Thursday, January 1, 2015

Godišnji horoskop za 2015. godinu



HOROSKOP 2015: OVAN
Zahvaljujući planetarnom aspeltu tokom cijele 2015. godine, ovo će biti dobro razdoblje za poslovne ljude, a mnogim pripadnicima ovog znaka će se ostvariti želja za kupovinom automobila, doma ili upisivanja veće razine obrazovanja.



Vladajuca planeta: Mars, Pluton
Element: Vatra
Kvalitet: dominantan, glavni
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Kovina: zeljezo, celik
Cvijeće: cicak, kozja krv
Drveće: cetinari
Bilje i začini: koorusica, crvena paprika u prahu
Hrana: hmelj, luk, poriluk
Životinje: ovce, ovnovi
Sretni brojevi: 1 i 9

Kjučne riječi: hrabrost, liderstvo, izdrzljivost, optimizam, odlucnost, avantura, prkos, agresivnost, zavist, ljubomora, natjecanje, uzbuðenje, brzina, uniforma...
Ne voli: rutinu, povrsnost, pridike, ustupke

OPĆE NAPOMENE: Kao prvi znak zodijaka Ovan simbolizira početak. Osobe rođene sa Suncem u Ovnu su rođeni borci, radije rade nego da pričaju, i veoma su uspješni realizatori. Po prirodi su bučni, pa je za njih pravi posao voditelja, učitelja, novinara, profesionalnog političara… Uvijek je spreman preuzeti rizik koji mu neki posao nosi, te vrlo često nastupa vrlo samouvjereno u svemu što radi, pa je tako i prirodni lider kojeg ljudi vrlo često prate te im služi kao uzor. Međutim, nije baš uvijek tako dobar pa će često Ovan biti povrijeđen i sa najmanjom sitnicom koju mu kažete u dobroj namjeri, bez obzira mislite li Vi to loše ili ne.
Muškarci Ovnovi su uvijek na čelu nekakve organizacije, duhoviti su i zaigrani poput dječaka, a glavni atribut mu je nepažnja i nestalnost u svemu čega se dotakne u životu. Žena Ovan nije baš jako arogantna, iako često neće prezati ni od čega da dobije tačno ono što želi i koliko želi. Obožava koolektiv, ljubav i velika društva, a često ćete je naći i u političkom životu, te u glumi bilo na filmu ili u kazalištu. Najgori element žene Ovna je njena nesigurnost i nemir koji je pokreće, pa će Vas često napustiti bez upozorenja, čim joj dosadite. Vrlo su samostalni i od rane mladosti ne traže ničiju pomoć, a i sve što imaju i posjeduju, isključivo zarade vlastitim rukama i na to su posebno ponosni. Nagle su naravi, vrlo ćete često ćuti za Ovna da je prgav i nervozan, što u pravilu i jest tačno, iako mnogi Ovnovi taj svoj nedostatak na neki način kompenziraju tako da se profesionalno bave sportom ili vojnim zvanjima.
Ovnov agresivan i borben duh niko ne može slomiti, pa nerijetko u životu zbog toga steknu mnogo neprijatelja. Nisu vješti lažljivci, a često mnogo toga kažu u trenutku nepažnje i time nehotice povrijede ljude oko sebe, a da kasnije ni ne požale za time. Njihovi osjećaji također se očituju u velikim oscilacijama, pa njihova ljubav često traje tek nešto duže od nekoliko dana, ukoliko se ne radi o ljubavi njihovoga života. U pravilu morate biti lavovski jak da bi parirali ženi Ovnu koja je vrlo samosvjesna i u jednu ruku gruba, ali to je samo vanjska fasada. Onaj tko dopre do njenog srca otkrit će maznu i vjernu ženu. Najviše im odgovaraju Lavovi i Strijelci, a njihova je boja crvena.

ŽIVOT U 2015:  Ovo će biti dobro razdoblje za poslovne ljude, a mnogim pripadnicima ovog znaka će se ostvariti želja za kupovinom automobila, doma ili upisivanja veće razine obrazovanja. Godina bit će vrlo aktivna, prepuna dinamičnosti i prožeta protokom zavidnog energetskog potencijala. Gotovo u svim životnim područjima iznicat će nove prilike. Započete ideje u 2015. godini doživjet će konkretniji oblik i formu te će Ovnovi u 2015. godini konačno imati mogućnost da se približe svojim snovima i životnim ciljevima u potpunosti. Ovnovima u 2015. godini se preporučuje da iskoriste povoljno razdoblje tokom čitave godine. Vladajući planet horoskopskog znaka Ovna - Mars, uvjetovat će da tokom čitave godine Ovnovi budu proaktivni, prepuni energije i želje, a upravo će im ta energija pomoći da prevaziđu i zanemare strahove koje nose unutar sebe samih. Tranzicija Plutona u horoskopski znak Ovna, tokom 2015. godine imat će za posljedicu da će Ovnovi biti pretjerano emocijonalni i osjetljivi, što je u suprotnosti sa njihovom pravom prirodom. Neke pravne stvari koje vas opterećuju već duže vrijeme napokon bi se trebale privesti kraju.

KARIJERA I POSAO: Godina 2015. donijet će brojne promjene unutar Vašeg poslovnog okruženja na način da možete očekivati velike uspjehe ali i neželjene promjene. Usprkos prethodno izrečenom, trijada Jupitera i Saturna uvjetovat će stabilizaciju i učvrščivanje vaše poslovne pozicije u drugoj polovici 2015. godine. Ovnovi će morati uložiti dosta energije i predanosti na poslu kako bi polučili rezultate kakve priželjkuju. Moguće su i emocijonalne veze sa nadređenima i poslovnim kolegama na što morate biti veoma oprezni. Ukoliko imate osjećaj da Vas posao ne zadovoljava, ove 2015. godine Ovnovi konačno imaju šansu da promjene posao i to pred sam kraj 2015. godine. Godina će za Ovnove biti izuzetno naporna, izazovna i iscrpljujuća, ali će krajem godine Ovnovi dobiti zasluženu nagradu i uživati u plodovima uloženog napora i truda.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Tokom gotovo cijele 2015. godine, što se tiče ljubavi, zvijezde će Vam biti naklonjene. Pružit će Vam se prilika da sagledate partnera u potpuno novom svjetlu. Planetarna trijada Jupiter - Saturn, pomoći će Ovnovima da ustraju u ljubavnim iskušenjima tokom čitave 2015. godine. U jednom periodu Ovnovi će osjetiti da njihov partner i nije toliko usredotočen na njih, ali će uloženi napor biti dovoljan da savlada sve prepreke ka srcu njihovog partnera. Uzmite predah od posla i provedite kvalitetno vrijeme sa osobom koju volite. Osobe rođene u horoskopskom znaku Ovna tokom 2015. godine morat će zatomiti pojedine emocije ukoliko žele pridobiti pozornost osobe koju vole ili žele za cijeli život.

NOVAC: Zvijezde sugeriraju da će osobe rođene u horoskopskom znaku Ovna u 2015. godini imati povoljnu financijsku situaciju zahvaljujući zvjezdanoj trijadi Jupitera i Saturna. Neće biti nikakvih većih izvanrednih troškova poput gubitka novca ili uzimanja kredita, već ćete konačno nastojati čuvati i uštedjeti vlastiti novac. Usprkos prethodno izrečenom, tokom 2015. godine mogući su omanji novačani izdaci vezani za užu obitelj i prijatelje. Iako će čitava 2015. godina Ovnovima biti iznimno financijski uspješna, preporučujemo da ipak ostavite nešto novca za crne dane. To bi bila dobra odluka!

ZDRAVLJE I VITALNOST: Prva polovina 2015. godine za osobe rođene u horoskopskom znaku Ovna, što se tiče zdravlja neće biti naročito povoljna. Borit ćete se sa depresijom te ćete bit stalno umroni, bez poletnosti i svježine. Početkom srpnja/jula 2015. godine, stvari vezane za Vašu zdravstvenu situaciju krenut će znatno nabolje te će Vam se psiho-fizičko stanje uvelike promijeniti I popraviti. Ovnovi će morat biti oprezni za intenzitetom vježbanja i fizičkim aktivnostima. Početak jeseni 2015. godine za Ovnove će biti jako povoljno razdoblje za zbavljenje sportom koji ih u potpunosti ispunjuje i zadovoljava. Nemojte se preforsirati.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Iskre visokog napona obećavaju uzbudljive trenutke u spavaćoj sobi, ali i moguće žučne svađe, pa i pred tuđim očima. Munjevito ćete stupiti u brak ili se rastati i pronaći novog partnera. Nakon sukoba s roditeljima neki će potražiti novi životni prostor.
BIK: Naći ćete se u procijepu između ambicija i karijere te obitelji. Guranje privatnog života u drugi plan dovest će vas u nezgodnu situaciju. U drugoj polovini 2013. godine Bik će biti vaš najbolji saveznik u pitanjima novca i zarada. Nadopunjavat ćete se u poslu.
BLIZANCI: Doživljavat ćete ga kao najboljeg prijatelja sve do lipnja/juna. Znat će kako vam pristupiti i što reći da bi vas udobrovoljio. Bit ćete kreativan tim, razmjenjivati zanimljive ideje i dijeliti srodne interese. Od prijateljstva do ljubavi bit će malen korak.
RAK: Bit ćete zaokupljeni materijalnim pitanjima, širenjem imovine i ulaganjem u životni prostor. Već postojeća napetost među vama doživjet će vrhunac u drugoj polovini 2013. godine. Bit će dana kad će vas moći iživcirati i pogledom. Moguć je raskid odnosa.
LAV: Usmjerit ćete se na profesionalno napredovanje, no kad otkrijete neke skrivene stvari, u vama će  se nešto prelomiti. Lako ćete primijetiti jedno drugo na prvi pogled i poželjeti ga za prijatelja ili partnera. Put do cilja neće biti lišen određenih prepreka.
DJEVICA: Zajedničkim snagama uspijevaćete u poslovnim naumima i plamovima. Vaša spremnost na rizik u kombinaciji s njenim procjenama uvećaće šanse za uspjeh. Ako smatrate da je u ljubavi budućnost nemoguća, obzirno joj to stavite do znanja, naročito ako ste muškarac.
VAGA: Čudan period - nećete moći s njom, ali ni bez nje. Igra toplo-hladno i stalne mijene zagrljaja, prepirki i svađa iscrpit će vas oboje. Isplatit će vam se ekipni i intelektualni rad, bavljenje nekretninama, trgovinom i financijama. Osluškujte intuiciju i djelujte po njenom diktatu.
ŠKORPION: Iako bi se na prvi pogled moglo činiti da ste vi predvodnik i da držite sve konce u rukama, konačna pobjeda bit će njegova ili nejna, zavisno jeste li zena ili muškarac. Poslovni tandem bit će dobar: koordinirat ćete rad drugih i pokretati nove perspektivne poslove. Ako vam je šef, uživat ćete njegovu zaštitu i podršku.
STRIJELAC: Već i pomisao da ga imate za prijatelja ili partnera ispunjavat će vas zadovoljstvom i srećom. Ukazat će vam na nove poslovne ponude i pomoći će vam da ih ostvarite. Ako ste ljubavni partneri ili rođaci, vaše će povjerenje u njega biti poljuljano, ali samo privremeno, nikako zauvijek.
JARAC: Nemojte mu se suprotstavljati, ne želite li se naći na udaru njegove oštre kritike, osobito ako vam je šef. Njegova riječ bit će posljednja i u poslu i u ljubavi. Zahvaljujući njemu, poradit ćete na obrazovanju, stručnom usavršavanju ili poznavanju jezika. I u tome ćete uspjeti.
VODENJAK: Istaknut ćete se kreativnim zamislima i bićete ambiciozni i prodoran tandem. Možete se do lipnja/juna nadati ljubavi i uživajte u njoj. No, vaš bi odnos u drugoj polovini 2013. godine mogao skrenuti u vode u kojima se nećete najbolje snalaziti, a to će u vama izazvati nezadovoljstvo.
RIBE: Činiće se na prvi pogled da se u vašem odnosu ne događa baš ništa posebno. Promjene će se dogoditi gotovo preko noći. Mogli biste dobiti od nje ono što želite, no ne mislite da će to proći bez žrtava. U zajedničkim poduhvatima očekujte pomoć osobe iz inozemstva.

HOROSKOP 2015: BIK
Za osobe rođene u horoskopskom znaku Bika, 2015. godina bit će u znaku povećanog obima rada što će se zbog Bikovih osnovnih osobina - stabilnosti, upornosti i strpljenja - višestruko isplatiti.



Vladajuča planeta: Venera
Element: Zemlja
Kvalitet: stalan
Boja: ružičasta
Dragi kamen: safir ili smaragd
Kovina: bakar
Cvijeće: ruža, mak
Drveće: jasen, čempres, jabuka
Bilje i začini: klinčić, kiselica, zelena metvica
Sretni brojevi: 4 i 6
Životinje: krave
Voli: udobnost, užitke, kuću, imovinu
Ne voli: promjene, nesigurnost, brzinu, površnost
Ključne riječi: staromodnost, tradicija, miroljubivost, praktičnost, marljivost, promišljenost, dosljednost, tvrdoglavost, sporost, odricanje, plodnost, požrtvovanost, tromost, nezasitost...

OPĆE NAPOMENE:  U astrologiji Bik predstavlja snagu, i to ne samo fizičke vrste, već i duhovnu, a prvenstveno čvrstu volju i karakter. To su čvrste i stabilne osobe, ustrajne, i po prirodi oni su izvršitelji tuđih zamisli. Bik je veliki praktičar, nepokolebljiv radnik i uporan gazda ili nepogrešiv šef. Po prirodi nije sklon nikakvim promjenama, i najviše vjeruje sam sebi, dok će sve ostale ljude strpljivo saslušati, ali se najčešće neće ravnati po njima. Najčešće ga u poslu i u životu tjera nagon za opstankom a nadnaravna veza sa prirodom ga nepogrešivo vodi ka najboljim rješenjima, iako često nije svjestan svojih uspjeha. Vrlo je osjetljiv na uvrede, obožava druženje sa intelektualcima, visokog je libida a seks ga privlači radi znatiželje i eksperimentiranja, a najsretniji je u svojem domu. Iako je po prirodi često esteta, nerijetko koji Bik će pretjerati u svojoj komociji, pa ćete često kod njih naći frižider u blizini njihove postelje ili sve kućne uređaje na daljinsko upravljanje. Kada se jednom veže, tada je to vrlo često za cijeli život, te ga je teško odvojiti od partnera, pogotovo ako mu je u vezi bila pružena sigurnost i utočište.
Bikovi su po prirodi svojeg karaktera dogmatični, tajnoviti, svojeglavi, sumnjičavi, što im zna pokvariti dobar odnos sa partnerom ili njegovim prijateljima. Život sa Bikom nije nimalo lak. No, bez obzira na sve, to je jedan od omiljenijih znakova Zodijaka, ljudi ih spontano vole baš zato što su tako flegmatični po prirodi. Vrlo su tradicionalni, ne vole rizike i teško da ćete naći Bika na mjestu burzovnog mešetara, ali ćete ga naći na mjestu direktora banke ili mjenjačnice, dakle što bliže novcima i vrijednosnim papirima. Često ćete Bikove naći kao kuhare, muzičare, pjevače, šefove država, zapravo na mjestima gdje se ne treba mnogo raditi, a donose moć i bogatstvo. Oba su spola često "mušićave" osobe, neumjerene u užicima, a i znaju provocirati ako nisu zadovoljni. Žene Bikovi su dobre majke, najbolje kuharice na svijetu, kao i, možda, najbolje ljubavnice od svih znakova, jedino što su veoma potentni pa ih je teško zadovoljiti. Boje Bika su sve nijanse modre boje, a pogotovo tamno plava koja ga fascinira kao more.

ŽIVOT U 2015: Za osobe rođene u horoskopskom znaku Bika, 2015. godina bit će u znaku povećanog obima rada što će se zbog Bikovih osnovnih osobina -stabilnosti, upornosti i strpljenja - višestruko isplatiti. Dobro ćete se snalaziti u nepoznatim situacijama i sklapati prijateljstva s ljudima drugačijeg kulturnog porijekla. Ako se bavite umjetnošću, razdoblje pred Vama nagovještava uspješan preokret. Istovrenmeno, 2015. godina bit će i vrijeme kada će Bikovi morati donijeti teške i važne odluke u vezi budućnosti. Uloženi napori i trud činit će Vam se uzaludni, ali će druga polovina 2015. godine pokazati da se sav Vaš trud i strpljenje itekako isplatilo. Tokom cijele godine rađat ce Vam se nove ideje koje će Vam omogućiti približavanje te ostvarivanje snova od kojih nikada niste odustali. Moguća su razdoblja povećanog umora, bezvoljnosti i pasivnosti, ali će vam Vaša upornost i snaga pomoći da prevaziđete sve prepreke na putu do cilja.

