećanja da su iznevereni i moguće i da svesno ne žele da naprave pozitivan zaokret u svom životu a za tako nešto im se pruža dobra prilika. Jedan Ovan, Ribe, Jarac, Bik, Vaga, to su za vas u ovom periodu prilično izazovni znaci a ako radite sa mnogo ljudi, ako ste okupirani poslom, u vreme punog Meseca, naročito oni mladi i slobodni, mogu očekivati sjajne mogućnosti na ljubavnom planu. Ulaskom Marsa u Ribe početkom februara počinje za vas uzbudljiv period, posebno ako ste dama Rak koju privlače uticajni muškarci, moguće sportisti ili oni koji često putuju.Sredinom februara moguća je tajna veza, za mnoge paralelna, sa nekim ko radi u banci, pri nekoj medicinskoj ustanovi ili u medijima. Spremni ste da rizikujete da uđete u vezu sa nekim ko nije slobodan, nadajući se da će se ipak, na kraju opredeliti za vas.

Zdravlje- Moguć manji nazeb.







LAV (23.7.-23.8).

Posao- Sunce, vladalac vašeg znaka, slabo je u Vodoliji, zbog čega možete biti skloni donošenju odluka koje nisu za vas najpovoljnije i možete biti rukovođeni nerealnim ambicijama. Početak period može doneti dileme u vezi sa nastavkom saradnje sa Blizancima, Jarcemi Devicom, posebno ako se radi o poslu koji zahteva česta putovanja.Jedan Strelac može biti sjajan kao saradnik u svakom pogledu. Povoljni datumi su 26.,27. i 28.januar kada možete dobiti podsticaj od nekog drugog Lava u vezi sa veoma interesantnim projektom.Karijera bi mogla krenuti uzlaznom linijom posle 2. februara samo ako imate podršku neke žene, ma kog da ste pola, dok sa muškarcima, posebno onim koji rade sa strancima treba da budete veoma oprezni. Ribe mogu biti neprijatne kao saradnici a Device i Blizanci će nastaviti da vam se mešaju u posao ali možda ne bi trebalo da odbacujete se njihove savete, naročito ako se radi o vrhunskim profesionalcima. Jedna Vodolija bi 6.7 ili 8. februara mogla da vam ponudi neki aranžman koji bi vam po mnogo čemu odgovarao.Blizanci mogu imati velikog uticaja na vas, najverovatnije će vas motivisati da istrajete u svojim ambicijama.Posle 10.februara Bik i Vaga mogu biti dobri kako posrednici u poslu sa jednim Jarcem ili Škorpijom. Trebalo bi da opreznije rukujete s novcem.

Ljubav- U vreme kada vladalac vašeg znaka Sunce, tranzitaira preko astrološke kuće partnerskih odnosa, mnogo toga povoljnog moglo bi da se dogodi na polju ljubavi. Stresan period u januaru može značiti spremnost da se suočite sa svojim greškama u ljubavi i sve do početka februara bićete spremni da pređete preko mnogo čega, čak i svog ponosa da biste postigli cilj. Vaš ego je u priličnom padu ma kako se ponašali i predstavljali ili niste načisto šta je to što ste spremni da tolerišete. Neka Vaga može biti izuzetno uporna da vas osvoji i moguće da će joj to i poći za rukom. Rođeni početkom 80.tih nalaze se na nekoj vrsti prekretnice i najverovatnije da će doneti odluku rukovođeni pre sentimentalnošću i bolećivošu nego strašću. Slab Mars u februaru mnoge predstavnike vašeg znaka čini neodlučnim i nespremnim da se suoče sa pravim uzrocima povremenih problema sa partnerom.Muškarci Lavovi biće skloni vezama sa mnogo mlađim partnerkama sa kojima će želeti da možda vrlo brzo uđu u brak.Oko 8.februara počinje period od nedelju dana kada povoljni aspekti planeta određuju tok u vašim odnosima sa Blizancima, Vodolijom i Vagom i bićete spremni da razne izazove u ljubavi, mogućnost obnove „nemoguće“ veze.Jedan Ovan i Škorpija će se pokazati kao veoma dobri savetodavci po pitanju odluka koje treba da donesete u vezi sa ljubavlju.

Zdravlje- Mogući bolovi u grlu.




DEVICA (23.8. - 22.9.)

