Friday, January 25, 2013

Godina Zmije




ZMIJA

Zmija je mudra, elegantna, civilizirana, ali ponekad je i ekscentrična, lijena, posesivna ili flegmatična. Neki je ne mogu dokučiti, dok drugi bježe od nje jednostavno ne podnoseći njen stil ili imajući predrasudu o životinji koja je u najmanju ruku neobična. U svojoj godini Zmija će sigurno doći na svoje. Obilježja ovog vremena kojim ona vlada donijet će joj otvaranje mnogih vrata, kako na poslovnom, tako i na ljubavnom planu. Potrebno je samo biti prisutan i budan, a sve ostalo događat će se „samo po sebi“, glatko.



KONJ

Konji će se u godini Zmije sve više okretati svom unutrašnjem biću. Bit će im važnije što se događa u njima samima, nego u izvanjskom svijetu. Neki će zapustiti dnevne dužnosti, a bit će i onih koji će upasti u zamku iluzija i zabluda. Jako je važno održavati rutinu, pa bi bilo dobro svoj dnevni ritam povezati s nekim vidom rekreacije ili svakodnevne dužnosti. Vježbanje, kako tijela, tako i duha, može učiniti čuda i usmjeriti Konja na ono što je zapravo važno. Maštanja će ionako biti previše.



KOZA

U ovakvoj godini Koza će se napokon otvoriti za ljude i to svih vrsta i karaktera. Problem može nastati što ponekad neće imati kriterije za izbor društva, pa će joj biti važno samo to da ne bude sama. A gotovo nikad neće biti sama. Njena društvenost dovodit će je u situacije da će jutro provoditi s jednom ekipom, podne s drugom, a večer s trećom. Ovo mnoštvo ponekad će joj oduzimati mir potreban za koncentraciju, ali generalno uzevši, ona će svakako biti u plusu. Jer pravi prijatelj je pravo bogatstvo.



MAJMUN

Majmuni bi u godini Zmije mogli doseći postignuća koja su dugo pripremali i na kojim su godinama radili. Mnogi će napredovati u karijeri i iskoristiti krupnije prilike koje će se pojaviti. Ovo vrijeme Zmije donijet će im to da dobiju na značaju kako u društvenom, tako i u statusnom smislu. Ako su imali neki dugoročniji cilj, vjerojatno će on napokon biti dosegnut, a Majmun zadovoljan. Bit će i onih koji će pobijediti na natjecanjima ili dobiti zaslužene nagrade.



PIJETAO

Godina Zmije Pijetlovima će donijeti širenje horizonata, bilo doslovno, bilo u duhu ili znanju. Stoga će mnogi putovati, a najčešće na destinacije preko granice, dok će drugi stjecati nova znanja ili produbljivati postojeća. Sve ovakve aktivnosti sigurno će obogatiti ličnost Pijetlova, kao što će im i oplemeniti život. Oni će jednostavno postati zanimljiviji, pametniji, produhovljeniji. Bit će i onih koji će se sve više zanimati za filozofiju i religiju, pa nisu isključeni ni periodi samačkih meditacija.



PAS

Pas će se osokoliti za promjene i revolucije, što nije uobičajeno za njega. Dobit će veliku hrabrost i prihvaćati izazove bez ikakvih problema. Stoga, ako je bilo ičega što su željeli mijenjati, ova će ih godina navesti na to. Psi će u godini Zmije također dobiti niz prilika za zbližavanje s osobama suprotnog spola i to na konkretan način. Mnogi će otkriti svoju senzualnost i biti oduševljeni njome. Bit će vrlo zavodljivi i uspješni u osvajanjima. Istovremeno će imati podršku drugih, kako u ljubavi, tako i u poslu.

SVINJA

Gotovo je sigurno da Svinje u godini Zmije neće ostati same. Istina je da će ih put do nečijeg srca voditi i kroz određene dvojbe i unutrašnja previranja, ali čim to razriješe, uslijedit će sklad i mogućnost dugotrajnije suradnje ili veze. Zato neka ne posustaju kod prvih pitanja. Uz njegovanje diplomacije i takta za njih će sva vrata biti otvorena, pa tako i u poslovima suradnje. Pregovori, ugovori i dogovori bit će dobri nakon jasno postavljenih zajedničkih ciljeva i kriterija.



ŠTAKOR

Štakori će u godini Zmije biti u prilici mijenjati svoj ustaljeni stil života i usvajati nove životne navike. Kod nekih će se to događati spontano, a kod drugih planski jer će jednostavno biti zasićeni dosadašnjim načinom života. Sve će ovo biti dobrodošao svjež vjetar u njihov život. Također će doći do poboljšanja na radnom mjestu ili do boljih uvjeta rada. Oni koji su do sada možda tražili posao, mogli bi ga i dobiti. Bit će i onih koji će početi voditi više računa o svom zdravlju i prehrani.



BIVOL

Bivoli će se u godini Zmije ohrabriti i krenuti putem novih ljubavnih pustolovina. Neće biti tuluma ni društvenog događaja na kojim oni neće biti prisutni. Zbog ovakvog pristupa mnogi će ih proglasiti zavodnicima, ali istina će biti to da su konačno dočekali svoju priliku. Izgledna su prava zaljubljivanja, te uživanja o kakvim su sanjali. Neki bi se mogli odlučiti i na potomstvo. Bit će i onih koji će se iskreno zainteresirati za umjetnost ili sport u kojim neće izostati uspjeh. Mnogi će se razmahati u svakom pogledu.



TIGAR

Godina Zmije na Tigrove će djelovati umirujuće. Prestat će tražiti nešto nerealno i okrenut će se onom što žive i imaju. Velik dio vremena posvetiti će pravoj i dubokoj inventuri svog života. Preispitat će stare obrasce i očisttiti sve ono što ne valja, te postaviti stvari na nov način. To će im donijeti i određenu zrelost, kao i mir. Mnogi će se posvetiti onom iz čega su počeli svjesni da su temelji važniji od nadgradnje. Jer ako su oni klimavi, ni sve što slijedi ne može biti stabilno. Utoliko će Tigorvi okrenuti novi list.



MAČKA (ZEC)

Mačke će se u godini Zmije sve jače povezivati s ljudima oko sebe. Kontakti i komunikacije intenzivirat će se. Kretanja će biti pojačana, a vjerojatna su i češća kraća putovanja. Zbog niza susreta i raznolikih mjesta na kojim će se zateći, Mačkama će ova godina biti posebno zanimljiva. Sigurno je da će tako doseći i nove spoznaje. Neki će obnoviti veze s daljnjim rođacima koji će ih posjetiti, ili obratno – Mačke će posjetiti njih. Oni koji uče ili im je posao vezan uz izražavanje, imat će natprosječan uspjeh.



ZMAJ

Zmajevi će početak godine Zmije dočekati zbrajajući i analizirajući rezultate prethodne „njihove“ godine. Zbog toga će se malo povući i zadovoljno presti u samoći. No vrlo brzo izaći će na svjetlost dana i obogaćeni novim spoznajama, krenut će u nove pobjede. Najviše će raditi na učvršćivanju postignutog. Ovaj put bit će nešto tiši, a izazovi će biti diskretniji. Oni koji imaju obitelj imat će potrebu osigurati nešto i za budućnost, pa će se okrenuti štednji ili utemeljenju nečeg što će biti zalog za buduću generaciju.

No comments:

Post a Comment