KARIJERA I POSAO:  Poslovne aktivnosti u narednoj 2015. godini imat će pozitivan predznak, ali i sporost odvijanja. Iako će Vam odrađivanje poslovnih obaveza postajat sve dosadnije i jednoličnije, Bikovi će dati svoj maksimum kako bi ispunili svoje obaveze i zadatke što će se na kraju višestruko isplatiti. Utjecaj Jupitera i Plutona odigrat će značajnu ulogu u rješavanju poslovnih obaveza i zadataka, a naročito na timski rad unutar poslovnog okruženja. Vaša usredotočenost i prednost radu odigrat će značajnu ulogu u Vašem budućem poslovnom napredovanju.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT:  Za  Bikove u vezi 2015. godina bit će u znaku produbljivanja i oplemenjivanja odnosa sa partnerom. Bikovi će biti više zainteresirani i uključeni za dom, ljubav i obitelj nego li posao. Veoma je važno napomeneti da ćete morati paziti na Vaš ego, ponos i samopoštovanje kako ne biste ugrozili emocijonalnu vezu s partnerom. Sagledajte greške koje ste učinili u prošlosti, naučite pouke iz tih grešaka, kako ih ne biste ponovili u sadašnjosti ili budućnosti. Bikovi moraju biti mudri prilikom donošenja odluka vezanih za dugotrajne obaveze. Utjecaj Saturna na horoskopski znak Bika očitavat će se u situacijama kada ćete doslovno biti uvučeni u "svijet fantazija", sa napomenom da uvijek trebate biti spremni otvoriti oči, probuditi se te dočekati se dvijema nogama na zemlji. Neka Vam 2015. godina bude godina davanja i primanja.

NOVAC:  Tokom 2015. godine Bikovi moraju biti spremni očekivati značajniji priliv financijskih sredstava sa napomenom da moraju biti umjereni u trošenju novca. Nemojte bezazleno kupovati i kontrolirajte Vaš potrošački instinkt na način da ograničite kupovinu samo na stvari koje su vam zaista preko potrebne. Tokom posljednjih mjeseci 2015. godine osobe rođene u znaku Bika odlučit će se za značajniji financijski izdatak u pogledu rješavanja stambenog pitanja ili prijevoza. Utjecaj Jupitera očitavati će se na način da ćete biti raspoloženi za štednju što će se pozitivno odraziti na Vaše financijsko stanje i buduće troškove. Čuvajte se i izbjegavajte financijske prijevare i vjerujte samo obitelji i bližim prijateljima koji će vas uvijek znati podržati.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Zdravstvena situacija Bikova tokom 2015. godine bit će izrazito promjenjiva i nestabilna što znači da ćete se jedan mjesec osjećati odlično dok ćete drugi mjesec biti u lošoj formi. U cilju da zadržite toliko potrebnu energiju i elan koji će Vam uvelike trebati poradi obavljanja svakodnevnih obaveza morat ćete uvesti promjene u vezi prehrambenih navika kako se u suprotnom ne bi osjećali umorno, bezvoljno i pasivno. Savjetujemo uvođenje uravnotežene dijete tokom čitave godine. Planete, što se tiče zdravlja Vam nisu pretjerno naklonjene te će tijekom cijele godine biti prisutan poveći rizik od infekcija. Nastojite životni prostor i poslovno okruženje držati čistim kako biste smanjili mogućnost izloženosti infektivnim oboljenjima.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN On će često iskušavati granice vašeg strpljenja, ali s dobrom namjerom. Bit će sklon eksperimentiranju dok ćete se vi ipak držati tradicionalnih vrijednosti. Njegova inicijativnost i smjelost bit će vrline koje ćete poželjeti prisvojiti.
BIK Saturn će vam priređivati razna iskušenja koja će testirati vašu zrelost i spremnost na kompromise. Neće uvijek biti jednostavno, ali pozitivna vijest je da ćete imati rješenja. Dobra volja i ljubav će biti na strani pobjednika.
BLIZANCI Dok će on jurišati kroz život, vama će draže biti strpljivo koračanje. Pitanje je samo kako ćete se - uskladiti i pomiriti razlike. U drugoj polovini godine imate priliku više uživati u prednostima vaše veze i manje se zamarati nedostacima.
RAK Jako lijep odnos, uz malo razumijevanja i podrške, sve je moguće. Veselit će vas promjene kroz koje će vaš partner prolaziti u drugoj polovini mjeseca. Neke će biti i izazovnije, ali uz vas će mu sve biti jednostavnije i sigurnije.
LAV Vaša budućnosti ovisit će o spremnosti na prilagodbu i poštivanju različitosti. Budući da ste oboje prilično tvrdoglavi, učite se popuštanju, osobito ako vam je stalo do zajedničke sreće. Time ćete otvoriti nove prostore uživanja.
DJEVICA Pred vama je uglavnom pozitivna godina. Budući da ste oboje praktične i racionalne osobe, s dosta uspjeha ćete prolaziti kroz neke zakulisne i napetije situacije. Prisutna je obostrana želja za još više razumjevanja, za još više ljubavi.
VAGA Ponašanje vaše Vage često će vas dovoditi do ruba strpljenja. Dok ćete vi pojednostavljivati život i svakodnevicu, ona će ga komplicirati. Lako je moguće da podlegnete iskušenju nevjere, da vam se svidi toplina i brižnost novog udvarača.
ŠKORPION U vašem odnosu mora biti burno i strastveno, inače nema niti odnosa. Umjesto strasti natezanja i nadmudrivanja, isprobajte uživanje u svemu što vas oduševljava kod partnera, u izvrsnim stranama vašeg partnerstva.
STRIJELAC Slobodoljubivi Strijelac neće biti lako uhvatljiv, a još manje sklon konvencionalnom načinu života, koji je vama dosta važan. E sad, ako uspijete smiriti njegov pustolovan duh, moguća je i veza. U protivnom, nećete ovdje naći sreću.
JARAC U zagrljaju pripadnika ovog znaka pronalazite smirenje. Sve što vas uznemiruje, čini napetima, gubi na značaju nakon što o tome porazgovarate s partnerom. Voljet ćete njegov način na koji vas cijeni, prihvaća i uvažava. Uživajte!
VODENJAK Neka iskustva iz prošlosti bit će uteg koji će vas vući na dno. Kao da će nedostajati onog zanosa i nagona da 'poletite' udvoje, da s više lakoće prilazite problemima, i manje se bavite onime što ne valja, a više slavite bogatstvo koje imate.
RIBE Bit će vam neobična i dovoljno zanimljiva da probudi u vama želju za zbližavanjem. Moguće je rođenje zaljubljenosti. Ako ste već u vezi, primijetit ćete kako vaš partner ima slinu potrebu za nježnošću i romantikom. Udovoljite mu.

HOROSKOP 2015: BLIZANCI
Godina 2015. će za osobe rođene u horoskopskom znaku Blizanci biti godina velikih promjena. Blizanci će postati ozbiljniji i odgovorniji te dovoljno zreli da preuzmu odgovornost za vlastita djela. .



Vladajuća planeta: Merkur
Element: Zrak
Kvalitet: nestalan, promjenjljiv
Boja: većina boja, a naročito žuta i narančasta
Dragi kamen: ahat
Kovina: živa, platina, aluminij
Cvijeće: đurđice
Drveće: drveće s orašastim plodovima
Bilje i začini: anis, mažuran, kim
Hrana: orasi, povrće koje raste nad zemljom, mrkva
Životinje: male ptice, papige, leptiri, majmuni
Voli: promjene, druženje, humor, razgovor
Ne voli: samoću, strogost, ozbiljnost, monotonost
Sretni brojevi: 5 i 9
Ključne riječi: komunikativnost, prilagodljivost, svestranost, spretnost, brzina, razigranost, pustolovina, putovanje, radoznalost, rizik, istraživanje, nepromišljenost, otvorenost, susretljivost, mladolikost...

OPĆE NAPOMENE: Blizanci su jedan od najsvestranijih znakova zodijaka. Brzo djeluju, vrlo su spretni sa riječima, vješti su u ophođenju sa ljudima i prepuni znatiželja I kreativnih ideja. Oni su sinonim za modu i sva zbivanja vezana za nove trendove, inteligenciju, društvo općenito, te za sve humane znanosti. Izgleda na prvi pogled, kao da ovi ljudi posjeduju najbolje odlike ljudske rase, ali pri pažljivijem gledanju i nije baš tako. Svaki pažljiviji promatrač i analizator astrologije reći će Vam da Blizanci mogu biti užasno arogantne i zajedljive osobe, svjesne svoje inteligencije i vanjske ljepote, te ih ljudi za to ne smatraju previše pametnima, iako oni, u stvari, to jesu. Oni neće nikada samo stajati po strani i pasivno promatrati događaje oko sebe, oni će čak štoviše upasti u sukobe kada god stignu bez obzira radi li se o njima ili o nečijoj tuđoj borbi. Skloni su improvizacijama, ali ih krasi jedna lijepa osobina, a to je njihov beskrajni šarm koji rasipaju oko sebe, tako da im zapravo ne možete zamjeriti, pa čak ni kada su jako naporni jer će Vas oboriti jednim jedinim osmjehom.
To su ljudi koji rado žive noću, a spavaju danju. Vole sve što donosi afirmaciju I uzbudjenje. U pravilu su neuhvatljive osobe, mudre, produhovljene i visoko inteligentne, misaone ali ne i pretjerano strastvene osobe. Spretni su trgovci, zabavljači, komičari, imitatori i dječji animatori, posebno vole raditi sa ljudima, ali su u isto vrijeme kao vjetrenjače, okreću se kako puše vjetar, pa taman kada se naviknete na ritam jednog Blizanca u svojoj radnoj okolini, on samo jednog dana nestane kao da ga nikada nije ni bilo. Imaju strašno razvijen smisao za humor što ih dovodi u vezu sa teatrom i "daskama koje život znače", ali uvijek u prvom planu, jer se ne zadovoljavaju pozadinskim poslovima.
Vješti su političari, novinari, govornici, ali ne poštuju društvene norme ponašanja što ih često dovodi u sukob sa zakonima i pravilima okoline u kojoj žive. To su vječna djeca u potrazi za novim interesovanjima i uzbudjenjima i zapravo ih je jako teško hvatati kroz prostor i vrijeme. Žene su društvene, simpatične, moderno odjevene i mondeno usmjerene k modi i novijoj, modernoj umjetnosti. Vole daleke i egzotične zemlje. Žene Blizanci često su trofejnog izgleda, pa mnogo novaca polažu na svoj vanjski izgled. Najviše im odgovaraju Vodenjaci i Ovnovi po energiji.

ŽIVOT U 2015.: Ako ste bili zabrinuti vezano uz svoju imovinu situacija bi se trebala okrenuti u vašu korist. Ako vam je posao prekinuo obrazovanje, godina pred vama donosi priliku za nastavak. Putovat ćete više nego u ranijem razdoblju, pa očekujte kako ćete proširiti vidike i na mnoge stvari početi gledati drugačijim pogledom. Godina 2015. će za osobe rođene u horoskopskom znaku Blizanci biti godina velikih promjena. Blizanci će postati ozbiljniji i odgovorniji te dovoljno zreli da preuzmu odgovornost za vlastita djela. Utjecaj Saturna bit će od velike pomoći pri poboljšavanju koncentracije, a moguće su i konstantne promjene raspoloženja.

KARIJERA I POSAO: Uticaj vladajućih planeta uzrokovat će povećani obim poslovnih aktivnosti te pomoći Vam usredotočiti se u izvrašavanju svakodnevnih poslovnih obaveza pritom ne gubeći iz vida glavni - dugoročni poslovni cilj. Također, moguće su povremene nesuglasice sa nadređenima koje neće značajnije utjecati na Vaš status unutar poslovne sredine. Blizanci trebaju izbjegavati ulaženje u bilo kakve konflikte i rasprave sa poslovnim suradnicima. Osobe rođene u horoskopskome znaku Blizanci, tokom 2015. godine će biti izrazito kreativni, a vrhunac u savladavanju određenih ciljeva i zadataka osjetit će u posljednja dva mjeseca 2015. godine.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Što se tiče ljubavi, Blizanci će u 2015. godini imati mogućnost osjetiti zavidnu razinu odnosa sa partnerom što će omogućiti postizanje harmonije i radosti u vlastitoj emocijonalnoj vezi. Vaš će odnos sa partnerom u 2015. godini dostići vrhunac, ali pazite kako se ne biste u zanosu razmazili u očekivanjama naspram partnera. Bliski i skladni odnos s partnerom podići će Vam samopouzdanje. Prilikom donošenja novih odluka, savjetujemo da budete odriještiti i hrabri jer ćete samo na taj način polučiti uspjeh koji priželjkujete. Slobodnim Blizancima savjetujemo da budu malo više izbirljiviji u odabiru idealnog partnera, što će se posebno očitovati sredinom 2015. godine.

NOVAC: Uticaj dežurnih planeta tokom 2015. godine zahtjevat će od Blizanaca u pogledu financija iznimnu usredotočenost na dugoročno financijsko stanje, a ne na svakodnevne novčane transakcije i davanja. Morate biti oprezni jer ćete 2015. godine ući u velika novčana izdavanja. Usredotočenost i sigurnost su Vam prijeko potrebni kako biste savladali nadolazeće poteškoće. Provjerite status osobnog vlasništa i imovine kako ne bi došlo do neočekivanih potraživanja od pojedinica. Blizanci u 2015. godini moraju biti svjesni da će samo vlastitim naporom i ustrajnim radom polučiti i popraviti vlastito financijsko stanje.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Psihofizičko stanje Blizanca tokom prvih mjeseci 2015. godine biti će vrlo promjenjivo i nestabilno. Morat ćete pronaći, odnosno jasno definirati vlastite želje i planove te uz pomoć meditacije i relaksacije popraviti Vaše psihičko stanje. Poradi pozitivnog utjecaja vladajućih planeta, druga polovina 2015. godine će osobama rođenim u horoskopskom znaku Blizanaca donijeti poboljšanje, odnosno pozitivnu zdrastvenu situaciju. Savjetujemo preispitivanje vlastitih emocija i osjećaja kako biste mogli biti u mogućnosti eliminirati sve negativne utjecaje i postići toliko željenu sreću i zadovoljstvo unutar vlastitog života. Čuvajte i ne rasipavajte bespotrebo energiju koja će Vam trebati tokom čitave godine.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Vaša će veza prolaziti kroz zanimljivo razdoblje koje će u određenom smislu biti i velika kušnja za oboje - naročito u drugoj polovini godine. No, bez obzira na proturječne emotivne impulse, vi ćete biti uvjereni da zajedničkim snagama možete uspjeti u svemu.
BIK: Vaš će se partner većinom brinuti o praktičnim stvarima, a vi ćete imati dovoljno vremena za sebe. Na neki način to i neće biti baš dobro jer ćete previše analizirati svoj ljubavni život nalazeći probleme i tamo gdje ih uopće nema. Pronađite neki hobi.
BLIZANCI: Pratit će vas osjećaj nepovjerenja, ali međusobna povezanost ipak će biti sve jača i iskrenija. Zajednički planovi dobro će se razvijati, imat ćete i dosta vremena koje ćete moći podijeliti jedno s drugim. Vezu će vam obogatiti putovanja i poslovni izazovi.
RAK: Ovaj bi vas partner mogao ugodno iznenaditi. Vaša veza počet će kao neobavezno druženje, a o vama će ovisiti kako će se dalje razvijati. Rak neće navaljivati, ostavit će vam dovoljno vremena da se odlučite i shvatite koliko vam uistinu znači.
LAV: Lav će često biti previše tvrdoglav i okupiran sobom, a vi željni pažnje, opuštenosti i dobre zabave. Sve ćete napraviti da ga oraspoložite, no ponekad će i vama biti dosta svega pa ćete se usmjeriti ponajprije na zadovoljenje svojih potreba.
DJEVICA: Tijekom prve polovine 2013. godine Djevica će češće "ustajati na lijevu nogu" i svojom nervozom unositi napetost u vašu svakodnevnicu. Teško ćete podnositi njene prodike i kritike, čak i ako budu na mjestu. Potreba za slobodom bit će sve izraženija.
VAGA: Sve do ljeta blistat ćete kao skladan par, izvrsno ćete se nadopunjavati i dijeliti slične interese. No, nakon lipnja/juna između vas bujat će nerazumijevanje, svatko će vući na svoju stranu, a mogući su i financijski problemi koji će vas još i više udaljiti.
ŠKORPION: Vi ćete težiti kompromisu, dok će suprotna strana neumoljivo ustrajati na onome što je zamislila i što smatra da je najbolje. Bit će neophodno da se oboje što manje zamarate nevažnim detaljima, a više usredotočite na kvalitetu vaše ljubavi.
STRIJELAC: Privlačnost između vas dvoje bit će vrlo jaka i kad budete jedno pored drugog, nikad vam neće biti dosadno. Preživite li zimu bez većih stresova, na proljeće vas očekuju prekrasni doživljaji. Važno je da ustrajete na iskrenosti i povjerenju.
JARAC: Vas dvoje ste dva svijeta, a ove godine to će biti posebno istaknuto. Zbog vašeg hedonizma, društvenosti i pomalo neozbiljnog pristupa svemu "što se mora", Jarac će se sve više povlačiti u sebe i šutnjom vam govoriti da je nezadovoljan.
VODENJAK: U prvih šest mjeseci dobro ćete se slagati, no nakon toga učestat će nesporazumi oko obiteljskih i financijskih pitanja. Vodenjakova hirovitost i nepouzdanost prisilit će vas da odustanete od svojih principa i malo smanjite svoja očekivanja.
RIBE: Teško ćete pronalaziti zajednički jezik, i kao suradnici, i kao ljubavni partneri. Za financijske probleme međusobno ćete se optuživati, umjesto da odmah srežete troškove - oboje podjednako. Moguće je i da vam se u odnos uplete treća osoba.

