Sunday, April 21, 2013

Horoskop za Maj 2013


OVAN (21.3. - 22.4.)
Posao- Mars, vladalac vašeg znaka u Biku nije baš u sjajnoj poziciji ako ste mislili da proširujete poslove.Pomračenje Sunca 10. maja takođe u astrološkoj kući posla i novca može doneti primamljivu ponudu iza koje se nešto „krije“ ili ćete biti sumnjičavai s razlogom. Bilo bi dobro pre nego što date bilo kakav odgovor da dobro proučite sve okolnosti pod kojima biste radili posao koji vam se nudi. Sportisti i naučnici treba da se maksimalno posvete ostvarenju svojih ambicija kao i oni koji imaju svoje firme.Direktan hod Jupitera, planete koja donosi mogućnost proširenja posla sa strancima ide vam u prilog.Posle 10. maja kada Venera koja vlada vašim astrološkim poljem novca bude ušla u komunikativne Blizance, bićete veoma sposobni da pregovarate, sklapate nove poslove, moguće negde na putu u inostranstvu.U toku prve Mesečeve četvrti 18. maja jedan Lav, Rak ili Vaga mogu vam dati ponudu koja se ne odbija.Saradnja sa Škorpijom može biti prilično stresna, naročito ako imate neke neraščišćene račune koji vam mogu u finansijskom pogledu predstavljati problem. Uz malo napora i to ćete regulisati na način na koji to vama najviše odgovara.

Ljubav- Jedan od interesantnijih perioda naročito ako vam se dopada neko koga viđate preko posla ili se radi o osobi koja je slične struke vašoj. Partner će biti veoma predusretljiv u svakom pogledu osim ako se radi o Ovnu, dugo ste u vezi a imate često rasprave po pitanju novca. Jedan Jarac i Škorpija mogu se umešati u vašu vezu i čak i ako imaju najbolje namere, bilo bi bolje da bez posrednika rešavate svoje probleme.Mesečeve četvrti idu vam u prilog ako vam se dopadaju vatreni i vazdušni znaci ali nećete moći da odolite šarmu ni nekog Bika koji će, naročito ako ste angažovani na istom projektu ili često zajedno putujete pokušati da vas na svaki način zavede ili vam da na znanje koliko mu je stalo do vas. Na vaš šarm ne ostaju ravnodušni ni Vodolija ni Strelac a ukoliko u okviru posla nosite bilo kakvu uniformu na radu, moguće je da će vam se udvarati i Ribe. U vreme pomračenja Sunca, iznenadni flert sa nekim Lavom negde na nekom mestu za rekreaciju ili u toku rešavanja važnih finansijskih pitanja, poznanstvo u banci, u toku šopinga ili negde na kraćem putu, bilo u zemlji ili inostranstvu.U toku poslednje Mesečeve četvrti 2. maja slobodni Ovnovi mogu biti u prilici da se upoznaju sa Rakom, Vodolijom ili nekim Bikom negde na koncertu ili ne nekom većem skupu.

Zdravlje – Promenite režim ishrane.





BIK (21.4.- 21.5)



Posao-  Tranzit Sunca preko vašeg znaka donosi vam mnogo novih mogućnosti, utoliko pre jer je u vašem znaku i vaš vladalac, Venera, planeta koja donosi profit i mogućnost proširenja poslova u čemu vam pomaže i direktan hod Jupitera, planete blagostanja preko Blizanaca.Ne bi trebalo da oklevate tokom perioda Mesečevih mena jer vam gotovo sve idu u prilog osim mladog Mesea 10.maja kada će u vašem znaku biti pomračenje Sunca što može doneti probleme onima koji se bave privatnim biznisom, bilo da neće biti u sanju da izvrše svoje zakonski preuzete obaveze u vezi sa plaćanjem ili neće moći da ispoštuju rokove.Već 25.aprila u vreme punog Meseca u Škorpiji imaćete priliku da se dogovorite sa predstavnikom ovog znaka oko nekog veoma važnog posla koji bi mogao da vam donese dobre prihode na duži rok.Tokom poslednje Mesečeve četvrti 2. maja neko ko ima veze sa marketingom ili medijima ponudiće vam prilično dobre uslove za proširenje poslova. Ako ste mladi, možete naći u to vreme honorarni posao. U vreme prve Mesečeve četvri 18. maja takođe ćete biti u prilici da nađete odgovarajući posao i to posredstvom osoba koje su prisutne u javnosti, moguće da se radi o  umetnicima. Poslovi u vezi sa modom, nakitom, tzv. ženskim proizvodima  ma kog pola da ste donosi profit, kao i poslovi u domenu nekretnina.