Posao- Pozicija Merkura, vladaoca vašeg znaka nije baš sjajna jer vam u januaru donosi poslovne izazove prema kojima nećete znati kako treba da se postavite ali vaša sigurnost u sebe neće biti ništa manja zbog toga. Prva Mesečeva četvrt koja podstiče vašu ambiciju i rastući Mesec sve do faze punog Meseca 27. januara donosi optimizam, dobre mogućnosti za saradnju sa strancima i spremnost da se prevaziđu svi problemi, nezavisno od cene kojom treba to da platite. Ipak, vaši principi neće biti pogaženi i vaš ponos će biti dominantna osobina koja vam može doneti popularnost među saradnicima. U vreme punog Meseca osluškivaćete šta vam govori šesto čulo i verovatno ćete se opredeliti za posao koji bi mogao da vam donese popularnost, unapređenje iako će najverovatnije biti veoma zahtevan.Ulaskom Marsa u znak Riba,početkom februara, možete na momente pomisliti da bi neko mogao da ugrozi vašu poziciju ali u stvari konkurencija će nekim svojim pogrešnim poslovnim potezom eliminisati sama sebe. Vama ostaje otvoren prostor za delovanje, posebno u domenu umetnosti i medija, naučnog rada. Nešto što vam je bilo uskraćeno dobićete na nekoj drugoj strani, kada se tome ne budete nadali. Finansijska situacija će zahtevati da se ozbiljnije postavite prema novcu, mogućnostima za zaradu i verovatno ćete prihvatiti projekat koji vam nude Ribe, Jarac ili Škorpija.

Ljubav- Ovo bi mogao biti izuzetno romantičan period u toku kojega neko na koga nikada niste obraćali pažnju, ili naprotivpt, neko ko vam nije bio naročito simpatičan, ima sve šanse da osvoji vašu pažnju. Dobićete poziv da se vidite sa jednom veoma atraktivnom osobom koja je popularna u svojoj sredini, moguće  i poznata i vi ćete ga prihvatiti. Čuvajte se tajnih veza i ako ste dama Devica, možete biti prilično lakomisleni u želji da ostvarite svoje dugogodišnje snove. Predmet vaših snova nije ono što je bio pre dosta godina pa je moguće i razočarenje ili pokušaj da sami sebe ubedite da se između vas dvoje nije ništa izmenilo.Neko bi mogao imati velikog uticaja na vas, posebno u februaru kada Merkur, vldalac vašeg znaka bude ušao u Ribe. Ova planeta logike biće slab u Ribama, Sunce, planeta optimizma takođe slab u Vodoliji i Mars, planeta strasti u romantičnim Ribama ne tako jak. Za jednu Devicu koja teži perfekcioznizmu i koja voli da zna na čemu je da ima osećaj sigurnosti ovakvi tranziti planeta mogu biti stresni ali će ipak vaša prava priroda doći do izražaja jer će samokontrola biti na niskom stepenu. Otkrićete nekome koliko vam ste zaljubljeni, i shvatićete da upornošu i romantičnim stavom možete postići više nego pokušajem da budete ono što niste. Partner će biti samo prividno dominantniji, igra „mačke i miša“ kreće jer je burno proleće pred vama.

Zdravlje- Skloni ste povredama.



  



VAGA (23.9. - 22.10.)



Posao- Jedan prilično bezbrižan period je pred vama što nosi i određene prednosti ali i dosta opasnosti. Prednost je u vašem ležernom stavu jer nećete dopustiti da vas tek tako bilo šta izbaci iz takta a mana je u vašem subjektivnom odnosu prema nekim problemima koje ćete ipak morati da rešavate. Teška pozicija Saturna u astrološkom polju posla koji će jedno vreme obrazovati takođe naporne aspekte sa nekoliko planeta donosi urgentnost po pitanju rešavanje finansijske situacije i hteli ne hteli bićete voljni da prioniete na posao. Slabo Sunce u Vodoliji je analogno slabom Suncu u vašem znaku zbog čega Lavove izbegavajte, mogu vas svojim detinjastim zahtevima izbaciti iz takta. U vreme punog Meseca 27.januara upravo u Lavu, oni koji rade u medijima mogu biti u centru pažnje, to se odnosi i na sportiste i umetnike. Februar donosi nove obaveze a Ovan i Škorpija mogu od vas očekivati nemoguće, ne zato što će biti zahtevni već zato što će imati o vama vrhunsko mišljenje. Vaš profesionalizam je na velikoj probi i najteže će vam u ovom periodu padati neminovnost da pomalo glumite onda kada biste najradije dali na znanje šta mislite kao i u ograničavanju slobode izražavanja vaših stavova.Budite posebno oprezni u radu sa Blizancima, Devicama i Ribama.