HOROSKOP 2015: RAK
Iskusni astrolozi tvrde da će Rakovima biti veoma sretni i zadovoljni u mnogim aspektima života. Godina 2015. će osobama rođenim u horoskopskom znaku Rak biti prožeta poletom i pojačanom aktivnošću što će im donijeti radost i zadovoljstvo.



Vladajuća planeta: Mjesec
Element: Voda
Kvalitet: glavni
Boja: nebesko plava, srebrna, bijela
Dragi kamen: biser
Kovina: srebro
Cvijeće: medvjeđa šapa, bijelo cvijeće
Drveće: drveće s mnogo biljnog soka
Bilje i začini: kamenika, sporis, estragon
Hrana: mlijeko, riba, voće i povrće
Životinje: životinje s ljušturom

Voli: porodicu, dom, more, književnost...
Ne voli: neslogu, psovke, provokacije, kompjutere...
Ključne riječi: nježnost, radenost,  ranjivost, šutljivost, požrtvovanje, kontradiktornost, lijenost, osjetljivost, maštovitost, rodoljublje, dobroćudnost, zaštitnički,  plašljivost, mrzovolja, pasivnost ...

OPĆE NAPOMENE: Mnogi s pravom misle da je Raka jako teško razumjeti. On je po prirodi strpljiv, nježan, beskrajno drag i umiljat, strpljiv slušač, sve dok ga ne taknete tamo gdje je najtanji, a to su njegovi osjećaji i emocije prema drugim ljudima. On je povezan sa četvrtom kućom zodijaka, a to je polje doma, obitelji, majke i majčinstva, pa su s time i sami previše emotivni i vezani za sve i svakoga ko im se nalazi u životu, a teško otpuštaju nekoga od sebe, bez obzira na to što su povrijeđeni do srži. Rakovi su dosta nervozne osobe, sklone autodestrukciji i melankoliji, te ih prati glas da su samosažaljivi i previše osjetljivi za sve osim za sebe, jer jedino svoje greške ne vide.
Oni su vodeni znak i njima vlada Mjesec koji ih čini promjenljivima poput oceanskih struja. Rak je moćan i jak znak koji se kreće ispod one vidljive površine koju prikazuje svijetu. U njegovoj se glavi rađa mnoštvo ideja i kroz njegove svjetove rijetko ko može i zna prolaziti, jer su njegovi obrambeni zidovi visoki poput najveće kule koja ih štiti od vanjskog svijeta koji je za njih zao i okrutan. Svoje kućno ognjište smatra svojim pravim i jedinim utočištem od tih vanjskih utjecaja, pa će nerijetko ostati jako vezan za majku cijeli svoj život, što će ga činiti slabim prema ženama općenito, tako da se često veže za krive osobe-majke. Jaka mu je imaginacija, često pati od unutarnjih strahova i depresija, pa se tada povlači u svoje unutarnje svjetove u strahu od povrede.
Kod muškarca Raka izuzetno je važno da pronađe dobru osobu za sebe, nježnu i skrbnu za njegove unutarnje borbe i destrukcije, a u isto vrijeme mora biti i provokativna i izuzetno seksipilna da Rak ne bi zagledavao oko sebe u potrazi za boljim primjerkom. Naime, taj dio njegovog karaktera ne može nitko nikada promijeniti i u pravilu nisu vjerni svojim ženama. Žena Rak znatno je senzibilnija od bilo koje druge žene (osim možda žene Strijelca), pa ćete je uvijek prepoznati po vitkoj i skladnoj figuri, njegovanom tijelu, plavoj i bujnoj kosi, obavezno vezanu prstenom na ruci i sa mnogo dječje graje oko sebe. U tome svemu ona posebno uživa, a posebno u svojoj izraženoj ženstvenosti.

ŽIVOT U 2015.: Bit ćete jako sretni u mnogim aspektima. Godina 2015. će osobama rođenim u horoskopskom znaku Rak biti prožeta poletom i pojačanom aktivnošću. Bit ćete spremni ići doslovno do samoga kraja kako biste ostvarili vlastite zamisli i ideje. Povoljan položaj planeta omogućit će Rakovima da steknu nova financijska sredtva te postignu značajan napredak u emocijonalnom životu. Ova, 2015. godina bit će povoljna za umjetnički nastrojene Rakove jer će moći pronoći optimalnu dozu inspiracije i samoizražavanja. Upoznat ćete nove ljude te stvoriti nova prijateljstva, a jako je izgledna i poslovna suradnja sa osobama koje ste nedavno upoznali. Utjecaj Neptuna i Plutona stimulirat će ishitreno donošenje odluka. Stoga trebate znati stati na loptu, razmisliti i racionalno ocjeniti kojim putem želite ići. Zbog povećanog poslovnog angažmana i obima posla koji će Vam biti ponuđen, potpuno ćete zanemariti tjelovježbu i fizičke aktivnosti, a to nikako nije dobro. Morate naći vremena za fizičku i umnu relaksaciju.

KARIJERA I POSAO: Ova je godina izrazito povoljna za poslovno napredovanje Rakova. Dokazat ćete se u poslovnom okruženju te na temelju uspješno obavljenih obaveza napredovat ćete u karijeri. Iako ste po naravi veoma oprezni I nenametljivi, povoljan uticaj planeta omogućit će Vam brzo i efikasno rješavanje svih problema koji Vam iskrsnu u poslovima kojim se budete bavili. Mogla bi Vas zamara rutina te ćete tijekom 2015. godine biti primorani pronaći poslovne modele i načine rada koji će Vam omogućavati veću fleksibilnost u radu. Što se tiče poslovnog okruženja i osoba s kojima surađujete, nema razloga da budete zabrinuti: tokom 2015. godine će Vam kolege biti veoma naklonjene i podržavat će Vas u svim poslovnim planovima i projektima.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Oni koji nisu u braku najvjerovatnije će se vjenčati tokom 2015. godine ukoliko im to bude cilj, a oni koji su u problematičnom braku uspjet će da pronađu način kako da primire situaciju i ožive ljubav. Osobe koji već neko vrijeme žele dijete napokon će ostvariti tu svoju želju. I za slobodne Rakove ova će godina biti uspješna. Zabavaljat ćete se sa prijateljima, a imat ćete priliku upoznati novu osobu koja će Vam se iz prve svidjeti. Rakovi u emocijonalnoj vezi trebali bi poraditi na socijalizaciji i druženju, naročito početkom godine. Zvjezdani sklad obečava da će Rakovi biti veoma uspješni naročito u drugoj polovici 2015. godine - od septembra7rujna do decembra7prosinca - kada će biti prepuni optimizma i ljubavnih strasti. Preporučujemo otvoreni razgovor sa partnerom kako biste razriješili neke davno načete probleme.

NOVAC: Što se tiče osoba rođenih u horoskopskom znaku Raka, 2015. godina bit će vrijeme sreće i zadovoljstva. Nudit će Vam se zarada iz izvora na koji niste računali. Nemojte je zanemariti ili odbiti. Doduše, morat ćete donijeti pojedine teške i rizične odluke, ali će se Vaša hrabrost nakraju isplatiti I time ćete dokazati da možete biti veoma uspješni. Ne bi bilo nikako dobro da ulazite u nepotrebne troškove I rizične novčane transakcije. Zbog toga svakako nastojite ublažiti i kontrolirati Vaš potrošački instinkt, naročito u drugoj polovici 2015. godine kad Vam se mogu nametnuti neke varljive i sumnjive financijske transakcije.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Astrološka analiza Vašeg horoskopskog znaka najavljuju da će tokom čitave 2015. godine razina kreativne i stvaralačke energije biti na zavidnom nivou, a položaj za Vas bitnih planeta pridonijet će stabilnom psiho-fizičkom stanju zbog novog vala protoka vitalne energije kroz Vas organizam. Osjetit ćete se poletno kao nikaka do sada, a pružit će Vam se prilika da se konačno odmorite i opustite od poslovnih aktivnosti. Iako će Vaša fizička forma biti na zavidnoj razini, morat ćete uložiti dodatni napor  u uravnotežavanju vlstitog psihičkog stanja. Zbog toga bi Vam tokom cijele godine dobro došle neke duhovne vježbe!

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN Nepredvidljivost Ovna i nedostatak smirenosti osjetit ćete u prvim kontaktima, a to vam neće biti privlačno. Ako ste u poslovnom odnosu s njim ili je Ovan član vaše obitelji, oboružajte se strpljenjem. Tijekom proljeća mogući su burni i neugodni trenuci.
BIK Cijenit ćete pažnju i brigu kojom vas Bik obasipa, uživat ćete u njegovom društvu. Vaš će odnos biti ugodan, topao i iskren, ali nećete biti sasvim sigurni što on od vas želi. Možda mu je potreban poticaj ili romantičan trenutak da vam pokaže što osjeća.
BLIZANCI Vaši nespojivi svjetovi sada se mogu poprilično približiti, osobito ako vas vežu zajednički interesi. Odlično ćete surađivati, dobro se nadopunjavati ako ste dio istog tima, između vas će se razviti prijateljstvo. Pravo povjerenje s vaše strane ipak će izostati.
RAK Trudite se prikazati u najboljem mogućem svijetlu ako želite osvojiti Raka. Ipak, svaka neiskrenost ili pokušaj manipulacije brzo će vaš odnos dovesti u pitanje. Ne zaboravite da on zna sve vaše trikove i da se neće potpuno prepustiti ako vam ne vjeruje.
LAV Zanimljivo prijateljstvo u kojem poštujete razlike između vas može vam donijeti uzbudljive i ugodne trenutke. Divit ćete se njegovoj društvenosti, sigurnosti i tome kako vas uvijek zna oraspoložiti. Ipak, ne zaljubljujte se u njega, teško ćete ga zadržati!
DJEVICA Oprezna Djevica napokon će dočekati da joj posvetite više pažnje. Zavodit će vas, ugađati vam i truditi se da zadrži vašu pažnju. Ako i vi ne osjećate isto, nemojte joj davati lažnu nadu. Možete joj uvijek otvoren reći što mislite i kako se osjećate!
VAGA Za vaš odnos potrebna je velika vještina, a vi u ovom periodu niste skloni kompromisima. Izbjegavat ćete druženje s njom ako se često žali ili od vas traži usluge. Ukoliko ste vezani obiteljskim sponama, odlično ćete surađivati na rješavanju obiteljskih poteškoća.
ŠKORPION Između vas će se razviti iskrena, trajna ljubav, potpuna predanost i snažna strast. Divit ćete se jedno drugome, vi Škorpionu zbog snage, a on vama zbog prilagodljivosti. Zajedno sada možete sve što želite, ništa ne može narušiti vaš savršeni sklad.
STRIJELAC Veseli Strijelac će vam pomagati svojim savjetima i iskrenim uvidima. Možda ćete uz njegovu pomoć promijeniti odnos prema novcu, riješiti neki dug ili početi bolje zarađivati. Zahvalno ćete primati njegove darove znajući da ništa ne očekuje za uzvrat.
JARAC Nedostatak prilagodljivosti i zamaranje detaljima često će vas izbacivati iz takta. Vaš odnos koji je inače blizu savršenstva sada može prolaziti kroz kušnje jer vi želite promjene, a on ih se pribojava. Postanite vi njemu oslonac kao što je on bio vama!
VODENJAK Teško razumijete želje Vodenjaka, njegov način komunikacija vam je naporan. Pokušajte u njemu vidjeti i dobre strane, ne osuđujte ga jer se trenutno suočava s problemima. Ako ste dugogodišnji prijatelji, pomozite mu i zauzmite se za njega!
RIBE Nježna zaljubljenost između vas lako se može pretvoriti u sjajnu ljubavnu vezu. Ako to želite, morate na sebe preuzeti odgovornost i usmjeravati vaš odnos. Ona će vam se prepustiti i od vas očekivati da pronađete najbolje rješenje za sve što ju uznemiruje.

HOROSKOP 2015: LAV
Cijela 2015. godina bit će odlično vrijeme za donošenje važnih odluka vezanih za emocijonalni život ili posao. Utjecaj planeta omogućit će Vam da uravnotežite odnos imeđu privatnog i poslovnog života.



Vladajuća planeta: Sunce
Element: Vatra
Kvalitet: stalan
Boja: žuta, zlatna, narančasta
Dragi kamen: rubin
Kovina: zlato
Cvijeće: suncokret, neven
Drveće: palma, lovor, naranča i limun
Bilje i začini: šafran, ljuta metvica, ruzmarin
Hrana: riža, med, žitarice
Životinje: visoka divljač, divlje mačke
Voli: luksuz, estradu, lov, klađenje
Ne voli: poniženje, ograničenja, odricanje, tajne
Ključne riječi: snaga, kreacija, ponos, dostojanstvo, vodstvo, moč, zapovjedništvo, hrabrost, ambicioznost, velikodušnost, taština, teatralnost, otvorenost, elegancija, prijateljstvo,  netolerancija, snobizam...

OPĆE NAPOMENE: Prošao je period paradiranja i u 2015. godini bićete izrazito kreativni i maštoviti što će doprinijeti na ostvarenju odličnih poslovnih zamisli. Astrolozi smatraju da je konačno došlo vrijeme kada ćete moći iskazati sav Vaš talenat, upornost i želju da napokon ostvarite ono što zaslužujete. Savjetovali nismo Vam da svakako obratite pažnju na kontakte koje ćete ostvariti tokom godine, jer bi Vam kontakt s jednom osobom u poslovnom smislu mogao donijeti pozitivan razvoj događanja i osobnu satisfakciju.
Sredinom 2015. godine, naročito u mjesecu junu/lipnju Vaša će poslovne i druge atraktivnost dostići vrhunac, što će osobe suprotnog spola itekako primjetiti. U svmeu će biti presudna Vaša samosvijesnot o tome što zapravo želite, jer ukoliko okolišate i srljate, mogli biste izgubiti veoma izglednu šansu za kvalitetan odnos sa dragom osobom. Možda će Vas iznenadit činjenica da ćete financijski biti neopterećeni, a upravo će to omogućiti razvijanje osobnih poslova i projekata koji već neko vrijeme čekaju da ih započnete realizirati.
Moglo bi se dogoditi da tokom cijele godinu tragate za životnom harmonijom, što bi u konačnici moglo uzrokovati udaljavanje od ustaljene okoline koja Vam neće biti odveć blagonaklona. Nemojte nipošto nasjedati tuđim uvjerenjima i stavovima jer ćete tokom jeseni 2014. godine dosegnuti veliki emocijonalni i intelektualni razvitak osobnosti. Obratite pozornost na pretjerano ispijanje alkoholnih pića te povećajte fizičke aktivnosti.

PLANETARNI ASPEK: Svi događaji u 2015. godini, ma koliko se god Vi trudili, ići će svojim tokom. To ne znači da s tim nećete biti zadovoljni. Naprotiv, pozicije planeta uvjetovat će znatno poboljašanje veze sa osobom koju volite što će uvelike pospješiti ostvarivanja Vaših ciljeva. Uticaj planete Saturna obavit će Vas dubokim realizmom što će ponekad u Vama probuditi osjećaje melankolije. No, realno sagledavanje stvari pomoći će Vam da učvrstite poziciju unutar Vaše radne okoline. Pozicija Neptuna utjecat će na razvoj Vaše kretivnosti iz čega će izniknuti mnogobrojne inovativne ideje u svim sferama života, naročito na emotivnom planu. Tokom cijele godine bit ćete izrazito nadahnuti. To će Vam pomoći da uz malo truda lakše ostvarite sve što ste sebi zacrtali.

KARIJERA I FINANCIJE:  Bez obzira što ćete se, s vremena na vrijeme, osjećati da ste unutar zatvorenog kruga, nećete izgubiti polet i vjeru da zaslužujete najbolje. Ova će Vam godina donijeti šansu da u potpunosti prezentirate Vaš talent i da uz pomoć sreće ostvarite gotovo ve svoje želje. Ako unutar poslovnog ambijenta ne kotirate najbolje, početkom 2015. godine pružit će Vam se šansa da dokažete da vrijedite mnogo više od onoga što zarađujete. Da biste napredovali morate pokazati Vaš poduzetnički duh i samonicijativu. Ove godine Vam predstoji uspostavljanje mnogih poslovnih kontakata koji će Vam pomoći razviti posao na inovativne načine.
Financijska situacija u 2015. godine biće izrazito harmonična. Nećete imati nikakvih financijskih problema te će Vam to omogućiti razvoj drugih profitabilnih projekata. Obratite pažnju na dugoročne strateške planove jer uprabo oni imaju najveću šansu da se ostvare. Pozicija planeta omogućit će Vam da trošite novac na razuman način i samo za konstruktivne stvari. Vaš glavni prioritet biće stvaranje podloge za razvoj i ostvarivanje ideja za zimu 2015. a to će sve biti pod okriljem planete Saturn koji će Vam pomoći da upotpunosti realizirate planove i dosegnete zeljene ciljeve.

LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Zahvaljujući utjecaju planete Jupiter već na početkom 2014. godine biće naglašena Vaša atraktivnost što će suprotni spol itekako uočiti. Shvatit ćete da Vas ljudi vole zbog onoga što jeste a ne iz nekih svojih interesa. U prvoj polovici godine, veza s partnerom će oslabiti što će Vam donijeti više slobode, razumnih razgovora i zanimljivih susreta. Bez obzira na tadašnji status, to će biti idealno vrijeme za traženje Vaše druge polovice. Vaše će strpljenje biti nagrađeno bujicom osjećaja i eksplozijom emocija. Ukoliko je Vaša veza s osobom koju volite izgubila na važnosti, sredinom godine će Vam postati jasno da je vrijeme da se okrenete nekim novim izazovima i mogucnostima. Bit ćete u izrazitim iskušenjima te postoji mogućnost da se upustite u situacije kojima niste dorasli. Od velike je važnost da znate što želite i što tražite u životu kako biste donijeli realnije odluke. U suprotnom postoji mogućnost da ostanete sami.
Pod utjecajem planeta Neptun i Saturn konačno ćete imati hrabrosti na vidjelo pokazati svoje skrivene strahove što će u Vama pobuditi želju da se malo distancirate od okoline. Imat ćete veliku potrebu da Vas okolina cijeni, što će ponekad dovesti do neugodnih situacija. Bit ćete u stalnoj potrazi za ravnotežom i željom da sami odlučujete o svojoj sudbini. Jesen će Vam donijet silan intelektualni napredak koji će se pretočiti u uspjeh I osobni trijumf.

ZDRAVLJE I VITALNOST:  Zahvaljujući utjecajima Neptuna tokom cijele 2015. godine imat ćete potrebu da se brinete o sebi i vlastitom zdravlju. Imat ćete veliku želju da se riješite određenih tegoba vezanih za funkcioniranje jetre. Ipak, to Vas neće sprjećavati da zivite aktivno. To je sasvim prirodno, jer će na Vas tokom čitave godine imati uticaj i kretanje planete Mars, koja nameće da budete izrazito fizički aktivni. Sve skupa, nećete imati nekih bitnijih problema sa zdravljem.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Dijelite li zajedničke sklonosti i njegujete li srodne interese, odnos će se učvrstiti. Bit će važno da udruženim snagama obavljate obiteljske i roditeljske obveze te da se usmjerite i jedno na drugoga, a ne samo na izlaske i provode i osobne ciljeve.
BIK: Unatoč razlikama među vama, nećete se moći oduprijeti strasti. Fatalna privlačnost osigurava intenzitet, ali ne nužno i trajnost osjećaja. Odnos s njim neće biti lišen izazova; shvatite li ih kao poticaje, a ne kao problem, dobit ćete dragocjeni dar i bicete zadovoljni.
BLIZANCI: Naglašena je komponenta tečne komunikacije. Iz prijateljstva bi se mogla roditi ljubav. Upoznate li se u prvoj polovini godine, nećete moći ne primijetiti jedno drugo. Ako ste u vezi, obogatite svakodnevnicu novim aktivnostima i putovanjima.
RAK: Čak i jače nego inače, bit će orijentiran na dom, obitelj i jačanje osjećajnih spona. Inzistirat će na dugoročnim planovima, a neki će biti u suprotnosti s vašim svjetonazorom. Kompromisi će iziskivati dodatni napor s vaše strane, ali su neizbježni.
LAV: Trudit ćete se svim silama zadržati jedno drugoga, unatoč razlikama ili nezadovoljstvu odnosom. Dijelite li zajednički krov, situacije će se zakomplicirati. Problemi gurani godinama pod tepih izbit će u punoj snazi, i više ih neće biti moguće ignorirali.
DJEVICA: Imat ćete dobru komunikaciju. Nitko neće znati tako vješto smiriti vas i obuzdati vašu narav. Naročito ako ste povezani poslom, na nju ćete moći računati. Zaključite li da gaji osobite osjećaje prema vama, stavite joj jasno do znanja što osjećate.
VAGA: U prvoj polovini godine vaš će odnos funkcionirati po navici. U drugoj će doći do izražaja razlike među vama, kada će biti svadljiva, tvrdoglava i često nezadovoljna sobom, vama i vašom vezom. Slagat ćete se dobro na planu novca, zarada i ulaganja.
ŠKORPION: Svađe će biti česte i žestoke, ali ne i konstruktivne. Nijedno neće htjeti odstupiti od svog stava. Premda ćete vi predvoditi u demonstraciji ljutnje, on će biti mirniji i mudriji od vas. Želite li biti ravnopravan partner, razmišljajte objektivnije.
STRIJELAC: Moći ćete se osloniti na njega u svim važnim pitanjima vezanima uz posao, novac i karijeru. Ako je zaljubljen u vas, bit ćete neodlučni. Osjećat ćete da ga nećete moći sasvim imati, ili da vam se ne želi prepustiti do kraja, a nećete znati razlog.
JARAC: U osnovi ćete se razumjeti, čak i ako se tako ne bude činilo na prvi pogled. Poslovni odnosi polučit će uspjeh. Ako je vaš odnos privatne ili ljubavne prirode izvjesno je udaljavanje. No, njemu će doprinijeti razlozi objektivne, a ne osobne prirode.
VODENJAK: Sretnete li se u inozemstvu, na ljetovanju, odnosno izvan mjesta boravka, na pomolu je vruća romansa. Ako ste u vezi, na pomolu je sukob. Druga polovina godine bit će vrlo osjetljiva; ne poduzmete li odlučne mjere, galopom ćete se udaljavati.
RIBE: Bit će vam nedokučiva, a ona će se na trenutke odnositi prema vama sa strahopoštovanjem. Ma koliko vam se činilo da vi držite konce odnosa u rukama, ne podcjenjujte njen doprinos odnosu. Ono što ćete vi doživljavati kao pasivnost, njena je snaga.

HOROSKOP 2015: DJEVICA
Astrolozi smatraju da će u 2015. godini Djevice osjetiti velike promjene u području osobnog i financijskog života. Sav uloženi trud i požrtvovnost ove će godine konačno uroditi plodom.



Vladajuća planeta: Merkur
Element: Zemlja
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: mornarsko plava, bež, bijela
Dragi kamen: sardoniks
Kovina: živa, aluminij, nikl
Cvijeće: sve sitno cvijece zivih boja
Drveće: drveće s orašastim plodovima
Bilje i začini: s jasno žutim ili plavim cvjetovima
Hrana: povrće koje raste pod zemljom
Životinje: svi domaći ljubimci
Voli: analizu, računanje, red, preciznost
Ne voli: nečistoću, grubost, lijenost, improvizaciju
Ključne riječi: urednost,  kritika, analiza, metodičnost, perfekcionizam, pedantnost, praktičnost, savjesnost, racionalnost, studioznost, preciznost, samokontrola, iskrenost, stedljivost, požrtvovnost, proračunatost,  cinizam...

OPĆE NAPOMENE: Šesti znak zodijaka koji vlada šestom kućom horoskopa, dakle profesijama i poslom, a njome vlada Merkur. Djevica je ženski znak, pasivan i promjenljive kvalitete, a glavna riječ vodilja svih Djevica je: Ja proučavam!
Vanjski omotač Djevice je mirnoća, staloženost, hladnoća i pasivnost, dok se unutar tih ljudi događaju prave drame. Svaka prava Djevica je svjesna svoje nervoze, nemira i više se umori sjedeći i čekajući na jednom mjestu, nego kada se kreće i radi bilo što. Iako Djevice jesu spavalice i hedonisti po prirodi, oni kretanje doživljavaju upravo poticajno za svoja čula, i pritom svjesno uživaju u svemu što rade. Djevice su sjajni organizatori i predavači nekakvih znanstvenih tema, dobri profesori i učitelji, ma čega se god primili u životu. Vrlo se često bave fizikom, matematikom, jer su izuzetno logične naravi zbog svojeg vladara Merkura koji ih čini najinteligentnijim znakom zodijaka. Trude se biti savršeni u svakom životnom području, osim unutar svojeg doma, gdje često vlada kaos kojeg Djevice smatraju - "kreativnim”.
Iako Djevice često i jako vole i rade to previše žustro i brzo im se partneri izmore od njihovih nastojanja da ih uvjere da su oni najbolji, najsavršeniji i najizdržljiviji partneri. Stoga ih brzo i napuštaju, pa su Djevice na vrlo lošem glasu da su zajedljive, sarkastične i pomalo promiskuitetne naravi, iako to nije tačmo. Točnije je da se to događa zbog njihove nesigurnosti i nevoljenosti spram samih sebe, pa često ulaze u pogrešne veze ne gledajući pritom svoje interese. Često su vrlo neugodne naravi, vole svuda gurati nos, miješati se u poslove i život drugih ljudi, a i previše su realistične, pa ih ljudi nerijetko izbjegavaju zbog njihove otvorenosti i impulzivnog jezika.
Djevice imaju vrlo spretne ruke, vrlo su korisni u uvjetima kada nešto treba napraviti iz ničega, ali samo pod uvjetom da su zainteresirane materijalno nikako drugačije, i tu su najbolje. Muškarac Djevica je spretan sa alatima, precizan, točan, škrt, taktičan, i besprijekorno čist i uredan. Žena je šarmantna bez obzira na godine, praktična, dobra majka i manijak čistoće. Boje Djevice su bijela, siva i plava u svim nijansama.

ŽIVOT U 2015: U 2015. godini Djevice će osjetiti velike promjene u području osobnog i financijskog života. Sav uloženi trud i požrtvovnost ove će godine konačno uroditi plodom. Iskoristite vlastitu kreativnost koja će Vam tijekom 2015. godine biti na zavidnoj razini. Položaj planeta uvjetovat će intelektualni rast i napredak Djevica.
SAVJET: Češće boravite u mirnom i tihom okruženju. Naučite odmarati bez pomisli o nadolazećim obavezama i zadacima. Najvažnije je da smanjite ego i izbjegavate nepotrebne sukobe, jer bi vam vaš ego mogao predstavljati glavnu prepreku do krajnjeg zivotnog uspjeha!
KARIJERA I POSAO: Ako ste radili na nekom projektu koji je odgođen, ponovno će se aktualizirati. Inače, poslovni život bit će prožet novim poslovnim prilikama i izazovima te odličnim odnosom sa poslovnim suradnicma što će Vam omogućiti da učvrstite poziciju unutar novog poslovnog okruženja. Započeti poslovni zadaci i projekti odvijat će se prema planu, a u Vama će se postepeno buditi želja za dodatnim napredovanjem. Značajnu ulogu odigrat će Vaš instinkt, stoga savjetujemo da slušate sebe i nećete pogriješiti. Ipak, krajem 2015. godine započet će veoma intenzivno negativno razdoblje koje će trajati čitavu 2016. godinu, a isto morate dočekati spremni kako biste uspješno prebrodili period koji Vam, nece biti naklonjen.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Usprkos povremenim negativnim utjecajima vladajućih planeta, 2015. godina će za osobe rođene u horoskopskom znaku Djevica biti povoljna sa strane emocijonalnoga života. Pratit će Vas velika želja za promjenom, ali morate paziti i biti sigurani da se krećete pravim putem. Povremeni povoljni utjecaj planeta uvjetovat će da u prvoj polovini 2015. godine budete strastveni i emocijonalni i upravo je to vrijeme kada možete pokazati partneru koliko ga cijenite i volite. U drugoj polovini 2015. godine moguće su povremene razmirice i svađe sa partnerom, ali sve kratkog trajanja i nebitnog značenja.

NOVAC: Pošto ste prethodnih godina bili veoma financijski disciplinirani, u ovoj će godini Vaša financijska situacija biti povoljna i stabilna, bez prevelikih nepotrebnih izdvajanja. Povremeno ćete biti u iskušenju da kupite stvari ili naručite usluge koje Vam nisu neophodne te stoga predlažemo racijonalnost i umjerenost u kupovini i trošenju financijskih sredstava. Iako će Vam se pojedine prilike i financijske transakcije čiti sumljivim, iskoristite ih i zaradite dodatna novčana sredstva bez prevelikih ulaganja. Predlažemo uvođenje umjerene štednje.

ZDRAVLJE I VITALNOST;  Ova će godine za Djevice biti godina dobrog pishofizičkog stanja što će rezultirati viškom energije koji ćete svakodnevno osjećati. Pružit će Vam se prilike za kvalitetan odmor od poslovne rutine. Usprkos povoljnoj zdrastvenoj situaciji, krajem godine moguće su zdrastvene tegobe povezane sa neadekvatnim uzimanjem pojedinih lijekova. Preporučujemo uvođenje režima umjerene dijete i prehrene s kombinacijom fizičkih aktivnosti na dnevnoj bazi kako biste ostali u formi i dobrog fizičkog stanja.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Od Ovna biste mogli naučiti puno toga što bi vam pomoglo da lakše svladate osjećajne i poslovne prepreke. No, njegovu energičnost i ambiciju teško ćete moći kopirati. Sredinom godine doživjet ćete neobično iskustvo koje će vas vezati jedno uz drugo.
BIK: Bik će vam biti od velike pomoći kad su u pitanju materijalna pitanja, posao i ulaganje u budućnost. U drugoj polovini godine trudit ćete se što sadržajnije iskoristiti svaki zajednički trenutak, odlazit ćete na izlete, ušetnje, uređivati vrt i vikendicu.
BLIZANCI: Dijelit ćete slične interese, što će u određenim situacijama predstavljati smetnju vašem odnosu. Od svog partnera tražit ćete da obuzda sklonost flertovanju i nepotrebnom trošenju zajedničkog novca, kao i da se s više odgovornosti odnosi prema obvezama.
RAK: Jedno iz drugog izvlačit ćete ono najbolje. Raspravljat ćete o svemu što vas muči ne dopuštajući da zid šutnje podigne branu i u vašoj ljubavnoj postelji. Na većinu problema gledat ćete kao na izazove, međusobno ćete se ohrabrivati, hvaliti i tjerati naprijed.
LAV: Prema Lavu ćete gajiti proturječne emocije; osjećat ćete snažnu privlačnost, no nekad će vas njegova prisutnost činiti previše napetima i nervoznima pa ćete brzo pobjeći iz takve situacije. Tijekom zime i jeseni 2013. bit će više onoga što vas razdvaja nego spaja.
DJEVICA: Prilagodba će biti ključ kojim ćete otvoriti sva vrata. Morate shvatiti što možete dobiti jedno od drugog pa, ako treba, prepoloviti očekivanja. Nekad će biti važno da budete iskreni i otvoreni, a nekad će biti bolje da neke stvari prešutite.
VAGA: Bit ćete par koji će drugi hvaliti i navoditi kao primjer sklada i sloge, no u drugoj polovini godine jaz koji će se produbiti između vas teško ćete moći sakriti. Budete li probleme gurali pod tepih i pretvarali se da je sve u redu, bit će još gore.
ŠKORPION: Pred vama je izuzetno plodno i zanimljivo razdoblje, s posebnim naglaskom na proljeće. U tom će godišnjem dobu vaša ljubav doživjeti blistave trenutke. Družit ćete se s prijateljima i dobro se zabavljati, često ćete putovati i mnogo komunicirati.
STRIJELAC: Nakon proljeća oboje ćete izaći iz nepovoljnog razdoblja i bit ćete otvoreniji za partnerove prijedloge. Važno je da jedno drugo previše ne sputavate, kao i da ne koristite druge ljude za ostvarenje svojih ciljeva. Izbjegnite suvišne i nepotrebne kritike.
JARAC: Smetat će vam njegov pokroviteljski stav, a odgovarati sigurnost i pouzdanost kojom će zračiti. Nemojte misliti da ćete moći odlaziti od njega i vraćati mu se kad poželite; odluči li da je dosta, vaše isprike samo će ga učvrstiti u svom naumu.
VODENJAK: Činit će vam se da vas Vodenjak odlično razumije i duboko suosjeća s vama, no kad vam bude trebala neka konkretna pomoć, ipak ćete se trebati obratiti nekome drugome. Tkom ljetnih mjeseci shvatit će da mu je bez vas svaki dan prazan.
RIBE: Sretat ćete se u krivo vrijeme, a poželite li započeti vezu, već na početku pojavit će se nepovoljne okolnosti. Oboma će manjkati prodornosti i mudrosti, no vi ćete se ipak bolje nositi s teškoćama. Ako ste u braku, prva polovina 2013. godine obilovat će brojnim nesporazumima.

HOROSKOP 2015: VAGA
S obzirom na povoljan utjecaj planeta, astrolozi predviđaju da če 2015. godina osobama rođenih u horoskopskom znaku Vaga biti izrazito povoljna i bezbrižna u svim segmentima života.