Ljubav- Za većinu predstavnika vašeg znaka veoma romantičan period mada slab Mars, planta erotike u vašem znaku može doneti i oklevanje i nedovoljnu angažovanost na ljubavnom planu. Bićete neko ko čeka da mu ona druga strana priđe, naročito će muškarci biti prilično pasivni ali verovatno i veoma zanosni dok će dame Bikoi biti nešto aktivnije i spremne ne samo da se angažuju na ljubavnom planu nego i da pomognu partneru da reši neke praktične probleme, moguće u vezi sa finansijama. U vreme punog Meseca 25.aprila moguć je susret sa nekim ko je na vas oduvek imao veliki uticaj i prema kome niste ni malo ravnodušni. Bikovi koji su duže u vezi mogu u to veme dobiti bračnu ponudu ili mogu upoznati nekog ko će im potencijalno na duži rok biti sasvim odgovarajući partner. Ako ste na bilo koji način prisutani u javnosti u vreme poslednje Mesečeve četvrti 2. maja možete očekivati da vam se udvara umetnik, posebno muzičar ili neko ko ima reputaciju „opasnost“ zavodnika tj. zavodnice i ko je imao više dugih vanbračnih veza ili brakova.Ulazak Merkura u Blizance 15. maja i Venere 10.maja donosi mnogobrojna poznanstva preko posla sa osoboama koje vam se otvoreno dive kako zbog profesionalnih uspeha tako i zbog ličnog šarma i magnetizma.



Zdravlje – Mogući problemi s grlom.

                                                                                               





BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Posao- U vreme kada Sunce prelazi preko znaka Bika uglavnom ste skloni iscrpljvanju, velikom i napornom radu ali ove godine ćete mnogo mudrije organizovati svoj život. Bićete spemni da se maksimalno posvetite onim poslovima koji su najbolje plaćeni a potrebno je za njim najmanje rada. Tranzit Marsa preko znaka Bika vas čini prividno lenjim u stvari vi ćete na mudar način ispitivati tržište, nećete želeti da se javno producirate nigde niti da dajete na znanje kakvi su vam planovi. Posle 11.maja kada i Venera, planeta novca, vladalac vašeg astrološkog polja kreativnosti, mašte i intuicije bude ušla u vaš znak, pokazaćete veću srpemnost da se aktivirate u okviru onih delatnosti koje vas najviše zanimaju i za koji posedujete neki poseban talenat. Veneri će se pridružiti i Mars koji vam daje pojačanu sposobnost za trgovinske transakcije, bićete skloni da polemišete, da se cenjkate a iznad svega, želećete da što više putujete. Obnovićete kontakt sa mnogim saradnicima ali bi trebalo da se u vreme punog Meseca 25.aprila i mladog Meseca 10.maja  pričuvate lažnih prijatelja i dušebrižnika koji će pokušati da sa vama uspostave tešnje odnose što vama može doneti samo nepotrebne probleme. U vreme poslednje i prve Mesečeve četvrti 2. i 18. maja, možete očekivati da dobijete sjajne ponude od strane onih koji su kao i vi, komunikativni, spremni da se uključe u pregovore o novom poslu. Moguć je veliki posao sa strancima.

Ljubav- Vaš ljubavni život će biti veoma intrigrantan za mnoge. Bez obzir koliko imate godina, da li ste slobodni ili u brau, dužoj vezi, o vama će se pričati. Iako Sunce u tranzitu preko dvanaeste astrološke kuće tajni uglavnom donosi potrebu za diskretnošću i želju za zajedničkim putovanjima, odlascima negde na neke romantične destinacije, posle 10. maja ulaskom Venere u vaš znak a naročito ulaskom Merkura posle 16.maja u vaš znak, postajete mnogo pristupačniji i teško će vam biti da se izboirite za svoju privatnost. Tranzit brzih planeta ide vam u prilog iako sve do 16.maja, upravo tranzit Merkura, vašeg vladaoca može doneti prilično nesmotrene poteze, možete sami dati povod  za priče ali ono što vam zaista može stvoriti probleme je tranzit Saturna, Plutona i Urana. Vi ćete želeti jedno, partner ili moguće njegova porodica koja ima na njegva velikog uticaja,drugo. Nećete biti preivše kooperativni iako ćete ostavljati utisak kao da želite da napravite kompromis. Što ste samostalniji, to bolje po vas, u protivnom, zavisićete od onih koji vas na bilo koji način pomažu, naročito finansijski. Slobodni Blizanci će najverovatnije ući u vezu sa nekim ko je stariji od njih i prilično naporan za komunikaciju jer će se raditi o uglednoj, obrazovanoj osobi prilično teške naravi.