Ljubav- Što manje očekujete od partnera ili od sebe, od života, to bolje po vas. Razne vrste mogućnosti su pred vama a Mesečeve četvrti, posebno pun Mesec 27.januara i mlad Mesec 10.februara donose situacije u kojima ćete imati prilike da flertujete, sklapate nova poznastva ili imate bogat društveni žvot. Oni koji su u vezi sa partnerom koji je suočen sa problemima, biće spremni da im se nađu pri ruci a mnoge Vage neće biti svesne u stvari do koje mere ih partner štedi nekih „istina“ pa će pokušavati da se sami suoče sa njima. Od vaše podrške, ma kakav problem da je u pitanju mnogo toga zavisi tako da bi bilo bolje da zanemarite lepršavo neozbiljnu poziciju Sunca i prionete na ozbiljan posao, kako ugoditi osobi koja vam je draga. Mlade dame Vage biće sklone vezama sa starijim partnerima ili onima koje su upoznale preko posla. To se odnosi naročito na one koje su na bilo koji način prisutne u javnosti. Partner će u tom slučaju biti vama podrška ali nemojte potezati neke osobe iz vaše prošlosti koje su vam jasno dale na znanje da su krenule nekim drugim putem na kome nema mesta za vas.Početak februara može biti stresan za septembarske Vage koje ne žele da se suoče sa realnošću a one rođene pred kraj znaka mogu očekivati ozbiljne ponude od ozbiljnih osoba koje imaju takođe ozbiljne namere prema njima.

Zdravlje- Manje stomačne tegobe.







ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)



Posao- Naporan period svake godine kada Sunce prelazi preko znaka Vodolije. Ne samo da vas čeka veliki posao koji niste završili nego morate da sredite i pitanje finansija, nekretnina i da se pozabavite i pitanjima u vezi sa porodicom koja je prilično nametljiva u svojim zahtevima.Ma koji da ste uzrast, ponašate se prema svima veoma zaštitnički i trudite se da zavedete red u svim segmentima života. Neko će vam ponuditi da radite za njega i verovatno će se raditi o dobrostojećoj firmi u okviru koje ćete moći da vrlo brzo napredujete. Što je kreativniji posao u pitanju, to ste spremniji da se maksimalno angažujete i da ako je potrebno uložite svoja sredstva ili postanete neka vrsta poslovnog partnera. Dobro se slažete sa vodenim znacima tako da slabo Sunce iako je vladalac vašeg astrološkog polja karijere neće oslabiti vaše ambicije, naprotiv, bićete u stanju da se postavite autoritativno prema onima koji neće biti načisto šta žele. Kraj januara donosi poslovne mogućnosti u vezi sa inostranstvom a u početak februara manje probleme u komunikaciji sa vatrenim znacima koji će pokušavati da vas nagovore na nešto što vama neće odgovarati. Bićete u prilici da obnovite veze sa onima koji su već afirmisani a jedan Strelac vam može biti u tome dobar posrednik.

Ljubav- Ne baš tako lak period, naročito u januaru jer će partner imati nekih svojih preokupacija u vezi sa karijerom što će se reflektovati na vaše odnose.Tranzit Sunca preko Vodolije kod vas donosi želju da sredite svoj emotivni život i da znate na čemu ste iako je Vodolija simbol slobodnih veza, kod vas, naprotiv, naglašena je želja za stabilnošću u ljubavi. Bićete spremni da mu se nađete pri ruci i verovatno ćete mu dati na znanje, naročito ako ste dama Škorpija da zbog toga vaša karijera ne bi trebalo da trpi. Mesec u fazi rasta sve do 27.januara kada će biti u fazi punog Meseca donosi pojačane emocije prema Biku, Raku ili Jarcu. Obnova poslovnih odnosa sa Bikom, Jarcem, Ribama ili Škorpijo može doneti i neku novu ljubav ili buđenje emocija za koje ste mislili da više ne postoje. Iako ovo nije baš sjajan period za većinu predstavnika vašeg znaka, početak februara donosi nova poznansta, romantične momente udvoje, negde van grada ili susrete sa osobama koje su u stanju da u vama probude sećanja na ljubav, naročito ako ste u zrelim godinama i maksimalno posvećeni karijeri.Ovo je period kada su mogući romantični momenti u društvu Device, Riba, Bika ili neke druge Škorpije. Bićete jedan od najpopularnijih znakova naročito ako ste dobar poznavala umetnosti ili se družite sa umetnicima.