Vladajuća planeta: Venera
Element: Zrak
Kvalitet: glavni
Boja: nijanse plave, ružičasta
Dragi kamen: safir, žad
Kovina: bakar, bronza
Cvijeće: sve plavo cvijeće, hortenzija, velike ruže
Drveće: jasen, jablan
Bilje i začini: metvica, crvena paprika
Hrana: paradajz, šparoga, kruška, grah
Životinje: gušteri i mali gmizavci
Voli: lijepe manire, eleganciju, ukrase, diplomaciju
Ne voli: surovost, agresivnost, prostotu, pritisak
Ključne riječi: harmonija, estetika,  šarm, humanost, pravednost, diplomatija, kompromis,  društvenost,  obzirnost, neodgovornost, suosjećanje,  smirenost,  krhkost, duhovnost, površnost, patetičnost, koketiranje...

Opste karakteristike: Vaga je sedmi znak Zodijaka, povezan sa simbolizmom broja sedam; simbol sklada i ravnoteže na kozmičkom i duhovnom planu. Za Vagu gotovo sve mora biti odvagano - nijedan astrološki tip nema jači osjećaj za pravdu i korektnost. Ponekad ovo dovodi do pozitivnog škrtarenja.

OPĆE NAPOMENE: Vagu se uvijek može prepoznati na prvi pogled. Vidite li visokog muškarca za kojim se okreću žene na cesti, koji miriše kao da je sada izašao iz najskuplje parfimerije u gradu, i koji je savršeno obrijan i obučen po posljednjoj modi, to je vjerojatno Vaga. I za ženu vrijedi jednako tako isto pravilo, samo što su žene i uz sve ove karakteristike teško prepoznatljive jer su skromne i nenapadne, pa ih se ne zamjećuje u gomili ljudi. No svejedno, jedan od najseksipilnijih i najzavodljivijih znakova zodijaka, svakako su osobe rodjene u astrološkom znaku Vage. Na glasu su i kao najbolji ljubavnici, koji vole formu, vanjski izgled osobe s kojom jesu, znakove pažnje, mirise, svijeće, toplu kupku i zavođenje uz muziku.
U Vaginom domu uvijek ćete naći pregršt dobre glazbe, finu i skupu hranu, lijepe skulpture i slike koje joj ukrašavaju dom i daju joj izgled profinjene osobe, pa makar to i nije uvijek tako. S obzirom da je Vaga poprilično narcisoidna u srcu, obožava kada je pohvalite za izgled nje i njenog doma, i time ste je kupili za dulje vrijeme. Izuzetno su pravedne prirode, na kraju krajeva i simbol im je žena s povezom na očima koja važe pravdu za cijeli svijet, simbol sudstva i odvjetništva.
Ljudi se često vežu za Vage, jer su intuitivne i osjećaju što muči ljude koji ih okružuju, iako nisu baš dobri slušači tuđih problema, ali rado pomaži koliko mogu. Vage se često u životu vežu za krive osobe. To je zato jer su sklone predugom vaganju između nekoliko ponuđenih opcija, a i tada često pogrešno izvažu i naprave si više štete nego koristi, no iz braka vrlo teško izlaze zbog vlastite sramote koju si ne mogu dozvoliti. Vaga nikada nije sigurna koji su to pravi osjećaji u njoj i koga ona to uopće voli. One su i najveći snobovi zodijaka i teško sami sebi pronađu mjeru u životu, pa često pretjeraju u kiču i snobizmu uređujući svoj dom po posljednjoj modi dizajnera bez ukusa. Dobro se slaže sa osobama blage naravi, stoga je privlače Rakovi i Jarci da je smire i vežu uz zemlju da ne leti previsoko. Vaga je nepopravljiv idealist, romantičar i sanjar koji mašta o ljubavi do kraja života i kući na selu sa mnogo djece koja trčkaraju naokolo. Boje Vage su sve plave nijanse, modra i smaragdna.

ŽIVOT U 2015.: S obzirom na povoljan utjecaj planeta, astrolozi predviđaju da će osobama rođenih u horoskopskom znaku Vaga 2015. godina biti izrazito povoljna i bezbrižna u svim segmentima života. Riješit će se neki problemi vezani uz dom. Moguće je da ćete u ovom razdoblju kupiti neko zemljište ili nekretninu. Ove će godine Vage napredovati emocijonalno i poslovno te biti korak bliže zacrtanim ciljevima i ostvarenju snova. Vaša sklonost ka umjetnosti i muzici općenito, ove će godine biti jako izražena, a moguće je i da ćete ostvariti jedno romantično putovanje u inostranstvo, koje će Vas ispuniti zadovoljstvom.
Vage će u 2015. godini morati razabrati, odnosno odvojiti realnost od sanjarenja kojem su sklone. Moguća je naglašena nestrpljivost na emocijonalnom i poslovnome planu koje će morati zatomiti i ukrotiti vlastitom racijonalnošću i strpljenjem prihvaćajući moguće kompromise te mirna rješenja. Unutar poslovne okoline snalazit ćete se odlično, naglašeni su pozitivni odnosi sa poslovnim kolegama te ostvarivanje zacrtanih poslovnih ciljeva. Stvari će sjesti na svoje mjesto i postat će vam jasno što od koga možete očekivati u sredini u kojoj živite i radite.

KARIJERA I POSAO: Vage bi trebalo da pažnju obrate na poslovna partnerstva. Izbjegavajte ljutnju i nagle odluke, ali pažljivo uvijek pratite ponašanje druge strane. Ako budete strpljivi i dovoljno se o svemu blagovremeno informirate stvari bi trebale ići glatko I u Vasu korist. Pojedine osobe izvan radnog okruženja bit će usmjerene protiv Vas što znači da ćete tijekom prve polovice 2015. godine morati biti oprezni te s racijonalnošću i odgovornošću pristupiti te unaprijed razmišljati o predstojećim poslovnim odlukama i potezima. Druga polovica godine bit će povoljnija te ćete upravo u tom razdoblju poslovno napredovati. Kraj godine donosi Vam veliku pozitivnu promjenu na poslu, a tiče se Vaših financija.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Ove ćete se godine zbližiti sa partnerom kao nikada do sada na način da ćete biti u stanju slobodno izražavati vlastite osjećaje i ljubavne sklonosti. Godina 2015. bit će vrijeme uzajamnog poštovanja, povjerenja i sreće između osobe koju bolite i Vas. Jedina opasnost je Vaša pretjerena posesivnost koju ćete morati znati kontrolirati, inače će negativno utjecati na Vaseg partnera. Općenito, pozitivan pristup i vedro raspoloženje donijet će Vam mogućnost ponovnog zbližavanja sa partnerom što će se pozitivno očitovat u Vašem daljenjem mešusobnom emotivnom odnosu. Slobodne će Vage tokom ljetnih mjeseci 2015. godine konačno dobiti priliku upoznati zanimljivu osobu.

NOVAC: Početak 2015. godine Vagama će omogućiti relativno stabilnu financijsku situaciju, koja bi se – ukoliko budete pasivni - polovinom godine mogla pogoršati izazivajući u Vama nemir i frustraciju. Iako će vladajući planeti biti usmjereni ka tome da pretjerano trošite financijska sredstva, neka Vam prioritet bude racionalnost u kupovanju u kombinaciji sa štednjom. Poslušajte savjete obitelji i prijatelja te shvatite da ne možete djelovati sami i sve pasivno posmatrati u vremenu financijskih problema. Potrebno je da budete aktivni i da mogucnost zarade trazite i izvan redovnih primanja.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Intenzitet i količina emocija s kojima ćete biti ispunjeni čitavu 2015. godinu, utjecat će uvelike na Vaše psihičko stanje. Polovinom godine imat ćete problema sa metabolizmom, ali će Vam povoljan utjecaj planeta pomoći kako biste izbjegli ozbiljnija oboljenja i zdravstvene tegobe. Savjetujemo uvođenje dijete, racionalne prehrane u kombinaciji s fizičkom aktivnošću kako biste očuvali vlastito zdravlje.

ODNOS SA OSTALIM ZNAKOVIMA
OVAN: U ovoj vezi bit će mnogo uzbuđenja, ponekad i previše za vas ukus, a premalo stalnosti, dosljednosti i mira. Život u petoj brzini mogao bi vas previše okupirati, pa ćete u drugoj polovini godine početi sve više uzmicati.
BIK: Dobro vam je poznata njegova urođena tvrdoglavost, a kako planete 'govore' ona bi mogla još više jačati. Tako da je pravi savjet za sklad, budite tolerantni, popuštajte kada smatrate da time ne oštećujete sebe, a vaša veza može rasti i profitirati.
BLIZANCI: Volite njegovo društvo jer vas opušta, zabavlja i omogućuje vam da zaboravite na brige. Seks će bit izvrstan, komunikacija jako dobra, a problemi bi jedino mogli nastati kada na red dođu nešto ozbiljniji razgovori o budućnosti.
RAK: U ovoj godini vaš partner će prolaziti kroz velike životne promjene. Budete li mu podrška, vaša će veza postati još čvršća. U protivnom, Rak bi mogao potražiti neku drugu, sigurniju i topliju emocionalnu luku.
LAV: Neće vam uvijek biti jednostavno s njim. Padat će u svoja pesimistična stanja i ljutit će se ako se ne solidarizirate s njim. Bit će nešto manje zainteresiran za seks, osobito ako ste u dugoj vezi ili braku. Probudite ga svojim šarmom i lascivnim šapatom!
DJEVICA: Imate priliku poboljšati svoju vezu i učiniti ju ugodnijim mjestom za življenje ljubavi. Dajte sebi i partneru više slobode, posvetite se življenju vlastitih strasti, a zajedničke trenutke provodite što kvalitetnije i sadržajnije.
VAGA: Očekuje vas dosta nadmudrivanja. No, privlačnost će biti toliko snažna i kao da će vas nakon svake svađe  još više vući u partnerov zagrljaj. Imat ćete nekoliko vrlo plodnih mjeseci tokom 2013. godini. Proživite ih punim plućima i sa neskrivenim zadovoljstvom.
ŠKORPION: Nemojte ga uzimati zdravo za gotovo jer kad se promjene već dogode, bit će kasno za popravak. Zato aktivno sudjelujte u zajedničkim planovima i pokažite mu da vam je iskreno stalo od njega. U protivnom, moguć je i prekid.
STRIJELAC: Primijetit ćete kao se tokom 2013. godine sve više povlači u sebe, što će za njega biti neuobičajeno, osobito u drugoj polovini godine. Možda je vrijeme da stavite sve karte na stol i otvoreno porazgovarate o vašoj zajedničkoj budućnosti.
JARAC: Trebat će vam više lakoće, strpljivosti i propusnosti da iziđete na kraj s njegovim čvrstim karakterom. Kad nešto zamisli, neće odustati dok to i ne dobije, bez obzira na to slagali se vi s njegovom odlukom ili ne.
VODENJAK: Vaša veza bit će nagrizena neriješenim problemima iz prošlosti. Vrijeme je da pustite 'čudovište iz ormara' i pokušate dati najbolje od sebe kako biste ozdravili svoj odnos. Ne postoji nemoguće, sve ovisi o vama.
RIBE: Samcima bi se mogla svidjeti osoba rođena u ovom znaku. Ulazak u vezu mogao bi vam pružiti mnogo lijepih trenutaka. Ako ste već u odnosu pred vama je godina novih događanja, osobito po pitanju roditeljstva.

HOROSKOP 2015: ŠKORPION
Za osobe rođene u horoskopskom znaku Škorpion 2015. godina bit će idealna za oživaljavanje i provođenje osobnih poslovnih i životnih ambicija.



Vladajuća planeta: Mars, Pluton
Element: Voda
Kvalitrt: stalan
Boja: tamnocrvena, crna, smeđa, boja trule višnje
Dragi kamen: opal
Kovina: čelik, željezo
Cvijeće: pelargonija, rododendron
Drveće: glog, gusto grmovito drveće
Bilje i začini: aloja, hamamelis, mačja metvica
Hrana: većina jela oštra ukusa
Životinje: većina insekata
Voli: seks, borbe, rizik, tajne
Ne voli: konvencije, dosadu, laž, obmane
Ključne riječi: strastvenost, erotičnost, tajnovitost, prodornost, ambicioznost, energičnost, upornost, dubina, hrabrost, pravednost, pakost, odgovornost, vidovitost, ratobornost, ljubomora, osvetoljubivost, taština, lukavost, sebičnost...

OPĆE NAPOMENE: Škorpion je osmi znak zodijaka, vlada osmom kućom smrti i nasljedstva. To je fiksan znak, ženske prirode, vodeni po kvaliteti i negativan. Glavna riječ mu je: Ja želim!
Škorpion je znak krajnosti u zodijaku. On vlada Osmom kućom smrti i umiranja, kao i rađanja i obnove. U astrološkim učenjima obično su opisani kao vrlo strastvene, misteriozne, tajanstvene, putene, čulne i na prvi pogled hladne osobe. Njima vlada Pluton, planet razdora i ogromne energije koji im daruje strašnu energiju i borbenost, kao i poprilično otrovan karakter koji ne koriste ako nisu napadnuti. Škorpioni vole pikantne stvari, i hranu i piće, sve im mora biti posebno začinjeno, posebno njihov seksualni život koji je lišen bilo kakvih predrasuda ili stega.
Škorpio je u pravilu znak koji je vrlo liberalan i u svemu prednjači, pa su tako i većina njih, kolekcionari hladnog oružja, rade na visokim položajima u vojsci ili u državnim službama, često su odlični špijuni i sve ih zanima htjeli oni to ili ne. Oni su od onih koji ruše da bi imali ponovo što graditi, i u sebi sadrže sve principe eliminacije i prirodnog odumiranja. Ovo su i rođeni buntovnici i revolucionari, vrlo žive mašte i intuicije, često su neuredni i imaju vrlo neugodan jezik, pogotovo ako su ljuti ili povrijeđeni sa nečime, tada im se klonite s puta, jer su Vas u stanju uništiti u sekundi.
Njihova misija je da se nauče izraziti u ovom svijetu, jer im je osnovna mana nedostatak govora, tj. nerado razgovaraju o sebi ali zato dobro slušaju. Škorpion ne poznaje granice, u svemu najčešće pretjeruje, beskrajno je ljubomoran i posesivan, netolerantan i prkosan, ali njegovo šesto ćulo nikada ga ne prevari u procjeni nečijeg karaktera. Život mu karakteriziraju borbe, bilo one vanjske ili one unutarnje, a uspije li kanalizirati sve svoje potencijale iz njega može nastati vrlo moćan duhovni radnik, pa čak i - predsjednik države!
Muškarca Škorpiona prepoznati ćete po izrazito visokoj i vitkoj figuri, visokog čela, podignute glave kada hoda ulicom. On nikada neće prezati ni pred čime i neće se suzdržati da prokomentira vaš današnji izgled, pogotovo ako nije po njegovom ukusu. Strašno je erotičan, iz očiju mu frcaju iskre koje pale sve oko sebe i često ostavljaju žrtve zaluđenih partnera. Mora stalno nešto raditi jer inače izgori od viška energije koja ga pokreće, tako da su i žene škorpionke zavodljive, hrabre, seksi i najbolje direktorice i šefice u bilo kojem profesionalnom sistemu. Boje Škorpiona su crvenkaste i bež nijanse, ciglaste i maslinaste nijanse zelenoga.

ŽIVOT U 2015: Za osobe rođene u horoskopskom znaku Škorpion 2015. godina bit će idealna za oživaljavanje i provođenje osobnih poslovnih i životnih ambicija. Morat ćete se usredotočiti na vlastite ciljeve te aktivno provoditi radnje usmjerene ka realizaciji svojih zacrtanih želja i ciljeva. Zbog povećanja obima poslovnih aktivnosti i planova moglo bi doći do ispreplitanja emocijalonalnog i poslovnog života što ne bi bilo nikako dobro. Moglo bi se, naime, negativno odraziti i natjerati Vas da pokušate odvojiti ta dva segmenta svakodnevnog života. Posvetit ćete mnogo vremena harmoniziranju i rješavanju poslovnih problema i morat ćete se  naučiti nositi s povećanom odgovornošću. Zbog intenzivnih poslovnih obaveza Vaš će obiteljski život "patiti" te ćete morat jasno razgraničit posao od obitelji, kako ne bi ugrozili vlastiti profesionalni status i egzistenciju. Tokom godine uspjet ćete realizirati neke veoma bitne zivotne planove.