Zdravlje – Ostavite duvan.








RAK (22.6.-22.7.)

Posao- Sunce, vladalac vašeg astrološkog polja posla i novca prelazi preko materijalistički naklonjenog Bika koji i te kako dobro zna gde leži novac. Od toga imate i vi koristi zbog čega bi bilo dobro da se držite upravo jednog Bika koji se sjajno razume u biznis i koji će vam pomoći da se snađete u onome što ste započeli ili želite da započnete. Ako Bika ili Vagu smatrate napornim, ne ulazite u preterano velike rasprave oko nečega što vam se ne isplati. Sve do 10. ili najkasnije 16. maja regulišite sva plaćanja, zaostale dugove jer tada morate da počnete da malo i štedite. Svaka vrsta luksuziranja neće biti rado prihvaćena od vaše okoline. Oni koji nisu regulisali zakonom propisane obaveze unazad šest meseci ili čitavih godinu dana, trebalo bi da što pre to učine jer brzi hod Jupitera preko Blizanaca donosi neophodnost da završite jednu fazu u životu koja podrazumeva i čistu finansijsku situaciju.U vreme punog Meseca 25. aprila predstoji vam mogućnost dogovora sa Škorpijom, Ribama ili Jarcem u vezi sa nečim što je u vašem interesu da rešite i postignete dogovor. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 2. maja i poslednje Mesečeve četvrti 18. jula nećete dopustiti nikome da vas provocira po pitanju vaše časti i morala dok u vreme pomračenja Sunca 10. maja treba da se uzdržite od bilo kakvih važnih odluka u vezi sa poslom i novcem.

Ljubav- Ovo bi mogao biti period u kome ćete zajedno sa partnerom moći da pravite planove u vezi sa odlaskom na zajednički put. Tranzit Jupitera preko astrološkog polja tajnih ljubavi koji u direktnom hodu donosi nova poznanstva i mogućnost ostvarenja veze sa nekim ko je možda stranac ili živi u inostranstvu, doneće i egzaltiranost koja će biti pojačana posle 10.naročito posle 16.maja kada će i Merkur i Venera ući u  znak Blizanaca . Ipak, po mnogim pitanjima možete biti nerealni možda i nezadovoljni jer će se tri planete nalaziti se u vašoj dvanaestoj astrološkoj kući tajnih ali i za mnoge nemogućih ljubavi. Teško vam je da priznate da možda morate nešto da žrtvujete za ljubav ili da nastavite da svoj život i dalje držite u što većoj tajnosti.Mnogi predstavnici vašeg znaka mogu se osećate usamljenim ili nedovoljno shvaćenim. Romantična veza sa Škorpijom, Jarcem ili Ribama može značiti i ljubav na daljinu, preko socijajnih mreža, iščekivanje da se nešto značajno dogodi što će vaš život preokrenuti u željenom pravcu, uključujući tu i ljubavni.U vreme pomračenja Sunca 10. maja neko vam se može udvarati koga ste upoznali preko posla ili preko društvenih kontakta. Predložiće vam moguće viđanje u tajnosti što će vam biti dodatni stres jer ćete biti svesni da je veza sa tom osobom puna raznih prepreka i „opasnosti“.

Zdravlje – Više se šetajte.





LAV (23.7.-23.8).

Posao- Prvi značajan datum za one koji nameravaju da započnu neki važan posao ili da se upuste u privatne poslove je 25. april kada će biti u Škorpiji pun Mesec. Za predstavnike vašeg znaka to je sjajan dan ako treba da se dogovorate sa vama bliskim osobama, bilo članovima porodice ili potencijalnim kolegama oko onoga što ćete raditi. Finansijska strana projekta vam izgleda trenutno kao najbitnija ali upravo u toj sferi su moguće greške i loše procene, naročito ako 10.maja kada će doći do pomračenja Sunca, inače planete koja vlada vašim znakom i koja će ući u fazu pomračenja u vašoj astrološko kući karijere. Mnogima možete zasmetati, upravo zato što ste ambiciozni a ako spadate u one pasivnije predstavnike vašeg znaka, moguće da će vam neko ponuditi posao koji će vas najzad trgnuti iz vaše letargije i želje za opuštenim životom. Sunce u Biku jednom godišnje u svom tranzitu donosi potrebu za mirnim životom, za opuštanjem ali tranzit brzog Merkura, planete intelekta, ideja i komunikacije vam ovog proleća naće dati mira i trebalo bi ako ništa drugo, bar da počnete da radite na realizaciji nekih svojih davnašnjih želja i snova jer je sve moguće, samo je potrebno da se malo aktivnije uključite u svet oko sebe a u tome će vam pomoći verovatno jedna Vodolija, neka Devica, Vaga ili Strelac.