Zdravlje- Pazite se u saobraćaju.







STRELAC (22.11.- 21.12.) 

Posao- Vama savršeno odgovara tranzit Sunca preko znaka Vodolije čak i ako vam najverovatnije nijedan segment života nije baš onakav kakav biste želeli da bude. Na poslu ste nezamenljivi, mnogobrojne ideje će smenjivati jedna drugu ali je potrebno da pokažate više istrajnosti jer je Sunce,simbol energije slabo u Vodoliji a vladalac je astrološke kuće mentalnog stanja, komunikacija i inostranstva zbog čega možete biti prilično nestali kako u onome što započnete, tako i u ispunjavanju datih obećanja i u radu sa strancima.Pun Mesec 27.januara povoljno deluje na predstavnike vašeg znaka i vi ćete biti u to vreme najverovatnije zadovoljni razvojem situacija na poslu. Gotovo sve vam ide lako od ruke ali ako radite u privatnoj firmi morate pokazati više inicijative i više istrajnosti. Slab Mars u Ribama od početka februara donosi nove poslovne mogućnosti u radu sa osobama koje žive u zemljama koje izalaze na more ili iz prekookeanskih zemalja. Posao u farmaceutskoj industriji, u okviru medija, filmske produkcje ili u okviru privatne medicinske ordinacije donosi unapređenje.Finansijska situacija se poboljšava i mogući su prihodi od hartija od vrednosti.Oni koji  imaju bilo kakve neplaćene račune ili nerešene probleme sa zakonom, trebalo bi da to pod hitno regulišu.

Ljubav- Tranzit Sunca preko Vodolije donosi mogućnost brojnih susreta, posebno su moguća poznanstva sa osobama koje preko posla dolaze u kontakt sa strancima ili se bave sportom, rade u diplomatiji, bave se politikom ili muzikom. Imate prijatelje u svim društvenim slojevima i otvoreni ste za nova prijateljstva. Ako ste slobodni, verovatno će vam poći za rukom da osvojite nekog ko vam se duže vreme već dopada a verovatno radi u nekoj privatnoj firmi, često putuje. Kontakti sa prevodiocima, novinarima takođe donse mogućnost uzjamnih simpatija i početak veze. U februaru je veoma naglašeno astrološko polje doma sa prilično opterećujućom pozicijom Marsa zbog čega ćete morati da stalnom parnteru,naročito ako se radi o bračnoj vezi, polažete račune. Moguće su trzvice koje se neće lako razrešiti ako spadate u one koji sebe vole najviše i to jasno partneru daju na znanje.Može vam se učiniti da vam Blizanci, Bik ili Devica na neki način ugrožavaju slobodu što vam nikako neće odgovarati. Sredovečni Strelci će se ponašati kao da su tinejdžeri i veoma će im se svideti novi imidž a stalni partner, ako se radi o Vagi, Jarcu ili Vodoliji neće na to gledati blagonaklonosti. Pokušajte da izbegnete zamke koje nosi sobom tajna veza.

Zdravlje- Pazte se moguće povrede u domu.







JARAC (22.12.-19.1.)

Posao- Veoma ste aktivni i spremni da uđete u nov posao iako možda niste to planirali. Bićete otvoreni za svaku vrstu saradnje, naročito ako se bude radilo o poslu koji vam je nekada bio hobi ili ste razmišljali da se i tome nekada posvetite. Relna mogućnost da krenete u još neki paralelni posao čak i ako imate sasvim solidne prihode ukazaće se u vidu ponude jedne Vodolije, Ovna,Lava ili Škorpije. Trudite se da date od sebe maksimum i oko 27.januara u vreme punog Meseca u Lavu možete očekivati neki poveći dobitak ili uplatu koja će vam dobro doći. Početak februara za vas neće biti tako stresan kao za druge znaka, uspećete da se snađete sa oslabljenim Marsom u Ribama pa ćete iskoristiti svoje znanje iz stranih jezika, psihologije, alternativnih načina lečenja, ekonomije i krenućete u nov posao. Sa i dalje veoma moćnim Plutonom, planetom velikog biznisa i velikog novca u vašem znaku koji obrazuje dobar aspekt sa Saturnom, vladaocem vašeg znaka, imate nečiju zaštitu i ona će potrajati. Dogovor sa Ribama ili Škorpijom, naročito ako se radi o nekoj vrsti tajnog sporazuma može biti doveden u pitanje ali ćete to brzo regulisati. Finasijska situacija bi mogla biti veoma solidna.