KARIJERA I POSAO: Posao će Vam u 2015. godini biti glavna i najvažnija preukupacija tokom cijele godine. Posebno ćete biti uspješni na jesen 2015. Upoznat ćete velik broj novih poslovnih ljudi što će Vam omogućiti da napredujete u poslovnom okruženju i da steknete ugled osobe koja zna svoj posao. Obratite pozornost na odnos sa poslovnim saradnicima te prilikom mogućih nesuglasica i svađa pokušajte da ih odmah razriješite. Ukoliko se bavite bilo kakvim oblikom umjetnosti, ovo je idealno vrijeme da svijetu pokažete svoj talent u punom sjaju.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT:  Ova će godina za osobe rođene u horoskopskom znaku Škorpiona biti zanimljiva, naročito što se tiče ljubavnog života. Doći će do velikih promjena u odnosu sa partnerom jer ćete konačno moći izraziti ono što mislite i osjećate te pokazati vlastitu narav. Vaša skromnost i poštenje odrazit će se pozitivno na odnos sa partnerom. Zbog bolje komunikacije unutar veze, izdvojite potrebno vrijeme za saslušanje partnera i njegovih želja kako biste unaprijedili odnos te razriješili eventualne nesuglasice i probleme do kojih s vremena na vrijeme dolazi. Istovremeno, budite sigurni da će Vaš partner ispoštovati i Vaše zahtjeve i želje, sve u cilju poboljšanja međusobnog odnosa.

NOVAC: U financijskom segmentu života, Škorpioni će biti  suočeni sa situacijom da će istovremeno zarađivati te trošiti bez ikakve mogućnosti štednje i reinvestiranja novca. Budite jako oprezni s novcem jer će se i najmanja pogreška odraziti negativno na vaše raspoloženje i ionako nepovoljno financijsko stanje. Najbolje je izbjegavati kupovanje nepotrebnih stvari/usluga te ograničiti se na kupnju neophodnih stvari i životnih potrebština. Zbog povoljnog utjecaja Jupitera, Škorpioni će tek krajem 2015. godine osjetiti poveći priljev novčanih sredstava koji će naposljetku poboljšati njihovu financijsku situaciju i znatno im popraviti raspoloženje i uliti optimizam.

ZDRAVLJE I VITALNOST:  U segmentu Vašeg zdravstvenog stanja, Škorpioni se nemaju čega bojati tokom 2015. godine. I psihičko i fizičko zdravlje bit će dobro, kod nekih Škorpiona čak I bezprijekorno sa napomenom da će Škorpioni krajem godine osjećati kronični umor. Nemojte pretjerivati sa prekovremenim radom već nastojite pametno iskoristiti slobodno vrijeme kako biste odmarali ili se relaksirali. Iskoristite Vaš umjetnički dar i bavite se umjetnošću jer je upravo to idealan način da se istinski opustite.


ODNOSI SA OSTALIM ZNAKOVIMA
OVAN: Poslovni odnosi s Ovnom odvijat će se u zajedničku korist. Moći ćete računati na njega kad god vam zatreba. I šefovi ovog znaka prepoznat će vaše sposobnosti pa će vam izlaziti u susret. Ljubavni odnosi podlijegat će usponima i padovima.
BIK: Morat ćete se boriti za ljubav. Borba za moć bit će naglašena. Oboje ćete sa svojim stavom jačati nesigurnosti i druge strane. Obiteljski i financijski problemi bit će naporni, ali uz ustrajnost i samodisciplinu moći ćete ih solidno riješiti.
BLIZANCI: Vaša će pažnja biti usmjerena na samo neke njegove vrline osobine, dok ćete neke druge često ignorirati. Ovo neće proći bez posljedica, osobito u lipnju/junu, rujnu/septembru i prosincu/decembru, kada će vam vratiti „milo za drago". Izaberite ga za partnera za putovanja,
RAK: Na krilima nježne, čvrste ljubavi mnogo toga bit će moguće. Stvarat ćete nove planove u svom životu, a poticaj za to može biti i dijete. Sretan splet okolnosti ojačat će vaše osjećaje, a zbog toga ćete biti spremni na mnoge ustupke za uspjeh vaše veze.
LAV: Ostvarit ćete zavidne poslovne i materijalne rezultate, ali uz puno rada i napora. Kako niste spremni priznati svoje prave želje i potrebe, ljubavna sreća bit će varljiva i promjenjiva. Dodatno, odnos će komplicirati i ljubomora ili rivalstvo.
DJEVICA: Stabilnost koju će vam pružati bit će izvor vaše snage, a odluku o braku ili zajedničkom životu donijet ćete bez dilema. Uz njenu podršku dobro ćete podnositi probleme, a njena odlučnost vas će dodatno motivirati za poslovne uspjehe.
VAGA: Željet ćete zarađivati više da biste joj priuštili ono što joj se sviđa, a zbog toga ćete žrtvovati mnogo slobodnog vremena i osobnih užitaka. Ispostavi li se da se njoj ne sviđaju vaši prijatelji i dragi poznanici, nemojte se distancirati od njih.
ŠKORPION: Bit ćete vrlo snalažljiv i spretan par, i pratit će vas sretne okolnosti u svim životnim područjima. Ne dopustite da vam nesigurnost u sebe, podrozivost i sumnje u vlastite sposobnosti umanje osjećaj zadovoljstva u prvoj polovini godine.
STRIJELAC: Usuglasite li se na početku 2013. godine oko važnih pitanja koja se tiču karijere, financija i planova za budućnost, ne dopustite mu da mijenja planove ili mišljenje. Podrška obitelji i partnera održat će vas na pravom putu i u onim ne baš bajnim trenucima.
JARAC: I u ljubavi i u poslu bit ćete uspješan tandem. Smireno i razumno ćete odlučivati o svim konkretnim stvarima: poslu, novcu i obiteljskim odnosima, češće podsjećajte jedno drugoga da možete biti sretni i uspješni i s manje opreza i samokontrole.
VODENJAK: Promjene u obitelji i načinu života obilježit će vas oboje, a to će se odraziti na vašem odnosu, ma kakve prirode on bio. Moguće je preseljenje, rođenje djeteta ili nove odgovornosti koje će tražiti strpljenje, kao i prekid veze ili prijateljstva.
RIBE: Imat ćete priliku ljubavni život dovesti u skladan tok. Smiješe vam se dobre mogućnosti i u poslu, koje ćete oboje znati prepoznati. Slagat ćete se u mnogim stavovima i ako ste povezani rodbinskim sponama. Financijska suradnja bit će dobra..

HOROSKOP 2015: STRIJELAC
Astrolozi predviđaju da će 2015. godine osobe rođene u horoskopskom znaku Strijelac poboljšati vlastito samopouzdanje i poslovne sposobnosti što će  uveliko rezultirati poboljšanom fizičkom aktivnošću.



Vladajuća planeta: Jupiter
Element: Vatra
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: tamnoplava, ljubičasta, tirkizna
Dragi kamen: topaz
Koviana: kositar
Cvijeće: klinčići, turski karanfil
Drveće: lipa, breza, dud, hrast
Bilje i začini: žalfija, anis, balzamika
Hrana: gomoljasto povrće, sultanija, ribizl, grejpfrut
Životinje: konji, divljać
Voli: putovanja, sport, lov, svećanosti
Ne voli: sputanost, statičnost, nepravdu, anarhiju
Kljucne riječi:  slobodno, istraživanje, iskrenost, srdačnost, energičnost, toplina, otvorenost, prijateljstvo, lojalnost, samostalnost, velikodušnost, široko, pravednost, rastrošnost, nerazumnost, površnost...

OPĆE NAPOMENE: Astrolici tvrde da je Strijelac jedan od najsretnijih znakova zodijaka. Planeta vladar mu je Jupiter, nositelj sreće i blagostanja i dobrih vibracija, a većina Strijelaca kroz život prolazi poput vjetra, bez zastoja i većih poteškoća. Vrlo su živahne i nemirne prirode, beskrajno radosna bića koja šire svoju dobru energiju na sve ljude oko sebe gdje god da se pojave. Neobično važna stvar u životu su im prijatelji i partneri, bez kojih ne bi mogli živjeti ni pet minuta, borci su za ljudska prava i za pravdu na svijetu spremni su da žrtvuju svoj život, ali su svjesni da sami ne mogu puno napraviti. No, svejedno vrlo čete često naići na Strijelca odvjetnika ili na suca u crnoj dugoj haljini sa vrlo velikim smislom za pravdu i red.
Strelci se vrlo mladi odvajaju od roditelja, jedino u slučaju kada su roditelji bolesni ili stari, pa ih osjećaj dužnosti ostavlja u blizini roditeljskog doma, inače ne. Kada čujete da Strijelac galami, bolje je da se sakrijete negdje gdje Vas je teško pronaći, bez obzira na to što su njegove eksplozije ljutnje jake i dramatične, one su zapravo kratkotrajne i nemaju posljedica na duži period. Samo se maknite taj tren kada ga obuzme ta faza, vratite se za 10 minuta, i sve će biti kao da se ništa nije desilo.
Strijelci vrlo mnogo pažnje polažu svojem zdravlju i posebno zdravlju duha, pa kada vidite u parku osobu toliko zadubljenu u čitanje knjige da ne vidi da po njoj pada kiša, onda je to zasigurno Strijelac u proučavanju neke nove knjige koju je upravo otkrio. Za Strijelce se kaže da su najveći uživatelji u zodijaku i da im je cijeli život podređen blagodetima i životnom komforu. Koriste vrlo skupe i otmjene parfeme s potpisom, nose modernu odjeću, voze skupe i brze automobile, vole novac i sve što ide s njim, a posebice slobodu i nesputanost bilo koje vrste.
Muškarac Strijelac izuzetno je inteligentan i vrijedne prirode, napraviti će sve da si život učini što lagodnijim i sebi i članovima svoje porodice, i nerijetko će raditi i 16 sati dnevno da bi osigurao visoki standard. Pod stare dane naći ćete ga u drvenoj kućici, zabačenoj od svijeta kako danima uživa u prirodi i čita. Vrlo su vitalni, tako da ni u starosti neće izgledati kao njegovi vršnjaci koji su rodjeni u nekim drugim astrološkim znakovima.
Žena Strijelac je organizirana, vesela po svojoj naravi, vrlo simpatična ali i sklona pretjerivanju u kupovini nepotrebnih stvari. Strijelci su vrlo zdrave osobe i nisu često kod liječnika, a skloni su alternativnim načinima liječenja. Boje Strijelaca su smaragdne, tirkizne, zelene i sve nijanse purpurne i posebno kobaltnoplava.

ŽIVOT U 2015: Ove će 2015. godine osobe rođene u horoskopskom znaku Strijelac poboljšati vlastito samopouzdanje i poslovne sposobnosti što će  uveliko rezultirati poboljšanom fizičkom aktivnošću. Imat ćete puno novih ideja, ali prije njihove realizacije dobro promislite i napraviti temeljit plan kako Vam se ne bi dogodilo da doživite neuspjeh. Tokom godine moguće su povremene nesuglasice sa osobom koju volite, ali nemojte dopustiti da vas vaše raspoloženje i trenutačni pesimizam izbaci iz uobičajenog raspoloženja. Nemojte se preforsirati u obavljenju poslovnih obaveza već ostavite vrijeme za odmor, rekreaciju i opuštanje. Kako ćete ove 2015. godine biti jako zokupljeni dobrim poslovnim idejama i projektima, prirodno je da će te provoditi dosta vremena na poslu. Bilo bi dobro da se potrudite da Vam odnos sa saradnicima bude korektan i na zavidnom nivou. Moguć je angažman u humanitarne i dobrotvorne svrhe, a tokom druge polovice 2015. godine mogli biste imati sreće u igrama na sreću.

KARIJERA I POSAO: Samo naprijed - Strijelci će ove godine biti jako angažirani na poslu te su na pomolu nove kooperacije i poslovne suradnje sa osobama u koje imate povjerenje. Strijelci koji se bave umjestnošću ove će godine polučiti zamjetne rezultate i bit će poprilično medijski eksponirani. Tokom druge polovice 2015. godine – od jula/srpnja pa do decembra/prosinca -  moguće su nesuglasnice s nadređenim zbog dinamike izvršavanja poslovnih planova što će u konačnici prouzročiti slabu suradnju sa poslovnim suradnicima. Trebate se više oslanjati na sebe, a ne na druge jer će samo takav pristup polučiti rezultate koji se od Vas očekuju I koje sami priželjkujete.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Strijelci će ove 2015. godine uživati u emocijonalnoj vezi koju su započeli prethodnih godina. Iako će na emocijonalnom planu uglavnom sve štimati, trebate izbjegavati ishitrene i ljuborne reakcije kako ne biste ugrozili mišljenje koje o Vama ima osoba koja Vas voli. Slobodni će Strijelci ove godine biti veoma atraktivni i doslovno zračiti privlačnošću, ali moraju biti izbirljiviji u odabiru partnera poradi nepovoljnog utjecaja koji na njih vrsi planeta Saturna. Strijelcima u vezi savjetujemo da se ponašaju zrelo, mudro, tolerantno i strpljivo, te da provode više vremena sa partnerom. Ukoliko ste sami I ukoliko ne živite u zajednici, preporučujemo da poradite na vještinama socijalizacije i druženju pošto biste na taj način ove godine mogli upoznati zanimljivu osobu.
ZDRAVLJE I VITALNOST: U punoj ste formi i tokom 2015. godine Strijelcima se smiješi odlično zdravstveno stanje sa napomenom da trebaju obratiti pažnju na rekreaciju i odmaranje. Sredinom godine moguće su manje prolazne zdravstvene tegobe vezane za grlo i bronhije. Početkom 2015. godine morate donijeti nekoliko odrednica koje se tiču Vašeg zdravlja koje trebate održavati tijekom cijele godine.

ODNOSI SA OSTALIM ZNAKOVIMA
OVAN: I dobri i loši trenuci s Ovnom bit će očaravajući za vas. Vjerovat ćete mu u potpunosti, uživati u njegovom temperamentu i neprestano željeti njegovo društvo. Ipak, nikada nećete biti sigurni da stvarno imate njegovu pažnju i iskrene osjećaje.
BIK: Mogu vas zbližiti slični problemi, a najbolje ćete komunicirati ako poslovno surađujete. U Biku ćete otkriti upornost i temeljitost i shvatiti sve prednosti takvog životnog pristupa. Između vas je moguća kratka, ali neobično strastvena avantura.
BLIZANCI: Uvijek kada pomislite da će se vaš odnos stabilizirati i napredovati, Blizanac nestane iz vašeg vidokruga ili se povuče u svoju nedodirljivost, a vi ostanete zbunjeni. Od njega ćete, osobito u prvoj polovini 2013. godine, očekivati više nego što vam on može pružiti.
RAK: Iznenadit će vas odvažnost i poduzetnost Raka, osobito u poslu, pa ćete ga početi vise cijeniti. Ipak, jako teško ćete proniknuti u njegov emotivni svijet. Tajanstvenost koju širi oko sebe povremeno vas jako ljuti i otežava vam otvorenu komunikaciju.
LAV: Pritisnut brigama, Lav ne gubi svoje dostojanstvo, a vi uživate u njegovoj hrabrosti, srčanosti i toplini. Vaš odnos može proći kroz velika iskušenja, ali iskrenost i povjerenje će ostati neupitno. Savršeni partneri i ove godine bez obzira na prirodu odnosa.
DJEVICA: Ako ste dovoljno otvoreni, od Djevice možete mnogo naučiti. Zajednički rad bit će vam ugodan, znat ćete da se na nju uvijek možete osloniti i vjerovat ćete joj potpuno. Pogledajte pažljivije, ispod njenog suzdržanog ponašanja krije se veliko, toplo srce.
VAGA: Zavodit će ona vas, vi ćete se truditi oko nje, ali nikako nećete u isto vrijeme biti u istom raspoloženju. Ako pronađete pravi trenutak, vaš se odnos može pretvoriti u ugodnu i skladnu ljubavnu priču, ali vi morate biti odlučni i učiniti prvi korak.
ŠKORPION: Druženje ili rad sa Škorpionom bit će za vas pravi izazov i veliki ispit strpljenja. Sve dok ga ne upoznate i ne shvatite njegovu potrebu za savršenstvom, činit će vam se da vas nepotrebno muči i samo čeka vaš trenutak slabosti. Prevladajte to!
STRIJELAC: Zajednički ćete snažno proživljavati dobre, ali i neke loše trenutke. Ako osjetite da to umanjuje vašu bliskost, potrudite se i razriješite svaki nesporazum. Vaš odnos uvijek ima puno više dobrih strana, vrijedi se potruditi da ostane potpun i iskren.
JARAC: Nemate strpljenja da proniknete u njegov svijet, a on je više nego inače nepristupačan. Ako budete korektni i iskreni prema njemu možete stvoriti dobro prijateljstvo usprkos razlikama u temperamentu i interesima. Ne sukobljavajte se s njim u poslu!
VODENJAK: Veseo i neopterećen pristup Vodenjaka unosi svježinu u vaš život. Željet ćete biti u njegovoj blizini i pažljivo ćete slušati njegove priče. Od takve zainteresiranosti do zanimljive ljubavne veze samo je mali korak. Učinite ga ako to zaista želite!
RIBE: Riba u vama izaziva nepovjerenje i oprez iako vam je neodoljivo privlačna i zagonetna. Povremeni susreti bit će bajkoviti i ispunjeni posebnom atmosferom, ali to neće biti dovoljno da prekoračite granicu prijateljstva. Ne povjeravajte joj svoje tajne!

HOROSKOP 2015: JARAC
Pusti brigu na veselje - tokom 2015. godine osobe rođene u horoskopskom znaku Jarac bit će na vrhuncu kreativnosti i nadahnuća te izrazitog materijalnog i financijskog napretka.