Ljubav- Venera, planeta ljubavi koja većinu predstavnika vašeg znaka čini veoma komunikativnim i sve do 10.maja tranzitira preko znaka Bika u kome se oseća „kao kod kuće“ jer je u svom sedištu i vi ćete biti sjajni u velikim društvima, na svim mestima gde ima mnogo sveta bićete primećeni a u privatnom okruženju ili u društvu osobe koja vam je draga bićete verovatno prilično pasivni bez neke veće inicijative. Sa velikim zadovoljstvom prepuštate partneru da drži i svoj i vaš život u svojim rukama i da organizuje sve što se tiče vašeg zajedničkog života što će doneti dosta problema ako ste u vezi se Bikom, Vagom ili Ovnom koji će očekivati od vas više inicijative. Ulaskom Venere u Blizance prelazite u drugu krajnost i krećete u aktivniji život što može podrazumevati i parelelnu vezu ili sklonost flertu. Kako će i Merkur biti u blizancima, neće vam nedostajati reči kojima biste opisali svoje oduševljenje nekim, pitanje je samo koliko će vas to držati jer ste skloni da malo onoga što pričate i ispunite. Pazite da u vreme pomračenja Sunca ne donesete neku pogrešnu odluku u vezi sa ljubavnim životom zbog koje ćete se vrlo brzo pokajati.

Zdravlje- Proverite vid.




DEVICA (23.8. - 22.9.)



Posao- Tranzit Sunca preko znaka Bika savršeno odgovara većini predstavnika vašeg znaka i svakog proleća vama kao da se otvore neka nova vrata, naročito u vezi sa poslom sa strancima. Bićete spremni da se upustite u nove rizične poslove ili da ugovarate nove projekte, bićete veoma aktivni i pored loše pozicije Marsa u Biku koji ne doprinosi nekoj velikoj aktivnosti ali vaš zna je relativno pošteđen lošeg uticaja Marsa jer je Merkur, planeta inicijative brz a vladalac je vašeg znaka i astrološke kuće karijere. Ne samo da ćete se vi upuštati u nove poslove nego će vam i pretpostavljeni nagovestiti mogućnost da uđete u posao od koga ćete vrlo brzo shvatiti da ćete imati mnogo koristi.Pun Mesec 25. aprila donosi avgustovskim Devicama mogućnost napretka na poslu, naplatu dugova a poslednja četvrt 2. maja moguću ponudu od neke Vodolije ili Raka koja će vas prilično zaintrigirati. U vreme mladog Meseca i pomračenja Sunca 10. maja ne morate ništa da radite protiv onih koji vam nisu naklonjeni ili koji su vam pravili probleme, sami će upasti u sopstvenu klopku. Posle 15.maja kreće povoljan period za putovanja u inostranstvo i proširenu saradnju sa strancima.

Ljubav-Neko je spreman da se sa vama o mnogo čemu dogovara, da pristane na mnoge vaše uslove, čak i da prihvati vaše kritike. Ako ste gospodin Devica, verovatno ste u vezi sa partnerkom koja je racionalna, praktična i ne želi da se upušta sa vama u rasprave oko nečega za šta je sigurna da joj neće doneti nikakvu satisfakciju niti će bilo šta uspeti da promeni kod vas. Kako će vama karijera biti u u prvom planu tokom ovog perioda, možete biti sigurni da će i ljubavni život biti bolji jer će se vaše zadovoljstvo sobom reflektovati i naprivatni plan. Tranzit Merkura koji brzim hodom iz Ovna ulazi u Bika azatim 15. maja u Blizance čini i vas izuzetno komunikativnim i spremnim da se, naročito ako ste mladi i slobodni, prebrzo upuštate u ljubavne avanture koje verovatno neće doneti očekivano zadovoljstvo. Ipak vi tražite mnogo više od prolaznog flerta a to „nešto“ možete naći u društvu Jarca, Škorpije ili Riba. Tranzit Marsa u Biku vam donosi obrt na ljubavnom planu, posebno ako i vi promenite taktiku. Vaša prividna pasivnost će u velikoj meri zaintrigirati vašeg partnera ili osobu koju želite da osvojite i bićete na svom terenu kada shvatite da ste postigli mnogo više nego što ste mogli i da sanjate.