Ljubav- Početak perioda donosi mogućnost veze sa jednim Bikom ili Vagom i bićete prilično zahtevni prema partnru, naročito ako ne bude imao dovoljno vremena ili razumevanja za vas.Iako ljubavni život najviše zavisi od tranzita Meseca i Venere, tokom ovog perioda veliku ulogu igraće i tranzit Sunca koji vam može doneti u vreme punog Meseca 27.januara vezu sa nekim koga ćete upoznati preko posla. Moguće da se radi o osobi koja je po mnogo čemu drugačija od vas, drskija, slobodnija i društvenija. To će vam se upravo i svideti jer ste pod uticajem Plutona postali mnogo ozbiljniji, pomalo sumorniji, povremeno čak i pesimistički nastrojeni, naročito ako ste slobodni. Ribe, Ovan ili Škorpija mogu pokazati veliko interesovanje za vas, posebno ako se radi o nekom koga poznajete preko posla i s kim ste spremni da se viđate, nezavisno od statusa koji imate, bilo vi, bilo vaša simpatija. Teško će vam biti da kontrolišete svoja osećanja, naročito prema osobi koja često putuje ili ako ste vi poslom vezani za putovanja. Moguća je strastvena veza sa Lavom, Devicom, Škorpijom.Od 3. do 12. februara mogući su prijatni momenti udvoje dok bi uoči mladog Meseca 15. i 16. februara trebalo da budete nešto uzdržaniji u pokazivanju emocija, naročito prema Strelcu ili Raku.

Zdravlje- Moguć otok nogu.





VODOLIJA (20.1.- 19.2.)





Posao – Posao- Sunce, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa slabo je u vašem znaku zbog čega nemate realan odnos ni prema mogućnostima koje vam se pružaju kada su neki novi poslovi u pitanju ni prema problemima sa kojima možete biti suočeni. Trebalo bi da budete mnogo kooperativniji, posebno u radu sa Ovnom ili nekom drugom Vodolijom.Poslednja Mesečeva četvrt sa kojom kreće tranzit Meseca preko vašeg znaka pojačava vašu ambiciju i čini vas izuzetno spremnim da se uključite u razgovore o novom poslu sa Škorpijom. Sve što ima veze sa onima koji vam dugo već prave probleme, čak ako budete pokazali neke dobre namere ili popustljivost, može vas preterano iscrpljivati. Od 23. do 29.januara traje povoljan period za one koji žele da ostave dobar utisak, koji su pristuni u javnosti ili rade u velikojfirmi. Saradnici sa kojima nikako niste uspevali da nađete zajendički jezik i dalje će se postavljati prema vama prilično zahtevno a vaš pokušaj da promenite taktiku neće doneti rezultat sve do prvih dana februara kada ćete shvatiti da mnogo toga treba da radite na drugačiji način. Ribe, Ovan ili Strelac imaju mogućnost da vam pomognu i možda bi trebalo da prihvatite njihov savet čak i ako se sa njima ne slažete. Mlad Mesec 10.februara  donosi neke nove poslovne mogućnosti sa osobama koje rade  u inostranstvu ili poslovni put na kome ćete sklopiti dobar posao.