Vladajuća planeta: Saturn
Element: Zemlja
Kvalitet: glavni
Boja: tamnosiva, crna, smeđa
Dragi kamen: tirkiz, ametist
Kovina: olovo
Cvijeće: bršljan, kukuta, maćuhica
Drveće: bor, brijest, tisa, mušmula
Bilje i začini: konoplja, crni gavez
Hrana: krompir, ječam, repa, špinat, slad
Životinje: koza, svi papkari
Voli: tradiciju, pravila, štednju, moč
Ne voli: rasipnost, neobrazovanost, neodgovornost
Ključne riječi: razboritost, proračunatost, ozbiljnost, ambicija, tradicija, praktičnost, upornost, postojanost, štedljivost, odricanje, pesimizam, nepopustljivost, cinizam, proračunatost...

OPĆE NAPOMENE: Mnogi astrolozi iz prošlosti tvrdili su da je Jarac jedan od najkontradiktornijih znakova od svih koje poznajemo. Vladar znaka je planeta Saturn. Riječ je o hladnom, grubom, velikom i sporom planetu Sunčevog sistema koji se kreće vrlo polako i zato su svi Jarci na prvi pogled usporene i hladne osobe, iako to u stvari nikako nisu. To su ljudi koji su često na vlasti i na putu do uzvišenog položaja vrlo često se namuče mnogo više od ostalih, jer su perfekcionisti pa ih svaka sitnica smeta, no krasi ih i neviđena upornost.
Jarac je vrlo ambiciozan znak, u njima prebivaju razne osobe koje po potrebi koriste, ali nažalost su i na glasu kao vrlo proračunate i sebične osobe. Postoje velike i realne šanse da se Jarac obogati u kasnijim godinama života, i to sve zahvaljujući svojem daru za prepoznavanje pravih prilika za ulaganje novaca, čime se jedino on, od svih znakova, može pohvaliti. Izuzetno im je razvijen osjećaj za vrijeme i to ih čini velikim organizatorima, a i njihova strpljivost ovdje dobiva svoju težinu. Oni znaju odabrati mjesto i vrijeme, mnogo bolje od ostalih znakova, i dok je god na vidiku profesionalni uspjeh i materijalno blagostanje, Jarac će se toliko dugo i strpljivo penjati sve dok ga ne dotakne. Ono o čemu osobe rodjene u ovom znaku najviše brinu jeste sigurnost i briga za budućnost, kako svoju, tako i svojih ukućana, i to ga čini popriličnim materijalistom. U pravilu su skromni i žive prilično asketski. Čak i kada imaju dovoljno novaca za sve svoje užitke, oni se ne razbacuju. No, ispod te naizgled racionalnosti, rezerviranosti pa i hladnoće kriju se ljudi koji su u najčešćem slučaju vrlo usamljeni, poprilično neshvaćeni u sredini u kojoj žive i veoma dobri, plem,eniti i samilosni, u što se možete i sami uvjeriti ako dobro upoznate jednog Jarca.
Muškarac Jarac je veliki radnik, dobar organizato, pažliv roditelj, vrijedan i pošten direktor ili šef, ali još bolji radnik koji neće nikada tražiti više od onoga što zavrijedi, jer je uvijek vrlo dobro svjestan svojih sposobnosti i kvaliteta. U društvu koje poznaje zna biti duhovit i dosjetljiv, a odgovaraju mu zanimanja informatičara, ali biologa, vprirodnjaka, ekologa, političara, profesora na visokim školama i slično.
Za razliku od muškarca žena Jarac je konzervativna, praktična, kreativna, autoritativna. Loša joj je osobina što vrlo često guši partnerov autoritet i ličnost. Izuzetno je vješta u skrivanju svoje prave ličnosti. S godinama se žena Jarac smekša i dobije crtu brižne majke i roditeljice koja vodi računa o svom potomstvu, ali ostaje hladna i nedodirljiva, barem prema nepoznatim ljudima. Boje Jarca su sve sive nijanse, kao i crna i smeđa, sve u boji zemlje.

ŽIVOT U 2015.: Pusti brigu na veselje - tokom 2015. godine osobe rođene u horoskopskom znaku Jarac bit će na vrhuncu kreativnosti i nadahnuća te izrazitog materijalnog i financijskog napretka i poboljšanja svojih navika koje pozitivno utjeću na životne želje i planove. Veliki naglasak tokom čitave godine bit će na Vaš posao iako biste svakako morali znati da vješto harmonizirate odnose između poslovne karijere i privatnog života. Bilo bi poželjno da manje uživate u trenutačnim, kratkotrajnim zadovoljštinama, te da umjesto toga realnije sagledavate širu predstavu svojih životnih potreba. Kao temelj tih saznanja napravite važne poteze koji će Vam uvelike koristiti u poslu i životu. Morat ćete na vrijeme započinjati poslovne obaveze pošto će situacija na radnom mjestu biti intezivna i veoma zahtjevna. Ipak, sve će Vam polaziti za rukom!

KARIJERA I POSAO: Godin 2015. donijet ce Vam mnoga zadovoljstva. Vaša kreativnost i tradicionalna usredotočenost i napor uložen u obavljanju poslovnih aktivnosti urodit će punik plodom krajem 2015. godine. Nadolazeće vrijeme donijet će vam nove poslovne prilike i izazove koje ćete prihvatiti te početkom 2016. godine od njih značajno profitirati. Iako ste timski igrač te se dosta oslanjate na poslovne kolege, pametnije za Vas bit će da poslušate sebe i svoj "unutarnji glas" i oslonite se na sopstvene kreativne i autorske mogucnosti koje bi Vam mogle značajno da utiču na uspješnu karijeru. Istovremeno, kada je u pitanju timski radi i dalje djelujte ozbiljno i samouvjereno.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT:  U emotivnom smislu bit ćete zadovoljni. Ova 2015. godina - što se tiče odnosa sa partnerom i ljubavnim odnosima - biće mirna i opuštajuća. Neće biti nikakvih nesporazuma, svađa i napetosti između Vas i osobe koju volite, a problemi koji su Vas mučili u 2014. godini napokon će nestat sami od sebe. Unatoč Vašoj strpljivosti i rezerviranoj naravi, znat ćete iskazati vlastite osjećaje onom koga volite i on će to znati cijeniti. Slobodnim Jarcima će se ukazati prilika da u drugoj polovini 2015. godine upoznaju zanimljivu osobu s kojom bi mogli ući u zajednički život.

NOVAC: Astrolozi smatraju da će - zahvaljujući blagonaklonosti planete Jupitera – 2015. će godina za osobe rođene u horoskopskom znaku Jarac biti veoma uspješna iz razloga što će im se pružiti mnoštvo prilika za popravak svog financijskog stanja. Zbog toga, bilo bi dobro da izbjegavate kupovinu nepotrebnih stvari te umjesto toga počnite štedjeti. Sukladno Vašem dobrom financijskom stanju, ove ćete godine moći riješavati probleme i nagomilane dugove iz prošlosti, a moći ćete i uštjedeti za “crne dane”. Sve skupa, u ovoj godini pružat će Vam se prilike da dobro zaradite!
ZDRAVLJE I VITALNOST: Iako niste skloni mnogo voditi racuna o svom zdravlju, tokom 2015. godine bit ćete veoma energični i odličnog zdravstvenog stanja. No, kako biste izbjegli moguće zdravstvene tegobe preporučujemo uvođenje balasnirane dijete, te aktivno bavljenje fizičkim vježbama, šetnjama ili vožnjom bicikla. Izbjegavajte masnu i začinjenu hranu te tako izbjegnite eventualne probavne probleme. Sredinom godine ući ćete u pasivno fizičko razdoblje čiji je glavni uzrok sjedenje na poslu, što znači da ćete se morati dodatno rekreirati. Započmite bavljenje sportom te izbjegnite eventualne psihofizičke probleme.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Nećete moći dugo izdržati zajedno, no kad budete odvojeni, osjećat ćete veliku prazninu. Oboje ćete biti ljubomorni i posesivni, a pojavit će se i problemi za koje ste mislili da su zauvijek pokopani. I karijera će biti prepreka skladnom suživotu.
BIK: Svojom mirnoćom i pozitivnim stavom pomoći će vam da stabilizirate emocije i okrenete se budućnosti. U svakom trenutku znat ćete što ožete očekivati i zbog toga ćete se osjećati sigurnije. I jedan i drugi izbjegavat ćete rizik i drastične promjene.
BLIZANCI: Ljubavna veza između vas dvoje bit će teško ostvariva, ali ne i nemoguća. Blizanac će biti nestašan i prevrtljiv, rado će flertovati s drugima i lako sklapati poznanstva - za razliku od vas koji ćete prema većini biti suzdržani i nepovjerljivi.
RAK: U jednom trenutku bit ćete bliski, a već u drugom daleki i namrgođeni. Rak neće biti uvijek otvoren u izražavanju osjećaja i naklonosti, dok ćete vi često tražiti iglu u plastu sijena. Ne komplicirajte situacije koje bi se mogle dobro razvijati.
LAV: Neki nemir uvući će se u vas ljubavni odnos. Strah od monotonije nagnat će Lava da potraži malo uzbuđenja u solo izlascima ili putovanjima s prijateljima. U određenoj mjeri to ćete mu tolerirati, no osjetite li da je prešao granicu - bit će dramatično.
DJEVICA: Očekuje vas godina uzbuđenja i uzburkanih strasti, ali i velikog duhovnog i mentalnog razumijevanja. Okupirat će vas zajedničko rješavanje egzistencijalnih pitanja, a opustiti putovanja, izleti u prirodu, vrtlarstvo i ubiranje plodova zemlje.
VAGA: Pred vama je krizna godina. Nemojte misliti da ćete profitirati budete li se ponašali kao da vam nije stalo. Ako doživite razočaranje, teško ćete oprostiti partneru i dati mu drugu šansu, iako će vam srce govoriti da trebate iscrpiti sve mogućnosti.
ŠKORPION: Iz mjeseca u mjesec vaša će veza biti sve stabilnija. Napokon ćete jasno pokazati što želite, a oboje ćete biti prilagodljiviji i spremni na male ustupke. Upoznate li se u drugoj polovini godine, brzo ćete shvatiti da ste stvoreni jedno za drugo.
STRIJELAC: Ovaj će partner u vašu svakodnevnicu unositi dašak vedrine i bezbrižnosti. Svojim će optimizmom odagnati vaše strahove i sumnje ili će ih barem svesti na razumnu mjeru. Na početku godine pazite da vam se obitelj previše ne petlja u odnos.
JARAC: Odbijat ćete njegovo udvaranje i nećete pokazivati naklonost. Možda ćete se i upustiti u površan odnos, ali ubrzo biste mogli ustanoviti da on ipak nije vaš tip idealnog partnera. Ako ste u braku, doći će do pomanjkanja ljubavi i nježnih dodira.
VODENJAK: Svakodnevna komunikacija će vam biti važnija od seksa i tjelesne privlačnosti. Sviđat će vam se Vodenjakov smisao za humor, a ono što bi vam inače smetalo, nećete ni primjećivati. U drugoj polovini 2013. godine planove bi vam mogao pokvariti bivši partner.
RIBE: Ljubavni život postaje sve uzbudljiviji, ponovno ćete osjetiti veliku strast i potrebu da se što više zajedno. Uspijete li se malo opustiti, i intuitivno ćete se moći dobro sporazumjeti. Rado ćete se družiti s prijateljima i ugošćavati drage ljude.

HOROSKOP 2015: VODENJAK
Gotovo sve osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjak pamtit će 2015. godinu po velikom pritisku na svim životnim poljima, ali će uspjeti odoliti negativnim tendencijama.



Vladajuća planeta: Uran, Saturn
Element: Zrak
Kvalitet: stalan
Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: akvamarin
Kovina: titan, olovo, aluminij
Cvijeće: orhideja, zanovijet
Drveće: vočke općenito
Bilje i začini: s oštrim i neobicnim mirisom
Hrana: namirnice koje se dobro mogu duboko smrznuti, konzervirana hrana, sušeno voće
Životinje: velike ptice koje mogu dugo letjeti
Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost
Ne voli: društvene norme, formalizam, nepravde, snobizam
Ključne riječi: nezavisnost, humanost, individualnost, sloboda, miroljubivost, pravda, originalnost, odvažnost, ekscentričnost, druželjubivost, prijateljstvo, nemar, hirovitost, znatiželja, nepraktičnost, neobuzdanost...

OPĆE NAPOMENE: AVodenjak je jedanaesti znak zodijaka zadužen za međuljudske odnose i prijateljstva. Po prirodi je fiksan, muški, zračan, spiritualan i intelektualan. Iako je ovo astrolozima jedan od najmilijih znakova, u Vodenjaku ćete se često prevariti, već na samom startu. Čim ga upoznate, već će Vas omamiti svojim neodoljivim šarmom i smislom za humor. Oni se nikada ne prestaju smijati i nikada se ne prepuštaju apatiji, jedino pod uvjetom da su stvarno povrijeđeni od strane voljene osobe. To ih može učiniti potištenim I neraspoloženim. Vodenjaci su osobe izuzetno brzih refleksa, sa vrlo razvijenom komunikacijom i često ćete ih naći kao pregovarače u nekim političkim pregovorima, ali ih je jednako tako moguće pronaći među svećenstvom kao propovjednike ili čak svece.
Vodenjakom vlada planeta Uran, koja se smatra planetom intelekta i svekolikog napretka, pa su te osobe rođene da budu voditelji i inicijatori. Ma gdje god se zatekli i kakva god im uloga bila dodijeljena, oni će uvijek biti u vodstvu Ii prije svih ostalih.
Astrolozi smatraju da je sa Vodenjacima najljepše biti prijatelj. Oni su odani, vrlo iskreni i pravi prijatelji, koji Vam neće nikada okrenuti leđa, pa ni u slučaju da Vam oni sami ne mogu pomoći, tada će Vam naći nekoga da to napravi umjesto njih, jer oni prijatelja imaju po cijelom svijetu.
Vodenjaci su vrlo metodični i svojeglavi, odnosno samoinicijativni po prirodi. Obično gotovo nikada ne slušaju druge ljude, već uvijek rade sve po svojem, što će im i ne samo jednom donijeti nesreću i gubitak, ali i dalje će ići svojim neutabanim putovima i stazama. To su ujedno i vrlo nekonvencionalne osobe, plemeniti, korektni i pošteni, humani, često vegetarijanci (vjerojatno su vegetarijanstvo oni i izmislili), i nadasve vrlo altruistični prema svima koji ih okružuju. Potrebno im je da se mnogo kreću, da nemaju okova u brakovima ili vezama, da ih se ne ograničava u kretanju kroz prostor, no ako pronađu nekoga tko im sve to daje postaju vrlo nježni i pouzdani partneri svojim ljubavnicima. U životu i u odnosima prvenstveno traže moralnost, integritet, i vrlo visoke principe kod druge osobe, ali nažalost to teško pronalaze, pa mnogi među njima ostaju cijeli život usamljeni.
Muškarac Vodenjak je moralna vertikala i voditelj porodičnih aktivnosti i zaštitnik obitelji, spreman sve podrediti potrebama i užicima svoje voljene osobe, pogotovo ako se osjeća sigurno i zaštićeno kada je u svojem domu. Stalno je u potrazi za nekim novim uzbuđenjima i iskušenjima u životu što ga nerijetko čini mističnom i transcendentalnom osobom, pa ga je teško držati u svojoj blizini, što Vam ni ne preporučujemo, jer ćete ga brzo izgubiti na taj način.
Žena je slična muškarcu: slobodna i emancipirana sa muškarcem kojeg voli, osebujan suradnik u poslu, stvorena za društveni život, pomalo snob, ali zbog vlastitog zadovoljstva i to joj ne smijete zamjeriti. Boje Vodenjaka su tirkizne, sve nijanse zelene, i plava.

ŽIVOT U 2015: Gotovo sve osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjak pamtit će 2015. godinu po velikom pritisku na svim životnim poljima, ali će uspjeti odoliti negativnim tendencijama. Zbog toga će Vodenjaci biti primorani da daju doslovno sve od sebe kako bi savladali navedene okolnosti i proživjeli godinu bez većih poteškoća i trauma. Osobite je važnosti da poslušaju svoju intuiciju te postupaju u skladu s njom. Astrolozi smatraju da ćete morati iskazati veliku samodisciplinu i samouvjerenost, a nadolazeće nove prilike, predvidjeti i sagledati iz više uglova. U prošlosti započeti, a nedovršeni poslovi ove će Vam godine doći na naplatu. Utjecaj planete Jupiter potaknut će Vas da pokušate ostvariti ambicije u životu, a uz pomoć planete Saturna otkrit ćete vlastite kraetivne mogućnosti i do sada primirene talente. Ove ćete se godine dosta družiti i socijalno uzdizati, mada su krajem 2015. godine izgledna kratkotrajna razdoblja samoće i izoliranosti.