Zdravlje- Mogući problemi s grlom.

  



VAGA (23.9. - 22.10.) 

Posao- Za većinu predstavnika vašeg znaka nastupa veoma naporan period ako nemate dovoljno iskustva ili ako ste izvesno vreme bili opterećeni poslom i niste mogli da se posvetite i nečemu što je vaše glavno opredeljnje. Ako imate dva posla ili radite na dva mesta, moraćete da se drugačije organizujete jer ćete i u ovom periodu imati mnogo toga što ima određene rokove do kojih morate sve da završite. Tranzit brzog Merkura tokom ovog perioda može doneti pomoć neke mlađe osobe koja je spremna da se sa vama upusti u ozbiljan posao a posle 16. maja možete očekivati da ipak mnogo toga krene nabolje ili bar da znate na čemu ste. Mogući su kontakti sa pravnim licima, strancim i putovanje u inostrantsvo. Pomračenje Sunca u Biku za predstavnike vašeg znaka 10. maja donosi brigu zbog nekakvih promena na poslu koji se mogu reflektovati i na vas. Pretpostavljeni će očekivati od vas nemoguće a vi ćete se ipak držati svojih principa i nećete želeti da odstupte od svoje koncepcije što će se ispostaviti kao dobro. Moguć je poziv za saradnju sa strancima ili prelazak u drugu firmu što će vas posebno oduševiti.

Ljubav- Trudite se uzmete od života ono najbolje što možete i ne želite da se opterećujete prošlošću ali ako je vaš partner opterećen problemima, posebno finansijske vrste, ako ste dugo u braku, moguće da ipak nećete moći da se distancirate od njegovih problema, naročito ako na bilo koji način od njega zavisite. Tranzit Urana preko znaka Ovna donosi većini predstavnika vašeg znaka mnogogobrojne prilike na ljubavnom planu a brzi hod Merkura preko astrološke kuće ljubomore i preljube i razne „nepristojne“ ponude na koje ćete uspeti da ostanete ravnodušni. Posle 15. maja već ćete bolje „plivati“u svim situacijama koje će izgledati za vas prilično naporne, naročito ako ste dama Bik koja pokušava da se odupre raznim iskušenjima. Muškarci Vage, što su stariji to su sigurni u sebe i svoj šarm i to jasno daju svima na znanje. Malo ko će biti u stanju da vam se suprotstavi, naročito će jedna Vodolija biti pod vašim uticajem kao i neka Škorpija, Ovan i Bik. Sa Jarcem i Lavom možete imati manjih problema zbog ljubomore i njihove posesivnosti. U vreme poslednje Mesečeve četvrti, 2.maja slobodne Vage mogu očekivati da će im se javiti neko na koga dugo već misle. Ako se radi o nekom Raku, Vodoliji ili Lavu, bilo bi dobro da im date na znanje da niste ravnodušni jer već u vreme prve Mesečeve četvri 18. maja njima će to, iz nekog vašeg postupka biti i te kako jasno.

Zdravlje- Smanjite obroke.







ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)

Posao- Buran period je pred vama jer kada Sunce prelazi preko astrološkog polja javnosti i partnerskih odnosa a vlada vašim astrološkim poljem karijere morate dobro da pazite s kim se dogovorate i u vezi sa čim. Kako je vaš znak najsposobniji kada je u pitanju zarada, finansijske trnsakcije, mnogo toga vam ide u prilog osim direktnog Jupitera preko Blizanaca koji može značiti da bi neko od saradnika mogao da vas izneveri ili da usled svoje nesmotrenosti napravi štetu i sebi i vama. Dobro pazite kome od kolega šta pričate. Merkur, planeta informacija, vladalac astrološke kuće prijatelja ali i neprijatelja ide brzim hodom preko Ovna, Bika i Blizanaca i možete iskoristi upravo tranzit preko Bika prvih 15 dana maja da biste postigli dogovor sa osobom od koje vam mnogo toga zavisi. Ako ste mladi a neko vam u to vreme ponudi posao, nemojte ga odbijati jer će neko drugi da ponudu vama datu, jedva dočeka. Budite maksimalno praktični i bez sujete, ponosa ili želje za eksponiranjem donesite odluku koja vam obezbeđuje najbolju materijlanu sigurnost. Već posle 10. maja Venera ulazi u Blizance i vi ćete možda imati potrebu da se oslonite koleginice, ma kog pola da ste. Ribe su vam veoma lojalne, ali očekuju i da ih sledite, naročit u nekim zajendičkim, davno zacrtanim planovima.