Ljubav- Interesantan period jer pošto je Sunce, vladalac astrološke kuća pertnerskih odnosa u vašem znaku imate osećaj lažne samouverenosti. Moguće da ste zaista samouvereni ali u tom slučaju ne obraćate pažnju na reakciju partnera koja može biti prilično žestoka u vidu ljubomore, naročito u februaru ili naglašene svadljivosti, nepoverenja. Trebalo bi da imate više sluha za sve promene njegovog tj. njenog raspoloženja  pošto ste vi uzrok tome. Sa Venerom planetom emocija u uzdržanom Jarcu do 2. februara, bićete prilično orijensani samo na sebe, svoje zadovoljstvo i svoje probleme, moguće i na poneki tajni flert. Kada Venera bude ušla u vaš znak početkom februara, ponašaćete se drugarski ali ne i zavodničk. Osobe koje viđate preko posla biće vam veoma zanimljive i verovatno će vaša urođena koketerija doći do izražaja ipak uvijena u formu potrebe za druženjem.U vreme punog Meseca 27. januara možete dobiti poruku od jednog Lava na koju verovatno nećete obraćati pažnu dok ćete u vreme mladog Meseca 10.februara vi biti ona stran koja će najverovatnije inicirati susret baš sa Lavom dok ćete u vreme prve Mesečeve četvrti 17.februara pokušati da se postavite autoritativno prema nekom ko će u stvari biti jača ličnost od vas. Gotovo sve vreme trajanja ovog perioda vaša glavna opsesija će biti potreba za ličnom slobodom i kako je osvojiti na diskretan način da stalni partner ne oseti šta su vaše prave potrebe.

Zdravlje – Pazite se optrih predmeta.






RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao- Spremite se za obiman rad, moguće do iscrpljivanja. Svake godine kada Sunce prelazi preko znaka Vodolje vaša energija u padu i umesto da odete negde na odmor, vi ćete verovatno sebi zadati velike ciljeve a ako ste sportista ili umetnik, veoma naporan tempo. Trudite se da prevaziđete samog sebe iako su vaši rezultati u odnosu na druge izuzetni, vi ste verovatno nezadovoljni. Uran u astrološkoj kući posa od prošlog proleća čini vas parnom mašinom Zodijaka ali nemojte očekivati od drugih da mogu da vas prate, posebno ne od jedndog Ovna ili Škorpije koji će u februaru prilično posustati. Neka druga Riba ima sa vama veoma čudan odnos, verovatno je u pitanju nadmudrivanje koje će dostići vrhunac u prvoj polovini februara a posrednik u vašem odnosu mogu biti Škorpija, Blizanci, Devica ili Jarac. U suštini na Jarca možete da računate kao i na Škorpiju koja je spremna da vam pruži materijalnu podršku. Od februara ulazak Marsa u vaš znak zahteva da više radite a manje pričate ma kojim poslom da se bavite jer ma šta da pričate samo dajete konkurenciji na znanje kakvi su vam planovi što nikako nije dobro za vas. Ova pozicija Marsa je prilično opasna za one koji imaju veze sa uniformom bilo koje vrste, moguće da imate konkurenciju kojoj je izuzetno stalo da vas udalji iz „igre“. Moguća je ponuda iz inostrnanstva i to sa nemačkog govornog područja ili sa Bliskog istoka.

Ljubav- Mars u vašem znaku od februara donosi romantična osećanja, potrebu za bliskošću, želju za romansom ali verovatno imate osećaj da vas malo ko razume. Trudite se da ostavite povoljan utisak na one sa kojima svakodnevno dolazite u kontakt i ako ste slobodni, mogao bi da se pojavi na vašem radnom mestu neko ko živi u inostranstvu i koga površno poznajete ili retko imate prilike da viđate. Ako ste u stalnoj vezi ili braku, oslonite se na partnera jer vam je u svakom pogledu podrška i moguće da će vam biti desna ruka u poslu. Motivisanost koju pokazujete na profesionalnom planu prenosite i na lični žvot dajući partneru na znanje kad god možete koliko vam je stalo do njega i trudićete se da držite svoj žvot pod kontrolom. Jedan Lav i Vodolija mogu pokazati želju da vam se možda previše mešaju u život čak i ako se radi o dobrim namerama, svoje probleme rešavajte sami. Ako se radi o nekom ko je rešio da vas osvoji, nezavisno od vašeg statusa, vrlo lako ćete mu dati na znanje gde mu je mesto. Mlad Mesec 10.februara u vašoj astrološkoj kući tajnih ljubavi može doneti neočekivani susret sa Rakom ili Škorpijom ili želju da obnovite odnos, čak i ako ste imali komplikovanu vezu. Najverovatnije vas u odnosu na ova dva znaka iz nekih razloga pomalo grize savest, da niste postupili kako se od vas očekivalo.

Zdravlje- Više se odmarajte.


No comments:

Post a Comment