KARIJERA I POSAO:  Poprilično burna godina. Na poslovnome planu Vodenjaci će biti maksimalno eksponirani te će iz tog sakupiti neka vrijedna životna iskustva. Čekat će Vas ogromni obim posla te ćete trebati uložiti maksimalni trud i napor kako biste razriješili i ispunili sve poslovne obaveze. Naročito stresno razdoblje po Vas započet će krajem godine, a najbolje Vam je da tokom ljeta iskoristite puni potencijal vlastitog talenta kako biste razriješili sve probleme i nedoumice i ušli u mirniji vremenski period. Astrolozi smatraju da je od presudne je važnosti da ostanete mirni i staloženi te da ne paničarite. I uspjeh i neuspje, i dobro i loše - sve ovisi o Vama!

LJUBAV  I OBITELJSKI ŽIVOT:  Moglo bi se reći da će tokom čitave 2015. godine ljubavna situacija kod Vodenjaka biti mirna i stabilna, uz moguće kratkotrajne nesuglasice s partnerom krajem godine. Značajnu ulogu i utjecaj na Vašu emocijonalnu vezu imat će bliske osobe i prijatelji koji će vam savjetima pomoći u savladavanju emocijonalnih barijera koje vas muče već duže vrijeme. Vodenjaci će morati poraditi na boljoj komunikaciji sa voljenom osobom o kojoj će ovisiti daljnji tijek Vaše veze. Slobodni Vodenjaci bit će pomalo kruti i zatvoreni pa će sa poteškoćama komunicirati sa eventualnim budućim partnerom.

NOVAC: Ono što Vam je veoma bitno u životu - financijska situacija - tokom 2015. godine bit će poprilično stabilna i pod Vašom kontrolom. Ipak, izbjegavajte i ograničite kupovinu nepotrebnih stvari kojima ste skloni, te na taj način dodatno stabilizirajte novčana izdavanja. Sredinom godine – tokom juna/lipnja, jula/srpnja i augusta/kolovota – može Vam se dogoditi da dođete u u situaciju da ćete biti primorani potrošiti neplanirana financijska sredstva, a krajem godine moguća su nova novčana izdavanja u svezi kupovine nekretnina.

ZDRAVLJE I VITALNOST:  Astrolozi smatraju da će Vam utjecaj planeta omogućit da tokom cijele 2015. godine budete u punoj formi i izvrsnog zdravstvenog stanja. Ukoliko ste nekim slučajem skloni nekim porocima savjetujemo Vam da ih obavezno smanjite ili izbjegavate kako Vam ne bi narušili imunološki sustav, u konačnici zdravlje. Poboljšajte psihofizičko stanje uvođenjem dijete i redovnih tfizičkih vježbi, pješaćenja i treninga.

ODNOSI S DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN Izvrsno će razumjeti vaša raspoloženja, čitat će vaše misli s lakoćom i reagirati brže nego što možete zamisliti. Zbog toga ćete uživati u njegovom društvu, odlično surađivati i iskreno razgovarati. Ako ste u vezi bit će vam nezamjenjiva podrška!
BIK U njegovom društvu ćete boraviti samo ako morate surađivati ili vas vežu obiteljski odnosi. Teško ćete tolerirati njegovu tvrdoglavost, lako ćete se sukobljavati i često mu se suprotstavljati. Ne otežavajte vaš odnos, pokušajte biti razumni.
BLIZANCI Jednostavan i zabavan Blizanca može vas privući ako ste u potrazi za ljubavnim partnerom. Prevladate li poteškoće koje će se pojaviti u ljetnim mjesecima, moći ćete reći da je vaš odnos nesalomiv, a vaša ljubav trajna. Moguće je i iskreno prijateljstvo!
RAK Nepredvidiv i preosjetljiv Rak sada vas može ugodno iznenaditi. Način na koji on doživljava i objašnjava stvari dotaknut će vas i zainteresirati. Ipak, njegovu naklonost nemojte protumačiti kao zaljubljenost i zavođenje, osobito ako je u vezi ili braku.
LAV Vaš odnos je buran i u ovoj će godini proći kroz mnoga iskušenja. I vi i on imate poteškoće u poslu, nemate dovoljno strpljenja niti vremena, pa su moguće česte svađe. Usprkos tome, osjećaji se neće promijeniti, ali će se smanjiti povjerenje između vas.
DJEVICA S Djevicom možete lako razgovarati, brzo otkriti zajedničke teme i zbližiti se, ali samo kao prijatelji. Upoznate li se kroz posao odlično ćete surađivati i sasvim sigurno vaš odnos pretvoriti u prijateljstvo. Zajednički projekti donijet će dobre zarade!
VAGA Lako će vas šarmirati, nasmijavati i zavoditi. Sve dok ne upoznate njenu neodlučnost i nesigurnost djelovat će vam kao savršen partner. Razočarenja u vašem odnosu moguća su u drugoj polovini godine upravo kada će vaša očekivanja postajati sve veća.
ŠKORPION Odnos između vas je naporan i  nepredvidiv. Potrebno vam je puno strpljenja i takta da s Škorpionom pronađete zajednički jezik. Dodatnu težinu ćete osjećati ako vam je on nadređeni jer ćete se jako teško prilagođavati njegovim odlukama.
STRIJELAC Sa Strijelcem možete doživjeti mnoge ugodne i romantične trenutke. Zaljubite li se tijekom proljeća bit ćete zaneseni i jako sretni. Kada otkrijete da je nepouzdan, vaše će se oduševljenje smanjiti i postat ćete manje iskreni prema njemu.
JARAC Teško ćete se opustiti u njegovom društvu i biti spontani. Djelovat će vam nedostupno i zatvoreno ili previše kruto. Ako zadobijete njegovo povjerenje Štitit će vas ili će vam pomoći u poslu. Ne procjenjujte ga dok ga dobro ne upoznate!
VODENJAK Usponi i padovi u vašem odnosu mogu pomoći zbližavanju, ali vas i potpuno razdvojiti. U dobrim trenucima bit ćete jako ushićeni, a u onim neugodnim možete biti jako povrijeđeni. Ako između vas ima iskrene ljubavi, savladat ćete sve prepreke i pronaći sreću.
RIBE Riba će vas doživjeti kao neozbiljnu i površnu osobu, nećete joj biti zanimljivi u prvom susretu. Ako vas okolnosti zbliže, ako radite zajedno ili se često susrećete u istom društvu vaš odnos može napredovati do iskrenog i zabavnog prijateljstva.

HOROSKOP 2015: RIBE
Astrolozi smatraju da će 2015. godina za sve osobe rođene u horoskopskom znaku Ribe biti veoma intenzivna po pitanju profesionalnih obaveza što će usloviti da će Ribe tokom 2015. godine biti veoma dinamične, ubrzane, agresivne ali i srčane.



Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter
Element: Voda
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: ljubičasta, srebrna, njezna more-zelena
Dragi kamen: mjesečev kamen ili hematit
Kovina: titanij ili kositra, bronza, lim
Cvijeće: lopoč
Drveće: vrba, smokva, sve drveće koje raste uz vodu
Bilje i začini: cikorija, lipa, mahovina
Hrana: krastavac, bundeva, repa, salata, dinja
Životinje: sisavci koji vole vodu, sve vrste riba
Voli: prirodu, umjetnost, romantiku, vodu
Ne voli: nasilje, hladnoću, disciplinu, oružje
Ključne riječi: nejasno, dojmljivo, maštovito, sklad,  intuitivno, nesebičnost, osjećajnost, romantika, nježnost, pažljivost, nadahnuće, dubina, požrtvovanost, kolebljivost, neurednost, mazohizam, izgubljenost        

OPĆE NAPOMENE: Ribe su dvanaesti, posljednji znak zodijaka koji vlada poljem tajnih odaja u čovjeku, našim unutrašnjim strahovima i duševnim raspoloženjima. To je negativan, ženski znak, vodeni po prirodi i promjenljive kvalitete.
Astrolozi su već odavno utvrdili njedno pravilo koje vlada medju horoskopskim znakovima - ako je Ovan početak svega, sa Ribama se sve završava. One su posljednje poglavlje zvjezdanog svoda, one zatvaraju krug života sa smrću, uskrsnućem i novom inkarnacijom, pa stoga i simboliziraju znak koji najavljuje reinkarnaciju i novou rođenje. Kao i svi ostali vodeni znakovi (Rak i Škorpion), Ribe imaju izrazitu mogućnost spoznavanja ljudske psihe i imaju velike mogućnosti da su od rođenja ili da postanu vidovite ako se dovoljno potrudi da otvore svoju dušu, upravo za sve ono što se smatra onostranim.
Ribama vlada Neptun, planet mistike, iluzije i misterije, te ih odmalena daruje lukavost i romantičnost na svim poljima. Nerjetko ćete Ribe vidjeti tužne i melankolične. To je zato što su sklone vezivanju za krive osobe, pa često pate od toga da su nevoljene i nedovoljno shvaćene, pa taman da to i nije istina, oni se takvima vide. Drevni astrolozi su smatrali da je osobama rodjenim u znaku Riba realnost pomalo iskrivljena, Vide samo ono što oni žele vidjeti, a ne ono što jest istina, ali unatoč svemu većina Riba nije žrtva ni rob sopstvenog ega.
Upravo zbog te svoje izuzetne osjetljivosti i nesigurnosti u sebe i u svijet oko sebe, Ribe su često uživaoci u alkoholu, bježeći na taj način od realnosti grubog svijeta u kojem žive. Njihova hipersenzitivnost često ih dovodi do poslova vezanih za psihijatrijsku djelatnost. Naći ćete ih i kao muzičare, dječje psihologe, pedijatre, pjesnike, pisce i nautičare. Najčešće su to vrlo kreativne osobe, maštovite do neslućenih visina, iako pomalo loše u koncentraciji na posao koji obavljaju, pa im najčešće treba mnogo prostora za manevar kada je to u pitanju.
Ukoloiko prevagne utjecaj planete Neptuna na njega, muškarac Riba je preosjetljive prirode, najčepće krhak i nježan, kako izvana tako i iznutra. Ako je Riba krupna tada je pod zaštitom planete Jupitera i u starosti će imati mogućih problema sa nogama i venama. Ribe su – što I nečudi - strašno vezani za vodu i za sve sportove vezane uz vodu i ronjenje, ali često su i planinari, alpinisti i speleolozi. Skloni su porocima, najčešće uzimanju tableta i narkotika.
Žena Riba je stvorena za ljubav i uživanje u njoj. To je prava žena koju muškarci rado primaju u svoje društvo i u svoj život. Ženstvena je, senzibilna, požrtvovna za svoju djecu, vrlo nježna i plačljiva. Voli udoban život. Od svojeg će doma često napraviti besprijekorno čisto i ugodno mjesto za život, urediti ga na moderan, ali opet starinski način. Boje Ribe su: plava i ljubičasta, te zelena.

ŽIVOT U 2015.: Ova godina će za sve osobe rođene u horoskopskom znaku Ribe biti veoma intenzivna po pitanju profesionalnih obaveza što će usloviti da će Ribe tokom 2015. godine biti veoma dinamične, ubrzane, agresivne ali i srčane. Ribe će morati početi rješavati stvari na konstruktivan način, a svako odugovlačenje izvršavanja obaveza može se odrazit na njihov život. Također, Ribe će 2015. godine uvelike napredovati na poslovnom planu ukoliko uspiju normalizirati vlastite emocije, odnosno smiriti svoju narav. Krajem godine – posljednjih mjeseci 2015. - savjetujemo da ozbiljno porazgovarate s partnerom te zajedničkim snagama pronađete rješenja na neke davno načete probleme koji nagrizaju vaše medjusobne odnose I mogli bi krenuti neželjenim tokom.
KARIJERA I POSAO: Ova će godina biti u znaku timskog rada te će Ribe uz pomoć poslovnih suradnika uspijeti odraditi sve poslovne obaveze. Ukoliko radite u uslužnim djelatnostima savjetujemo Vam da se oboružate strpljivošću i tolerantnošću, jer bi Vam se to kasnije moglo višestruko isplatiti. Bez obzira na veliki stres s kojim ćete se – s vremena na vrijeme - suočavati tokom 2015. godinu, planete će Vam biti naklonjeni. Ukoliko niste zadovoljni poslovnom situacijom, savjetujemo da ove godine nipošto ne mjenjate poslovno okruženje.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Astrolozi smatraju da će ljubavna situacija za Ribe u emocijalnoj vezi biti ina vrhuncu tokom čitave 2015. godine. Imat ćete odličnu komunikaciju sa partnerom kojem ćete moći izraziti sve svoje osjećaje, želje, nadanja i strahove. Ribe u nerazjašnjenom emotivnom statusu, ove će godine moći racijonalno odabrati najpovoljnije rješenje za sebe i izabrati put koji bi im mogao nanijeti najmanje boli. Za slobodne Ribe ova je godina jako povoljna za pronalazak idealnog partnera. Naročito povoljno razdoblje odnosi se na kraj 2015. godine kada ćete samouvjereno krenuti u novi emotivni odnos.

NOVAC: Moglo bi se dogoditi da tokom 2015. godine situacija sa vašim financijama bude nestabilna. Sa jedne ćete strane iskorištavati prilike za dodatnu zaradu dok ćete sa druge strane neracionalno trošiti postojeća financijska sredstva. Planete Vam nisu pretjerano naklonjene kada su u pitanju iznenadne i nepredvidjene zarade, ali sredinom godine, tokom ljeta, moguć je ipak iznenadani dobitak na igrama na sreću. Morat ćete donositi mudre odluke te ograničiti trošenje novca na nepotrebne stvari. Imajte samopouzdanja i vjerujte u sebe jer je to jedini način da razriješite probleme koji Vas muče

ZDRAVLJE:  Za razliku od 2014. godine koja je za Ribe bila dosta problematična i depresivna, u 2015. godini očekuje Vas pozitvna zdravstvena situacija. Morat ćete više poraditi na obavljanju fizičkih aktivnosti te bavljenju sportom ili redovnim džogingom, čime ćete moći poboljšati vlastito psihofizičko stanje. Spavajte dovoljno, vježbajte redovito te uvedite uravnoteženu dijetu jer će Vam navedeni procesi i radnje omogućiti nesmetano obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Izbjegavajte brzu prehranu te prebacite se na organsku hranu i namirnice. Krajem 2015. godine Vas očekuje.


ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA

BIK: Odlična godina za vaš odnos, zato budite aktivni i iskoristite prilike koje će vam omogućiti da produbite bliskost, a ljubav koju osjećate živite što potpunije i intenzivnije. Odgovarat će vam njegova stabilnost.
BLIZANCI Teže ćete pronalaziti kompromise, a svatko bi mogao vući na svoju stranu. Moguće je da vas neka zbivanja dodatno razdvoje. Eventualni prekid ljubavi s voljenom osobom nikako neće biti konačan. Ljeto bi moglo donijeti nastavak priče.
RAK Bit ćete izvrstan par. Sjajno ćete se nadopunjavati, voljet ćete slične stvari i često se sporazumijevati bez mnogo riječi. On će biti jednako romantičan i osjećajan kao i vi. Ako ste sami, možda upravo jed Rak osvoji vaše srce.
LAV Tokom cijele 2013. godine imat ćete veliki utjecaj na njega, ali vam on to neće nikako željeti priznati jer bi se time morao nečega odreći, a na to neće biti spreman. Okolnosti će se promijeniti u vašu korist tijekom druge polovine godine.
DJEVICA Njezina racionalnost i potreba da svaku stvar stavi na svoje mjesto, vama kao osobi od osjećaja koji u sebi nosi kreativni nered, neće biti shvatljiva. No, uz malo truda uspjet ćete pronaći pravi način.
VAGA Veza s osobom ovog znaka mogla bi biti dovoljno komplicirana, da će vam u jednom trenu naprosto postati preveliki zalogaj, s kojim nećete znati što činiti. Lako je moguće da odlučite krenuti dalje.
ŠKORPION Pozitivni planetarni utjecaji omogućuju vam da napredujete kao par, no hoćete li iskoristiti prilike koje će vas u tome poticati, ovisit će o vašim odlukama. Zajedno ćete biti jači i djelotvorniji.
STRIJELAC Zbivanja će se otrgnuti vašoj i partnerovoj kontroli. Premalo pažnje polagat ćete na vaš odnos, a previše se baviti nekim vanjskim i nebitnim pitanjima. To bi vas moglo udaljiti jedno od drugoga. Poduzmite nešto da se to ne dogodi!
JARAC Vi ćete njemu ucijepiti osjećajnost, odnosno pomoći mu da shvati važnost srca, dok će on biti onaj toliko dobrodošao uteg koji će vas 'spuštati na zemlju' i pomoći vam da ostvarite svoje ideje i planove.
VODENJAK I ove godine bićete skladan par, naravno pod uvjetom da vam je stalo do odnosa i da u njega ulažete sebe. Vaš partner bi u drugoj polovini godine mogao biti više posvećen poslu, budite mu podrška.
RIBE Neptun vas može vinuti u osjećajne visine, ali i grubo prizemljiti pokojim razočaranjem, kada se razmaknu zavjese iluzija. Volite se nježno i toplo, ali ne zaboravite na važnost intelektualnog razumijevanja.

No comments:

Post a Comment