Ljubav- Ljubavni život ne bi trebalo da bude u drugom planu ali kako je Mars u Biku tokom ovog perioda, a vladalac je vašeg znaka bićete neprepoznatljivi po stilu.Malo ko će moći da kaže da ste uporni ili istrajni osim ako već niste dugo u vezi ili braku u kom slučaju ćete dati na znanje partneru da može da se u svemu osloni na vas, ali za njega nećete imati previše vremena. U vreme punog Meseca 25.aprila i pomračenja Sunca 10.maja možete imati osećaj da se nalazite na nekoj vrsti prekretnice i da treba da donesete važne odluke u vezi sa ljubavnim životom. Škorpije rođene početkom 50 tih i 80tih mogu rešiti da uđu u brak a oni koji su rođeni sredinom 50tih ili 80tih najverovatnije su na nekoj vrsti prekretnice ili na pragu nove veze koja bi mogla da bude veoma značajna, naročito ako se radi o nekom ko je zbog posla često na putu, naročito u inostranstvu.Brzi hod Merkura, planete komunikacije ali i trača može biti povod za razne priče, posebno ako ste u vezi sa Blizancima, Strelcem ili Vodolijoim. Jedan Ovan koga poznajte preko posla ili neka Vaga mogu biti uporni u želji da vas osvoje. Ako vam je podznaku nekom zemljanom ili vodenom znaku, možete očekivati brojna uzbuđenja i početak nove, lepe ljubavi.

Zdravlje- Pazite se za volanom.







STRELAC (22.11.- 21.12.) 

Posao-Naporan period u toku koga ćete imati mogućnost da se istakne ali samo napornim radom i ako ne budete skloni da često menjate planove. Ne drži vas mesto, niste načisto kom projektu da date prioritet. Brzi hod Merkura, vladaoca astrološke kuća partnerskih odnosa,kako ljubavnih tako i poslovnih donosi i ponude sa svim strana. Sa Saturnom u Škorpiji od prošle jeseni posatli ste mnogo diskretniji kada pričate o svojim planovima, moguće i ne baš u nekoj sjajnoj kondiciji. Uvereni ste da mnogo toga zavisi od drugih, od više sile i spoljašnjih okolnosti a upravo pozicija Saturna vam omogućava da pronađete inspiraciju i snagu u sebi i da se okrenete nekih davno planiranim poslovima od kojih ste možda odustali jer su izgledali previše naporni bez garancije da će biti isplativi. Dolazi vaše vreme koje treba da iskoristite na najbolji način ali radom u miru i sa što manje saradnika. Svi vaši planovi, dobrom organizacijom posla mogu da se ostvare.U vreme punog Meseca 25.aprila i pomračenja Sunca u fazi mladog Meseca 10.maja, bićete skloni malodušnosti i neodlučnosti. Jedna Vodolija, Ovan, drugi Strelac, Bik, Vaga, pružaju vam nesebičnu podršku i podstiču vaše ambicije a Jarac je taj koji će vam dati i novac ako treba samo da se osmelite i krenete u nove poslove. Ma čime da se bavite i ma kakvog da ste materijalnog stanja nemojte trošiti novac nemilice i izbegavajte kladionice i slična mesta.

Ljubav- Imate veliku potrebu da svoj život vodite na način na koji vam to odgovara a s druge strane ne želite nikog da povredite. Vaše raspoloženje će, kao i kada je posao u pitanju, biti u oscilacijama, što će dugogodišnji partner razumeti ali ako ste od nedavno u vezi, naročito sa partnerom koji dobro zna šta hoće, imaćete sreće ako vaše ponašanje shvati kao bezazleno. Ne ulazite ni u kave paralelne veze, flert ili bilo šta što bi vam pružilo lažan osećaj sigurnosti. Ako vam se dopada Vaga ili neki Bik koji ne žele da uvek igraju po vašim pravilima, napravite neki ustupak dok su Blizanci standardno dobar partner iako će vas tokom ovog perioda prevazići po brzini menjanja planova i raspoloženja. Mladi Streci, oni koji su rođeni krajem 80tih i početkom 90tih, naročito ako spadaju u ambiciozne znake, mogu preko stručnog usavršavanja ili negde na nekom studijskom putovanjau, upoznati nekog ko će im po mnogo čemu odgovarati. Ako ste jedan od tih, nemojte ambicioznog partnera doživeti kao konkurenciju nego kao nekog od koga možete mnogo toga da naučite.

Zdravlje-Mogući problemi s grlom.





JARAC (22.12.-19.1.)

Posao- Merkur, planeta intelekta, vladalac astrološke kuće posla i inostranstva u brzom hodu preko Ovna do 1.maja a zatim do 15.maja preko znaka Bika može doneti mnogo novih ideja koje ćete lako moći da realizujete u drugoj polovini maja. Do tada, nemojte odustajati od zacrtanih planova zbog raznih dešavanja na vašem radnom mestu ili zbog promena uslova rada. Od vaše upornosti podjednako kao i od spremnosti da razne ideja koje ćete želeti da sprovedete što je moguće pre zavisi i uspeh.Ovo nije vreme za opuštanje ili za čekanje nekog boljeg vremena u kome će vam mnogo toga ići na ruku. „Spor“ Mars u Biku vas čini pomalo naivnim i povremeno svojeglavim, nespremnim da prihvatite savete onih koji imaju više iskustva od vas u ovom poslu. Pun Mesec 26.aprila može doneti dobru poslovnu ponudu od jednog Raka ili Škorpije i tih dana možete započeti i neki samostalni posao koji neće odmah doneti veliku zaradu ali će se razvijati u dobrom pravcu. Od vaše kreativnosti i spremnosti da rizikujete mnogo toga zavisi.U vreme mladog Meseca i pomračenja Sunca 10.maja, pazite kakve troškove pravite i nemojte se preterano izlagati nepotrebnim izdacima ili nesmotrenim ulaganjima novca u nedovoljno proverene projekte.Uz malo mudrosti i spremnosti da se maksimalno posvetite poslu, možete očekivati vanredni priliv prihoda.

Ljubav- Uzbudljiv period je pred vama, naročito ako ste slobodni a družite se sa umetnicima ili sportistima. Svaka vrsta aktivnosti koja podrazumeva da posedujete neki talenat, uključujući tu i rad u nekim amaterskim društvima može vam doneti priliku za upoznavanje. Ma kog uzrasta da ste, predstoji vam period u toku koga ćete pokazivati potrebu za izlascima, flertom ali i za proširenjem porodice. Imate potrebu da doživite pravu ljubav sa mogućnošću ulaska u brak, formiranja porodice, potrebna vam je sigurnost a sasvim neočekivano upravo u vreme Mesečevih četvrti čekaju vas iznenađenja. U vreme punog Meseca 25.aprila možete očekivati da vam se javi neko s kim ste nekada bili u vezi ili će vam se udvarati osoba kojusmatrate svojim prijateljem, iznenadiće vas izjava ljubavi s njegove tj. njene strane. U vreme poslednje Mesečeve četvti 2.maja, predstoji uzbudljiv susret na radnom mestu, posebno ako radite u poslu koji ima veze sa javnošću a u vreme mladog Meseca i pomračenja Sunca predstoji flert koji bi brzo mogao da se pretvori u tajnu vezu i ponovna šansa za tako nešto 18. maja u vreme prve Mesečeve četvrti u strastvenom Lavu.

Zdravlje – Više vremena posvetite sportu.



VODOLIJA (20.1.- 19.2.)

Posao- Naporan period u toku koga ćete imati potrebu da rešite brojne probleme, započnete neke nove poslove kojih će biti na pretek. Pun Mesec u Škorpiji 25.aprila delovaće na vas poput nekog manjeg šoka i predstoji vam otrežnjenje, moguće da ćete se suočiti sa svim svojim propuštenim prilikama. Saradnici na koje ste računali, ako nisu ispunili svoja očekivanja, verovano se neće značajno promeniti i vama će to najzad postati jasno. Bićete spremni da se okrenete nekadašnjim saradnicima ili ćete napraviti kompromis sa onima koji su bolje afirmisani u poslu, koji imaju veze, ugledni su i mogu da vam pomognu. Nemate mnogo vremena za gubljenje jer već 10.maja pomračenja Sunca u Biku za one koji se bave privatnim biznisom ili rade u privatnim firmama opet može delovati poput hladnog tuša. Možda ćee se zapitati na šta ste do sada gubili vreme. Brz hod Merkura, planete koja povoljno deluje na vašu kreativnost donosi vam obilje novih mogućnosti, ideja a mlađi saradnici koji imaju posluju sa inostrnstvom ili su se školovali u inostranstvu biće vam od velike koristi.U finansijskom pogledu možete slobodno pomalo eksperimentisanti, naročito ako želite da uložite novac u neki umetnički projekat, u samostalan posao i ako imate ekipu sa kojom uspešno sarađujete.

Ljubav- Očekivani poziv od nekog na koga duže vreme mislite, verovatno neće stići. Ako ste imali burno proleće 2011. ii 2012. i ako ste tada započeli novu vezu verovatno imate potrebu da znate na čemu ste. Moguće da niste načisto kako da organizujete život. Čak i one Vodolije koje su u dužem braku mogu doći u iskušenja da naprave neki manji izlet i to sa nekim ko radi u banci, lekar je ili se bavi poslom preko koga dolazi u konakt sa mnogo ljudi. Ovo bi mogao biti period u toku koga će mlade Vodolije želeti da stupe u brak a sredovečne da reše stambeno pitanja.Imate mogućnost da  u vreme poslednje Mesečeve četvrti 2.maja šramirate nekog s kim ćete moći da nastavite viđanje pod uslovima koji vama odgovaraju, naročito ako se radi o simpatiji s posla.Sledeća prilika će se ukazati u vreme prve Mesečeve četvrti u Lavu, u vašem znaku partnerskih odnosa kada će vam neki vatreni znak jasno dati na znanje šta očekuje od vas. Veoma strastveno proleće je pred vama samo je potrebno da se maksimalno potrudite da držite svoju narav i svoj temeprament pod kontrolom. U okviru porodičnih odnosa kritični dani su u vreme mladog Meseca i pomračenja sunca 10.maja kada partner može pokazati nezadovoljstvo vama i očekivati od vas više pažnje koju ako mu uskratite, verovatno predstoji manja rasprava kako sa ljubavnim partnerom tako i sa članovima porodice.

Zdravlje- Smanjite obroke.






RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao-Za mnoge predstavnike vašeg znaka nastupa izuzetno povoljan period u toku koga ćete moći da se bavite kako intelektualnim poslovima tako i poslovima druge vrste. Brzi hod Merkura, planete intelekta, preko znaka Ovna, Bika i Blizanaca, u podjednakoj meri odgovara onima koji studiraju i osobama koje se bave biznisom. Dobijaćete ponude sa raznih strana, bićete znak u trendu i ako se bavite trgovinom možete očekivati uspeh. Svi koji se bave privatnim poslom koji podrazumeva da je potrebno da imate smisla za estetiku i koji će vam omogućiti da dođete do vanrednih prihoda.Dobićete poziv za odlazak na inostranstvo bilo da radite u nekoj stranoj zemlji ili da započnete saradnju sa strancima. Mlade Ribe imaju veliku mogućnost u pogledu stručnog usavršavanja naročito posle 15.maja. U energetskom pogledu ovo će biti period velikog rada i iscrpljivanja i na fizičkom i na psihičkom planu ali bićete zadovoljni postignutim Mars u Biku  vas čini prilično nepokolobljivim kada je u pitanju vaš stav i nećete želeti da odstupite od svojih principa. Posle 10.maja, naročito posle 15.vaš smisao za praktično izbija u prvi plan. Moguće je uvećanje prihoda preko honoraranog posla zbog koga ćete morati da često putujete.

Ljubav- Za ljubav gotovo da nećete imati vremena iako ćete biti jedan od najpopularnijih znakova. Tranzit Neptuna donosi februarskim Ribama romantične susrete, čak i u vreme pomračenja Sunca i upravo tada oko 10. maja može vam se dogoditi ljubav iz vedra neba. Neko će biti spreman da se sa vama sretne pod svim okolnostima, uključujući i susrete na putu, najverovatnije u inostranstvu. Ako ste u dilemu kako da pomirite lične potrebe za željama partnera, ako vam se dopadaju dve osobe ili ako prema jednoj imate osećaj obaveze a prema drugoj osećate strast, naći ćete način kako da svi budu srećni ili bar da nikog ne povredite. Pazite da se ne ogrešite o nekog ko je u vas veoma zaljubljen. Nije vreme da se ponašate kao žrtva jer uslove za vezu stvarate vi. Škorpija, Jarac i Bik mogu biti veoma zainteresovani za vas i spremni da pokažu razumevanje za sve vaše probleme. Ako ste mladi i duže u vezi, moguće da ćete posle 15.maja planirati ulazak u brak kao i proširenje porodice.Ribe koje su tokom proteklog proleća ili pre dve godine u proleće upoznale nekog ko im se svideo i s kim su imale prilično burnu vezu moći će da obnove kontakt, naročito ako je do poznanstva došlo preko Interneta ili neke od socijalnih mreža.

Zdravlje- Pazite se povrede.

No comments:

Post a Comment